Home » Groot-Brittannië » Treinreis: North of England City Experience

Gepubliceerd op 24 februari 2019 | Laatst aangepast op 5 juli 2024

Er is een nieuwe treinkaart voor mensen die maar niet kunnen kiezen tussen de noordelijke steden in Engeland. Met de North of England City Experience, kun je binnen acht dagen vier keer reizen tussen Newcastle, Hull, Leeds, Manchester en Liverpool.

North of England City Experience

De vijf plaatsen zijn oude industriesteden, maar dat wil niet zeggen dat ze saai zijn. Integendeel zelfs, zo ondervonden wij al een aantal keer toen we één van de steden bezochte. Hoe super zou het zijn om niet te hoeven kiezen maar gewoon een aantal van deze steden, of allemaal, te bezoeken in één trip?

Kirkgate Market Leeds

Nu kan je in plaats van een stedentrip een stedenvakantie houden met de North of England City Experience. De verschillende steden hebben ieder zijn eigen karakter en houden vaak evenementen. Wellicht een goed idee om dit laatste van te voren te checken, zodat je misschien wel van event naar event kan reizen.

Dus ga je naar al de vijf de steden? Of kies je er wellicht drie of vier uit? Je vervelen zul je sowieso niet. Vergeet ook niet te genieten van de treinreis op zich. Want ook het platteland van Engeland is mooi, en hoe beter kun je hier van genieten vanuit de trein?

De North of England City Experience is o.a. te koop bij TransPennine (alleen treinticket) en House of Britain (complete reis).

North of England City Experience
De mogelijke routes met de North of England City Experience

North of England steden

Liverpool

Vanuit Nederland kun je met de boot naar Hull of Newcastle, of natuurlijk vliegen op Liverpool of Manchester. Daar begint de reis langs de verschillende steden. Bezoek Liverpool voor The Beatles, doe een streetart tour in Manchester, ga naar Leeds om te shoppen, naar Hull voor The Deep of voel je klein langs de Angel of North bij Newcastle/Gateshead.

Is het je trouwens opgevallen dat je ook kan uitstappen in York? Deze hoort niet bij de vijf steden waarvoor dit ticket bedoeld is, maar wij vertellen niets verder, als je daar uitstapt om je te laten betoveren door deze mooie stad.

Lees meer over: Newcastle, Hull, Leeds, Manchester en Liverpool


Geschreven door:


Eén reactie op “Treinreis: North of England City Experience”

  1. Het is jammer dat de trein naar Engeland nog niet voldoende is door ontwikkeld. Engeland is prachtig en zeker naar het noorden zou super zijn met een hogesnelheidstrein. De directe Eurostar vanuit Amsterdam is zeker sneller en zal vanaf volgend jaar binnen 4 uur in Londen zijn.

    Zou eigenlijk nog sneller moeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Engeland

Ben je je reis naar Engeland aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Engeland.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Social Media
Zoeken