Swansea is een stad aan de zuidwestkust van Wales en is de juiste bestemming voor je als je op zoek bent naar avontuur en natuur. Het ligt redelijk dicht bij Cardiff en is een perfecte uitvalsbasis voor het prachtige schiereiland Gower. Het is niet alleen bekend om zijn natuurschoon in de omgeving, maar ook om zijn gevarieerde aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden. De stad is namelijk enorm opgeknapt de afgelopen jaren.

Een bezoek aan Swansea Bay is een aanrader. Het is een prachtig gebied aan de kust waar je kunt genieten van het uitzicht op zee en je kunt zelfs Engeland zien. Er zijn talloze wandelpaden waar je heerlijk kan wandelen en de natuur kan verkennen. Daarnaast is dit een goede plek voor diverse watersporten, zoals suppen, zeilen en kajakken.

Swansea

Musea

Swansea Museum is het oudste museum van Wales en hier leer je alles over de lange geschiedenis van Swansea. De tentoonstellingen gaan van de prehistorische bewoners van het gebied, door naar de middeleeuwen en naar de groei van de industrie en de oorlogstijd.

Het Dylan Thomas Centre is een belangrijk cultureel centrum in Swansea en is gewijd aan de beroemde dichter Dylan Thomas. Hier vind je uitgebreide informatie over het leven en werk van deze beroemde schrijver en kun je deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals lezingen en workshops.

Het National Waterfront Museum zorgt voor meer informatie over de industriële en maritieme geschiedenis van Wales en het Verenigd Koninkrijk. Het museum is interactief en biedt een unieke ervaring waarbij je kan leren over de belangrijkste gebeurtenissen en innovaties in de geschiedenis van het land.

Swansea is ook bekend om zijn levendige en gezellige stadscentrum. Er zijn vele winkels, restaurants en cafés waar u kunt ontspannen en genieten van de lokale keuken. Het Swansea Market is een bekend marktgebied waar je verschillende lokale producten kunt kopen, zoals eten, kunst en handwerk.

Gower

Swansea is niet alleen een populaire bestemming op zichzelf, het is ook een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan schiereiland Gower. Dit prachtige schiereiland wordt door velen beschouwd als een van de mooiste gebieden in Wales en heeft een schat aan natuurlijke en culturele bezienswaardigheden te bieden. Van de schitterende kustlijnen tot de groene heuvels, Gower biedt iets voor iedereen. Het is niet voor niets een Area of Outstanding Natural Beauty.

Het schiereiland is beroemd om zijn uitgestrekte stranden, waaronder Rhossili Bay, dat regelmatig wordt genoemd als één van de mooiste stranden van het Verenigd Koninkrijk. Loop heerlijk langs de kliffen of over de andere prachtige wandelpaden op dit schiereiland. Voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis zijn er ook nog talloze archeologische vindplaatsen, zoals de neolithische grafkamer (Arthur’s Stone) en de ruïnes van antieke fortificaties.

Reizen naar Swansea

De beste manier om naar de stad te reizen is met het vliegtuig naar Cardiff, vanuit daar kun je met de auto of trein naar de stad. Voor meer informatie, kijk op onze reisinformatiepagina.

Bezienswaardigheden

 • National Waterfront Museum
 • Swansea Bay
 • Clyne Gardens
 • Grand Theatre
 • Oystermouth castle
 • Swansea Museum
 • Mumbles
 • Swansea Castle
 • Swansea Market
 • The Egypt Centre
 • The Glynn Vivian Art Gallery
 • The Dylan Thomas Centre
 • Swansea.com Stadium (naast voetbal is ook rugbyclub The Ospreys hier te vinden)

Artikelen Swansea