Home » Groot-Brittannië » Engeland » Steden » Hull » The Deep, Hull: vissen spotten zonder snorkel

Gepubliceerd op 7 februari 2020 | Laatst aangepast op 9 juli 2024

Voor één van de grootste aquariums van Groot-Brittannië hoef je niet zo ver. Je neemt de P&O ferry naar (Kingston upon) Hull en je bent er al. The Deep is vanaf de boot al te zien, het is dan ook een kenmerkend gebouw. En mocht je met de auto zijn, parkeren kan voor de deur.

The Deep

The Deep, Hull

Het aquarium staat op een historische plek, Sammy’s Point genoemd. Hier stond vroeger Hull Castle, een citadel en een scheepswerf. Het punt dankt zijn naam aan één van de scheepswerfeigenaren: Martin Samuelson. Tot de jaren tachtig was de plek een boeiendepot.

In maart 2002 werd The Deep geopend, op de plek waar de rivieren Hull en Humber Estuary elkaar ontmoeten. Het gebouw is ontworpen door Sir Terry Farrell en gebouwd als deel van het UK National Lottery’s Millennium Commission project. De aquariums zijn gevuld met 2.500.000 liter water en 87 ton zout.

The Deep is niet alleen voor de bezoekers een bron van informatie, maar ook voor biologen die onderzoek doen naar het zeemilieu. Ze willen dan ook geen winst maken, ze zijn er voor het behoud van het zeeleven.

Daarom kun je naast vissen kijken ook veel leren in The Deep, Hull. Zo loop je naar beneden, richting de aquariums, langs een tijdlijn van het oceaanleven. Dat gaat tot 4 miljard jaar terug, met fossielen en (inter)actieve informatie zuilen.

Het begint bij een te zure oceaan, waar niets kan leven. Zo’n 3.500 miljoen jaar geleden begon het leven, eencellige. ‘Pas’ 600 miljoen jaar geleden kwamen de eerste meercellige levensvormen. Zo’n 100 jaar later kun je pas echt spreken over vissen. Er kwamen grote zeereptielen, en deze verdwenen ook weer (behalve de schildpad).

Na deze historie ga je langs de vissen, haaien, schildpadden en pinguïns.

Aan het einde van de route is er een onderwatertunnel en een mogelijkheid om met de lift door het water naar beneden te gaan (maar je kunt ook de trap nemen).

(Vis)soorten

The Deep, Hull

Er zijn rond de 300 verschillende soorten in The Deep. Het is het thuis van bijna 3.500 vissen en 5.000 beesten in het totaal.

Wanneer je The Deep binnenkomt kom je gelijk oog in oog te staan met zeepaardjes. Tijdens het geschiedenisgedeelte zie je ook krabben, zeesterren en garnalen.

In de The Lagoon of Light ontmoet je de kleurrijke tropische vissen en zie je prachtige koralen. Zo zijn hier de blauwgespikkelde pijlstaartrog, epaulethaai, koekopvis, doktersvis (Dorry uit Finding Nemo) en maskerwimpelvis te zien.

In de Endless Ocean vindt je o.a. gevlekte reuzentandbaars, zebrahaai, witpuntrifhaai, verpleegsterhaai, himantura uarnak en langkamzaagvis (het enige stel in het VK). Ook vind je daar de twee onechte karetschildpadden, Sensa and Mabouche, die uit het wild zijn gered toen ze vast zaten. Hierbij raakte ze gewond, na hun herstel is er besloten ze een nieuw leven te geven in het aquarium.

Bij de afdeling Slime leer je meer over de slijmerige wezens van deze wereld, zoals de heterocongrinae en blauwe pijlgifkikker. Ook is de driebandanemoonvis hier te zien, Nemo!

Daarna ontmoet je de insecten in Bugs. Hier vind je kakkerlakken, Venezolaanse cyaanblauwe vogelspin en zweepstaartschorpioenen.
Ontmoet de zwarte pacu, tijger spatelmeerval, roodstaartmeerval en de donkere paddenkopschildpad in Amazon Flooded Forest.

In de koudere wateren (Cool Seas) zie je de zeewolf, snipvis, gevlekte lipvis, gevlekte draakvisen de oorkwal.

Op de Kingdom of Ice ontmoet je de ezelspinguïn.

In de Deep Blue One leer je meer over het belang van de rivieren, daarnaast kun je o.a. de roodbuikpiranha, axolotl, tuinboa, rode duivel krab en waterroofkever zien.

Locatie/bereikbaarheid

Voor navigatie: Tower Street, Kingston upon Hull of HU9 1TU

Er is niet echt een buslijn die in de buurt stopt, maar het aquarium is op loopafstand van het centrum van Hull.

Tickets en openingstijden

The Deep, Hull

Tickets kun je ter plekke kopen, maar online krijg je korting. Je kunt gratis een Day Plus Pass toevoegen aan je ticket, hiermee kun je nog een jaar lang gratis terug komen. Je hoeft alleen maar je gegevens achter te laten en er wordt een foto van je gemaakt (zodat niet iemand anders op jouw gegevens binnen kan komen). Deze pas kan alleen op bepaalde Bank Holidays niet gebruikt worden.

Bekijk de website van The Deep voor de laatste prijzen en tickets: ww w.thedeep.co.uk
The Deep in Hull is iedere dag (op kerstavond en eerste kerstdag na) geopend van 10 tot 18 uur.

Tussen 11 en 14 uur is het het drukst, natuurlijk in het weekend en op vakantiedagen nog meer dan doordeweeks.

Meer informatie The Deep, Hull

Wil je een keer tussen de vissen eten? Dat kan via private dining. Reserveren moet van de tevoren The Deep. Meer informatie: www.thedeep.co.uk/ private-dining

Tijdens je bezoek aan The Deep kun je ook eten en drinken kopen in het Castaways Café met prachtig uitzicht op de Humber.

Tip!

Nog niet genoeg vissen gezien? Doe de Fish Trail in Hull.

Foto’s The Deep, Hull

  • The Deep, Hull
  • The Deep, Hull
  • The Deep, Hull
  • The Deep, Hull

Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Engeland

Ben je je reis naar Engeland aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Engeland.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Social Media
Zoeken