Home » Blog » Liverpool in één dag: de stad in a nutshell…

Gepubliceerd op 7 maart 2019 | Laatst aangepast op 5 juli 2024

Liverpool in één dag? Dat kan bijna niet, maar voor degenen die het willen doen hebben wij wat tips. Vroeg aanwezig zijn en alles van te voren goed plannen is wellicht de belangrijkste. Britblog zocht enkele mogelijkheden voor jou uit.

Cultuur alom in Liverpool, inclusief The Beatles natuurlijk. Wil je echt alles redelijk snel en toch goed zien? Boek dan een taxitour, zoals bijvoorbeeld Fab 4 Taxi . Die leidt je door de stad en vertelt alles wat je wil weten over Liverpool. Naar wens kun je onderweg uitstappen, maar het handigste is om naderhand terug te gaan naar de plekken die je beter wil bekijken.

Liverpool Albert Dock
Albert Dock

The Beatles

Liverpool is en blijft de stad van The Beatles maar is ook een echte cultuurstad met veel musea voor jong en oud, de meeste nog gratis ook. Liverpool was in 2008 Culturele Hoofdstad van Europa. Dat is nog steeds te merken. Zo is het winkelaanbod aanzienlijk verbeterd en verruimd.

P1070198

We boekten Sylvia als taxigids. Zij bracht ons eerst naar de even buiten het centrum gelegen Casbah Club , waar we spraken met Rory Best, de broer van Pete die ooit deel uitmaakte van de big four. Hier begon het allemaal onder toeziend oog van ma Best.

Daarna gaan we verder met Sylvia’s taxi-tour door de stad en bezoeken we de huizen (voor zover die zijn opengesteld) van The Beatles. Sylvia vertelt over de geschiedenis van de stad en uiteraard over The Beatles. We rijden langs de scholen van het viertal en doen ook andere belangrijke plekken aan.

De stadstaxirondrit met Sylvia hebben we enorm gewaardeerd en behalve veel Beatles- ook stadsinformatie gehoord en gezien. En natuurlijk is het heerlijk om alléén door de stad te struinen. Maar met een gids of bustour kom je ook op veel plekken en leer je een hoop.

Liverpool centrum

Na twee uur worden we afgezet in het centrum voor een korte tour (te voet). Met gids Phil Coppel lopen door de stad en bezoeken we kerken, musea, de schouwburg maar natuurlijk ook de Cavern Club, Museum Beatles Story (het Beatles Museum) en het A hard days night Hotel…

Liverpool in één dag highlights

Dit zijn volgens ons de plekken die je gezien wil hebben in Liverpool in één dag:

Beatles-huizen

De huizen waar The Beatles opgroeiden bestaan nog. Die van Paul McCartney en John Lennon zijn nog te bezoeken. Dat kan onder andere met een privégids maar de dienst van toerisme van Liverpool organiseert ook trips met een bus(je).

John Lennons huis (Mendips)
John Lennons huis (Mendips)
huis van Paul McCartney
Het huis van Paul McCartney

De beide Beatleshuizen zijn overigens eigendom van The National Trust .

The Beatles liedjes locaties

graf van Eleanor Rigby
Met Phil Coppel bij het graf van Eleanor Rigby, die dus echt bestond…

Heel apart om Penny Lane te zien, hoe die song juist de gewone dingen vertelt, nog steeds zichtbaar anno nu. En Strawberry Fields (wat er nog rest). En Eleanor Rigby, die echt geleefd heeft. Haar graf vind je in Liverpool…

Nog enkele nuttige ‘The Beatles’-gerelateerde adressen:

The Casbah Coffee Club  is de plek waar het echt begon voor The Beatles.

The Hard Days Night Hotel is geopend in 2008 en eigenlijk het enige echte The Beatles-hotel ter wereld. Britblog at een hapje in het Blakes Restaurant en bezocht ook de twee beroemde hotelkamers: the Lennon Suite en the McCartney Suite. Prachtig!

National Trust Trip , vertrekt geregeld vanaf Jurys Inn Hotel (vlak bij The Beatles Story) om ongeveer 10am. Informeer eerst even via de website.

The Beatles story, Liverpool in één dag

The Beatles Story Albert Dock

Kom alles te weten over de beroemde band in dit prachtige museum. Een must see voor de fans, maar eigenlijk ook voor iedereen die geen fan is.

Albert Dock

Albert Dock vind je vlak bij het water van de Mersey, deel van UNESCO World Heritage Site. Het 19de eeuwse Albert Dock, een echt dok, is momenteel een van de topattracties van Groot-Brittannië. Het werd in 1988 officieel geopend na een restauratie van ruim 30 miljoen euro.

Historic Albert Dock is de thuisbasis van veel musea, waaronder het Merseyside Maritime Museum, het International Slavery Museum, Tate Liverpool, Beatles Story, Yellow Boat Cruises en the Echo Wheel of Liverpool.

The Cavern Club showround

The Cavern Club showround

Ook weer een plek om te bezoeken: De Cavern Club, met meestal wel een look-a-like van een (of meer) Beatle(s). En zeker ook even een pint of ‘limenade’ drinken…

Toch nog veel Beatles-gerelateerde onderwerpen. Maar er is ook nog veel te shoppen. Vergeet niet om een vaartocht over de rivier The Mersey te maken, maak zeker een tussenstop aan de overkant.

Meer informatie over Liverpool? Bezoek onze Liverpool pagina of ga naar www.visitliverpool.com

Leon | 2012 

Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Engeland

Ben je je reis naar Engeland aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Engeland.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Social Media
Zoeken