Home » Blog » Blog Londen: Barbican, Notting Hill en de omgeving van St Pancras

Gepubliceerd op 18 oktober 2022 | Laatst aangepast op 3 oktober 2024

Wanneer we met de Highspeed trein van Southeastern Railway vanuit Rye, aankomen op St Pancras International is het nog maar een klein stukje naar ons hotel. We geven snel onze koffers af om onze vakantie die in East Sussex begon met een bezoek aan Brighton en Country 1066 af te sluiten met een ruime dag Londen. Lees er alles over in deze Londen blog.

Barbican Conservatory, Londen
Barbican Conservatory, Londen
Barbican Conservatory, Londen

Barbican Conservatory

We nemen de metro en stappen twee haltes verder weer uit bij Barbican. Hier lopen we naar het Barbican Centre, waar bioscoopzalen, theater, conferenties, kunsttentoonstellingen en nog veel meer gebeurt. Wij komen echter voor het Barbican Conservatory, de op een na grootste serre in Londen. Hier zien we meer dan 2.000 soorten planten en bomen, maar er leven ook schildpadden en vissen. En dat allemaal op verschillende hoogtes, een waar paradijs voor natuurliefhebbers (of selfieliefhebbers). Een gek idee dat dit in het centrum van Londen te vinden is. Het is gratis te bezoeken, maar moet van tevoren wel even geboekt worden. De openingstijden liggen niet van tevoren vast, dus wij hadden geluk dat we het vandaag konden bezoeken.

Notting Hill wandelroute
Notting Hill wandelroute, Londen
The Churchill Arms, Londen

Notting Hill

We kopen een snelle lunch voordat we weer de metro instappen naar één van de bekendste wijken van de stad: Notting Hill. Al is het alleen maar om de film uit 1999 met Hugh Grant en Julia Roberts. Ik heb een wandelroute uitgezet en wil kijken of deze inderdaad de moeite waard is om later te publiceren. We lopen langs de prachtig gekleurde huizen, groot en klein. Dure auto’s (voornamelijk bij die grote huizen) en schattige mews (waar vroeger de paarden werden gestald). Bij Buns from Home maken we toch even een stop, onze lunch verdient nog een heerlijk toetje en dat lukt hier goed. We lopen verder over Portobello Road, waar we de boekenwinkels zien uit de film (er zijn twee winkels hiervoor gebruikt). Als we teruglopen naar Notting Hill Gate lopen we iets verder door naar The Churchill Arms, een pub die van buiten (door veel hangmanden met bloemen) maar ook zeker van binnen een bezienswaardigheid is.

Bekijk hier de Notting Hill wandelroute.

St Katharine Docks, Londen
Tower Bridge, Londen
Zonsondergang, Londen

Tower Bridge

Na een drankje stappen we op de metro naar de Tower Bridge. We lopen langs de St Katharine Docks, een haven waar veel cafés en restaurants zijn gevestigd. We zien de Tower Bridge langzaam paars kleuren vanwege het overlijden van Queen Elizabeth. Ook het puntje van The Shard neemt deze koninklijke kleur aan. In de verte zien we de lucht nog even rood kleuren als we richting een restaurant lopen. Na het eten en nog een kleine wandeling hebben we weer genoeg gelopen voor vandaag en gaan we richting het hotel, Point A Hotel London Kings Cross – St Pancras .

St Pancras, Londen
St Pancras hotel, Londen
St Pancras, Londen

St Pancras

De dag erna moeten we alweer naar huis, gelukkig hebben we nog even en willen we dus de omgeving van het treinstation verkennen. We beginnen bij het St Pancras hotel , waar we snel een kijkje binnen nemen. Wat een prachtig hotel! En wat een spuuglelijke auto staat er voor. Een knalroze glimmende bolide (ont)siert de ingang. Ach, smaken verschillen nu eenmaal.

