Home » Nieuws » In 2018 in de Britse theaters…

Ook in 2018 is er weer genoeg te zien in de theaters van het Verenigd Koninkrijk, met nieuwe shows en heel wat bekende sterren en topacteurs. 

Sowieso loont het de moeite om naar Bristol te gaan voor de zalen van Bristol Old Vic en St George’s Bristol , deze worden namelijk beide gerenoveerd. De Bristol Old Vic is het oudste Britse theater en vierde in 2016 nog zijn 250e verjaardag. Het theater wordt gemoderniseerd en krijgt een nieuwe foyer en zal eind 2018 klaar zijn. De St George’s Bristol krijgt een nieuw tuinpaviljoen, een vernieuwde concertzaal en een drie meter hoog glazen geluidsgolvensculptuur in de foyer.

Maar ook de andere theaters zullen de moeite waard zijn, een klein overzichtje:

Network van Lee Hall, in het Lyttelton Theatre, Londen
November 2017 – maart 2018
Goed nieuws voor de fans van Breaking Bad acteur Bryan Cranston: hij maakt zijn debuut op het Londense toneel in de nieuwe bewerking van de film Network  van Paddy Chayefsky. Cranston ontving recent een Tony Award voor zijn Broadway-rol in All The Way.

Mary Stuart  in het Duke of York’s Theatre , West End, Londen
15 januari – 31 maart 2018
Na een succesvol en uitverkocht seizoen in het Almeida Theatre in 2016 en 2017, komt Robert Icke’s bewerking van Mary Stuart voor een korte periode naar het Duke of York’s Theatre.

Pinocchio van Dennis Kelly, in het Lyttelton Theatre, Londen
1 december 2017 – 7 april 2018
De wereldpremière van John Tiffany’s nieuwe muzikale productie Pinocchio . Het verhaal is speciaal aangepast voor toneel, bevat vele liedjes uit de Disneyfilm en wordt gespeeld door de beste poppenspelers.

Hamilton: an American Musical in Victoria Palace Theatre , Londen
21 november 2017 – 30 juni 2018
Na lovende kritieken, 11 Tony Awards en optredens voor beroemdheden, politici en sterren, komt de sensationele Broadway musical Hamilton: An American Musical naar het Londense West End. De musical gaat over het leven van de American Founding Father Alexander Hamilton en brengt hip-hop, rhythm and blues, pop music en traditionele show tunes.

The Band, in verschillende theaters
8 september 2017 – 14 juli 2018
In deze musical staan de populaire hits van de Britse boyband Take That centraal. De leukste nummers uit het repertoire van deze jaren ’90 sensatie komen voorbij. De show ging afgelopen september in première in Manchester en trekt nu door het hele land. O.a. in Londen en Birmingham (foto), maar raadpleeg de website  voor alle data.

Macbeth van William Shakespeare, in het Olivier Theatre, Londen
Vanaf 26 februari 2018
Rufus Norris regissseert topacteurs Rory Kinnear en Anne-Marie Duff in Shakespeare’s donkerste tragedie.

Met dank aan VisitBritainGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.