Home » Groot-Brittannië » Engeland » Steden » Londen » Horizon 22: Het hoogste & gratis uitkijkplatform van Londen

Gepubliceerd op 4 oktober 2024 | Laatst aangepast op 13 oktober 2024

Horizon 22 is een van de nieuwste uitkijkplatformen in de Londense skyline. Gelegen in het hart van de stad biedt het je een panoramisch uitzicht vanaf de 58ste verdieping van het gebouw “22 Bishopsgate”. Dit uitkijkplatform is hoger dan het bekende The Shard en – verrassend genoeg – volledig gratis te bezoeken.

Geschiedenis Horizon 22

Horizon 22 bevindt zich in het iconische gebouw “22 Bishopsgate”, een wolkenkrabber die in 2020 is voltooid. Dit 278 meter hoge gebouw is het tweede hoogste gebouw in het Verenigd Koninkrijk, na The Shard. Het maakt deel uit van de voortdurende herontwikkeling van de financiële wijk van Londen.

22 Bishopsgate is ontworpen als een ‘verticale stad’, met ruimtes voor kantoren, restaurants, kunstinstallaties en natuurlijk het beroemde Horizon 22-uitkijkplatform. Het platform is in 2023 geopend. Het trok al snel vele toeristen en locals, die de stad van bovenaf te willen bewonderen. Het is erg aantrekkelijk, dankzij de gratis toegang en indrukwekkende hoogte.

Tower Bridge en Tower of London

Bezoek Horizon 22

Eenmaal aangekomen op Bischopsgate 22, wordt eerst je ticket gescand en dan mag je de roltrap op. Daar ga je door de securitycheck waarna je bij de liften aankomt. Deze brengt je razendsnel naar de 58ste verdieping van het gebouw. Hier kom je op een uitkijkplatform dat zich uitstrekt over twee verdiepingen. Vanaf dit punt kun je genieten van een uitzicht van 300 graden over Londen. Hoewel je niet helemaal rond kunt lopen, biedt het platform genoeg te zien. Je mag er zo lang rondlopen als je wil, er zijn wc’s en bij drukte is er ook een klein stalletje waar je drinken kan kopen.

Enkele bezienswaardigheden die je vanaf Horizon 22 kunt spotten zijn:

  • St Paul’s Cathedral: Het koepelvormige dak van deze kathedraal valt direct op, een van de meest herkenbare gebouwen van de stad.
  • Buckingham Palace: Hoewel in de verte, is dit koninklijke paleis duidelijk te onderscheiden.
  • London Eye: Het enorme reuzenrad aan de zuidelijke oever van de Theems is een opvallend onderdeel van het uitzicht, alhoewel lichtjes verborgen.
  • The Shard: Het gebouw dat lange tijd bekendstond als het hoogste uitzichtpunt van Londen, is nu te zien vanaf Horizon 22 – en misschien kijken bezoekers vanaf daar wel naar jou!
  • Tower Bridge en de Tower of London: Tussen de moderne hoogbouw heb je goed uitzicht op deze historische monumenten.

Het is een perfecte plek om foto’s te maken of gewoon even te genieten van het adembenemende uitzicht. Je kunt het ideaal als beginpunt gebruiken om heel de stad al in vogelvlucht te hebben gezien. Al is het ook leuk als je al verschillende plekken hebt bezocht en deze kunt vinden vanaf boven.

Uitzicht vanuit Horizon 22, Londen

Houd rekening met de zon

Wil je goede foto’s van een bepaald stukje van Londen? Houd dan rekening met de stand van de zon. Wij waren er in de ochtend (10 uur), wanneer de zon aan de kant van de Tower Bridge/Tower of London staat. Hierdoor is het moeilijker om foto’s te maken van deze kant omdat de zon voor reflectie in het raam (dubbel glas) zorgt. Echter zorgt het er wel voor dat je goede foto’s aan de andere kant (o.a. St Paul’s Cathedral) kan maken. Hier gaat de zon dan weer ’s avonds onder, waardoor het dan precies andersom is.

Een tip is om je camera/telefoon tegen het glas te houden, zo heb je het minst last van reflecties. Een doek (of kledingstuk) eromheen kan ook wel eens helpen om reflecties te voorkomen, al is dat niet heel praktisch.

Wil je de zonsondergang fotograferen vanuit Horizon 22? Ga dan in de (late) herfst of winter. Dan is het uitkijkpunt nog open tijdens zonsondergang. In de zomer worden er ook tegen betaling kaartjes aangeboden voor de zonsondergang onder het genot van champagne.

Nieuwsgierig naar waar de zon staat als jij in Londen bent? Kijk dan op sun-direction.com . Hier kun je ook gelijk kijken hoe laat de zon opkomt en ondergaat.

Foto’s Horizon 22

Praktische informatie Horizon 22

Locatie

Adres: 22 Bishopsgate, Londen EC2N 4AJ, Verenigd Koninkrijk

Bereikbaarheid

Horizon 22 is gevestigd in 22 Bishopsgate, een wolkenkrabber die te vinden is in de City of London. Het gebouw ligt op loopafstand van beroemde plekken zoals Leadenhall Market en de Bank of England.

Bereikbaarheid

Dankzij de centrale ligging is het gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Enkele van de nabijgelegen stations zijn:

  • Metrostation Bank (Central, Northern, Waterloo & City, DLR)
  • Metrostation Liverpool Street (Central, Circle, Hammersmith & City, Metropolitan lijnen en nationale treinverbindingen)
  • Metrostation Monument (Circle, District)

Openingstijden

Horizon 22 is dagelijks geopend. De specifieke openingstijden kunnen variëren, maar over het algemeen zijn dit de tijden:

Maandag – vrijdag: 10.00 – 18.00
Zaterdag: 10.00 – 17.00
Zondag: 10.00 – 16.00

Tickets

Toegang is gratis, maar reserveren is verplicht. Je kunt eenvoudig online een tijdslot boeken, meestal tot een paar weken van tevoren. Aangezien Horizon 22 een populaire attractie is, is het aan te raden om tijdig te reserveren, vooral als je in het weekend of tijdens vakanties wilt gaan. Zijn de tickets al op? Ga dan als je in Londen bent naar het uitkijkplatform, daar kun je ’s ochtends nog een QR-code scannen voor de laatste tickets.

Meer informatie

Lees hier meer informatie en tips voor je bezoek aan Londen of bekijk de mooiste uitzichtpunten van Londen.


Geschreven door:


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Londen

Ben je je reis naar Londen aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Londen.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Volg ons via…
Zoeken