British Library, Blog Londen
British Library, Londen
British Library, Londen

British Library

Naast St Pancras zit de British Library, waar we de tentoonstelling Treasures of the British Library gaan bekijken. In deze tentoonstelling zien we veel verschillende documenten, die vaak zeer belangrijk zijn voor het Verenigd Koninkrijk. Zo zijn er twee versies van de Magna Carta te zien. Indrukwekkend. Na 1066 Country, het stuk land waar een belangrijke gebeurtenis uit de Britse geschiedenis plaatsvond, nu één van de belangrijkste documenten van het land.

Naast de Magna Carta zien we hier ook originele schriften van o.a. The Beatles en Charles Dickens. Voor iedereen wat wils dus. We zijn hier dan ook langer zoet dan ik van tevoren had gedacht. Tevreden gaan we verder met de omgeving.

St Pancras Old Church, Londen
St Pancras Old Church, Blog Londen
St Pancras Old Church, Londen

St Pancras Old Church

We lopen verder de Pancras Road op, waar we bij St Pancras Old Church komen. Een klein Anglicaanse parochiekerk uit de 12e eeuw met een kerkhof met daarop het mausoleum van Sir John Soane. In het kerkje is het nog best druk, of dit komt door het overlijden van de Queen is niet duidelijk. Op het kerkhof zien we ook een opvallende boom met graven eromheen, The Hardy Tree, vernoemd naar Thomas Hardy. Dit omdat de schrijver toen nog onder architect Blomfield werkte. Hardy moest toen deze graven aangelegd zijn de herindeling van de begraafplaats leiden tijdens de aanleg van de treinrails (waar vroeger de begraafplaats doorliep). We lopen door over de St Pancras Gardens voordat we de treinrails onderdoor lopen en bij de volgende park uitkomen.

Camley Street Natural Park, Blog Londen
Camley Street Natural Park, Londen
Camley Street Natural Park, Londen

Camley Street Natural Park

Camley Street Natural Park is een opvallend stukje natuur in Londen, vlak bij het drukke St Pancras/King Cross. Het park is pas gerenoveerd en sinds september 2021 weer geopend voor publiek. In het park waar je je in de natuur met uitzicht op het Regent’s kanaal wat er langs loopt. In het park staan verschillende planten- en boomsoorten en er zijn een aantal vijvers. We zien een waterkoet met een kleintje, die helaas cameraschuw blijkt te zijn.

Er is ook een café, waar we nog verder tot rust komen met een kop thee. Helaas is het mooie weer van de afgelopen dagen over en regent het nu lichtjes. Toch lopen we verder, want over een paar uur moeten we alweer op de trein naar huis zitten.

King’s Cross, Londen
King’s Cross, Blog Londen
King’s Cross, Londen

King’s Cross vernieuwing

Het gebied achter King’s Cross, aan het Regent’s kanaal, is in de laatste jaren geheel vernieuwd, maar wel met behoud van erfgoed. We lopen eerst naar het Gasholder Park, wat zoals de naam al doet vermoeden in een oude gashouder is gevestigd. Deze stond ooit aan de overkant van het kanaal en bevatte ruim 31.000 m3 gas.

Verderop is een winkelcentrum te vinden. De Coal Drops Yard en Lower Stable Street zijn gevestigd in oude kolenopslaggebouwen en stallen. Een prachtig voorbeeld hoe erfgoed in een modern jasje eruit kan zien.

We maken nog een laatste stop aan het kanaal, waar Words on the Water is gevestigd. Één van de mooiste boekenwinkels die er is. In een oude kanaalboot heeft de eigenaar een boekenwinkel gevestigd. Door de regen is niet alles uitgestald, maar nu is de winkel al erg aantrekkelijk. Helaas hebben we geen tijd om verder te neuzen, onze trein vertrekt bijna en we moeten dus naar St Pancras International. Tijd om weer een nieuwe trip te boeken, want gezien hebben we nog lang niet alles.

Foto’s blog Londen

Meer informatie blog Londen

Wil je zelf ook naar de hoofdstad? Bekijk dan hier onze pagina over Londen.

Janie | 2022


Geschreven door:


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Londen

Ben je je reis naar Londen aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Londen.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Volg ons via…
Zoeken