Home » Groot-Brittannië » Britse fotografen

Gepubliceerd op 23 november 2016 | Laatst aangepast op 13 november 2023

We zullen het er allemaal over eens zijn dat het Verenigd Koninkrijk prachtig is. Maar om het land dan ook prachtig op een foto te krijgen is weer iets anders. Britblog, zelf ook fan van mooie fotografie, daarom ook een aantal goede Britse fotografen zodat we lekker weg kunnen dromen.
De fotografen staan in willekeurige volgorde en we staan altijd open voor aanvulling.

Tristan Campbell

Tristan Campbell

Tristan is een fotograaf uit Harrogate (Noord Yorkshire) die vooral traditionele grootfilmcamera’s gebruikt en daarmee prachtige landschappen fotografeert. Gelukkig scant hij de foto’s in zodat wij er ook van mee mogen genieten.

Website: www.tristancampbell.co.uk

James Burns

London from the Rooftops

Denk je Londen gezien te hebben? Think again. James Burns van London from the Rooftops laat je nieuwe kanten zien, veelal (zoals de naam al doet vermoeden) vanaf boven. Prachtige zonsop- en ondergangen boven de stad die we allemaal sowieso al mooi vinden.

Website: londonfromtherooftops.com

Jason Hawkes

Jason Hawkes

Wie het nog hoger opzoekt is Jason Hawkes, hij fotografeert (onder andere) Londen vanuit de lucht. Hij fotografeert voor grote namen (Coca Cola en Nike) en heeft al zo’n 50 boeken uitgegeven. Hij maakt ook af en toe prachtige filmopnames.

https://vimeo.com/180161748

Website: www.jasonhawkes.com
Facebook: www.facebook.com/JasonHawkesAerialPhotography

 Melvin Nicholson

Melvin Nicholson

Melvin Nicholson maakte onder andere bovenstaande foto die wereldberoemd werd door het unieke fenomeen wat hij fotografeerde: een witte regenboog. Naast deze prachtfoto heeft hij nog veel meer natuurschoon op zijn website staan. Melvin gaat, gewapend met camera, vooral door Schotland, maar ook Wales en Engeland zijn niet veilig voor hem. Geniet van de natuur van Groot-Brittannië dankzij Melvin Nicholson.

Website: www.melvinnicholsonphotography.co.uk
Facebook: www.facebook.com/MelvinNicholsonPhotography

Stephen Hinde

Stephen Hinde

Stephen Hinde woont in Edinburgh maar is in het Lake District geboren, dit levert mooie beelden op uit beide regio’s. Hij laat zien hoe prachtig de natuur overzees is.

Website: www.stephenhindephotography.co.uk
Facebook: www.facebook.com/stephenhindephotography

Alyn Wallace

Alyn Wallace

In de avonduren heb je af en toe prachtige luchten. Wij zien de sterrenhemel, Alyn Wallace ziet plaatjes en schiet ze met zijn camera. Daar kunnen wij dan weer van genieten. Hij fotografeert vooral in het prachtige Wales en bergen en/of kou houden hem niet tegen.

Facebook: www.facebook.com/awallacephoto

54 Degrees North

Natuurlijk zitten er ook in Noord-Ierland goede fotografen. Zo kun je op de markt in Belfast zomaar Ian van 54 Degrees North tegen het lijf lopen, want daar worden zijn werken verkocht. Je kunt ze ook via internet kopen, of er gewoon naar kijken. Want Noord-Ierland is mooi, zeker door de ogen van Ian.

Website: www.54degreesnorth.net
Facebook: www.facebook.com/54degreesnorth

Chris Ibbotson

Ook Chris Ibbotson laat ons zien hoe mooi het Ierse eiland is. Hij mag dan wel een Duitser zijn, hij woont al geruime tijd in Noord-Ierland en weet zijn plekjes daar al prima te vinden.

Website: www.chrisibbotsonphotography.com

Newcastle Portraits

Wie Newcastle ziet als een saaie grijze stad zal opkijken van deze blog. Prachtige platen van deze stad in het noorden.

Website: www.newcastlephotos.co.uk
Facebook: www.facebook.com/newcastleportraitsphotography

 


Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.