Swansea is een stad aan de zuidwestkust van Wales en is de juiste bestemming voor je als je op zoek bent naar avontuur en natuur. Het ligt redelijk dicht bij Cardiff en is een perfecte uitvalsbasis voor het prachtige schiereiland Gower. Het is niet alleen bekend om zijn natuurschoon in de omgeving, maar ook om zijn gevarieerde aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden. De stad is namelijk enorm opgeknapt de afgelopen jaren.

Een bezoek aan Swansea Bay is een aanrader. Het is een prachtig gebied aan de kust waar je kunt genieten van het uitzicht op zee en je kunt zelfs Engeland zien. Er zijn talloze wandelpaden waar je heerlijk kan wandelen en de natuur kan verkennen. Daarnaast is dit een goede plek voor diverse watersporten, zoals suppen, zeilen en kajakken.

Swansea

Swansea is ook bekend om zijn levendige en gezellige stadscentrum. Er zijn vele winkels, restaurants en cafés waar u kunt ontspannen en genieten van de lokale keuken. Het Swansea Market is een bekend marktgebied waar je verschillende lokale producten kunt kopen, zoals eten, kunst en handwerk.

Musea

Swansea Museum is het oudste museum van Wales en hier leer je alles over de lange geschiedenis van Swansea. De tentoonstellingen gaan van de prehistorische bewoners van het gebied, door naar de middeleeuwen en naar de groei van de industrie en de oorlogstijd.

Het Dylan Thomas Centre is een belangrijk cultureel centrum in Swansea en is gewijd aan de beroemde dichter Dylan Thomas. Hier vind je uitgebreide informatie over het leven en werk van deze beroemde schrijver en kun je deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals lezingen en workshops.

Het National Waterfront Museum zorgt voor meer informatie over de industriële en maritieme geschiedenis van Wales en het Verenigd Koninkrijk. Het museum is interactief en biedt een unieke ervaring waarbij je kan leren over de belangrijkste gebeurtenissen en innovaties in de geschiedenis van het land.

Swansea Castle, Wales

Gower

Swansea is niet alleen een populaire bestemming op zichzelf, het is ook een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan schiereiland Gower. Dit prachtige schiereiland wordt door velen beschouwd als een van de mooiste gebieden in Wales en heeft een schat aan natuurlijke en culturele bezienswaardigheden te bieden. Van de schitterende kustlijnen tot de groene heuvels, Gower biedt iets voor iedereen. Het is niet voor niets een Area of Outstanding Natural Beauty.

Het schiereiland is beroemd om zijn uitgestrekte stranden, waaronder Rhossili Bay dat regelmatig wordt genoemd als één van de mooiste stranden van het Verenigd Koninkrijk. Loop heerlijk langs de kliffen of over de andere prachtige wandelpaden op dit schiereiland. Voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis zijn er ook nog talloze archeologische vindplaatsen, zoals de neolithische grafkamer (Arthur’s Stone) en de ruïnes van antieke fortificaties.

Reizen naar Swansea

Swansea ligt in het zuiden van Wales en is met de auto het beste vanuit Dover te bereiken. Je rijdt hier bijna 5 op, via de M20, M3 en M4.

De beste manier om naar de stad te reizen zonder eigen vervoer is met het vliegtuig naar Cardiff, vanuit daar kun je met de auto of trein naar de stad. Voor meer informatie, kijk op onze reisinformatiepagina.

Accommodatie in Swansea

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een verblijf in Swansea, van luxe hotel tot B&B’s en een hostel. Bekijk de mogelijkheden op Booking .

Bezienswaardigheden

 • Swansea Castle: Een kasteelruïne met overblijfselen die dateren uit de middeleeuwen.
 • Swansea.com Stadium: Een stadion dat dienstdoet als thuisbasis voor zowel de voetbalclub Swansea City AFC als rugbyclub The Ospreys, met spannende wedstrijden en een levendige sfeer tijdens evenementen.
 • National Waterfront Museum: Een interactief museum over de maritieme erfgoed van Wales, met tentoonstellingen over industriële innovatie, handel en het dagelijks leven in de regio.
 • Swansea Bay: Een prachtige lang zandstrand, perfect om te wandelen, te zonnebaden (als je geluk hebt) en te genieten van de zeelucht. Het biedt ook mogelijkheden voor watersporten zoals surfen en zeilen.
 • Clyne Gardens: Een botanische tuin met een uitgebreide collectie exotische planten en bloemen.
 • Grand Theatre: Een historisch theater dat een scala aan voorstellingen biedt, variërend van toneelstukken en musicals tot ballet en concerten.
 • Swansea Museum: Een museum gewijd aan de geschiedenis en cultuur van Swansea, met tentoonstellingen over archeologie, industrie, kunst en lokale tradities.
 • Swansea Market: Een levendige markt waar je lokale producten, ambachtelijke goederen en souvenirs kunt kopen.
 • The Egypt Centre: Een fascinerend museum dat een uitgebreide collectie Egyptische artefacten en antiquiteiten herbergt, waaronder mummies, beelden en hierogliefen, met educatieve tentoonstellingen voor bezoekers van alle leeftijden.
 • The Glynn Vivian Art Gallery: Een kunstgalerie met een collectie werken, variërend van klassieke tot hedendaagse kunst, met regelmatig wisselende tentoonstellingen en educatieve programma’s.
 • The Dylan Thomas Centre: Een eerbetoon aan de beroemde Welshe dichter Dylan Thomas, met tentoonstellingen over zijn leven en werk, evenals literaire evenementen en workshops voor liefhebbers van zijn poëzie en proza.
 • Mumbles: Een dorp aan de kust met winkels, cafés en restaurants, perfect voor een ontspannen dagje uit met een wandeling langs de promenade en een bezoek aan de pier.
 • Oystermouth Castle: Een middeleeuws kasteelruïne op een heuveltop met panoramisch uitzicht over Swansea Bay.

Artikelen Swansea