Home » Groot-Brittannië en Noord-Ierland » Engeland » North East England / Noordoost Engeland
North East England / Noordoost Engeland

North East England is het gebied waar veel Nederlanders ooit zijn geweest. Hier komt namelijk de boot uit IJmuiden aan waarna je door kan reizen naar Schotland. Maar ook in de regio zelf is genoeg te beleven. Je vindt er levendige steden en uitgestrekte natuur. Er is hier ook een gedeelte van Hadrian’s Wall, waar je langs kan wandelen of fietsen.

Het noordoosten van Engeland staat vol met historische bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld Bamburgh Castle en ontdek de verhalen en geheimen die zich hier afspelen. Of wandel door de straten van Alnwick en bewonder de historische gebouwen en natuurlijk het kasteel.

Steden

Newcastle is een moderne en bruisende stad die bekend staat om haar nachtleven, winkels en historische architectuur. Bezoek hier de Tyne Bridge en neem een wandeling langs de rivier de Tyne voor een adembenemend uitzicht op de stad. Je kunt hier trouwens ook heel goed shoppen, wat voor vele een reden is om op minicruise te gaan naar deze stad.

Durham, daarentegen, is een stad met een rijke geschiedenis en prachtige kathedraal. Je vindt hier ook de beroemde Durham University, die bekend staat om haar schoonheid en architectuur. Tussen beide steden staat ook de gigantische Angel of the North.

Natuur

Wat natuur betreft, zijn de Northumberland National Park en de North York Moors National Park twee uitgestrekte natuurgebieden die niet mogen ontbreken. Beide parken bieden adembenemende uitzichten, uitdagende wandelroutes en diverse dieren die je kunt spotten.

Het Northumberland National Park heeft wilde heidevelden, uitgestrekte bossen en adembenemende kliffen. Het Yorkshire Dales National Park heeft dan weer de groene heuvels en idyllische valleien.

Regio North East England

North East England grenst aan de regio’s Yorkshire and the Humber in het zuiden en North West England in het westen. In het noorden grenst het aan Schotland.

De regio beslaat vier graafschappen:

  • Northumberland
  • Tyne and Wear
  • County Durham
  • North Yorkshire (alleen Tees Valley, overig is Yorkshire)

Officiële website van dit gebied: https://www.visitnortheastengland.com

Artikelen North East England

1 2