Home » Groot-Brittannië en Noord-Ierland » Engeland » North East England / Noordoost Engeland » County Durham: een reis door geschiedenis en natuurlijke schoonheid

County Durham, gelegen in het pittoreske Noordoost-Engeland, is een graafschap dat bekend staat om zijn rijk historisch erfgoed, adembenemende landschappen en gastvrije gemeenschappen. Met zijn charmante ligging en diverse attracties trekt County Durham jaarlijks vele bezoekers.

Ligging County Durham

County Durham ligt in het noordoostelijke deel van Engeland en wordt begrensd door de graafschappen Northumberland, Cumbria, North Yorkshire en Tyne and Wear. Het graafschap heeft een gevarieerd landschap met glooiende heuvels, rivieren en prachtige kustgebieden aan de Noordzee.

Bereikbaarheid

Wanneer je met DFDS  naar Newcastle reist en je naar het zuiden rijdt, rij je zo het graafschap in. De regio is dus makkelijk te bereiken met de auto, maar ook met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende treinstations in de regio, met als grootste plek Durham City.

Durham citytrip, in het ochtendlicht is Durham prachtig. Durham maakt deel uit van County Durham

Historische erfgoed

County Durham heeft een rijk historisch erfgoed dat teruggaat tot de Romeinse tijd. In de stad Durham heb je het kasteel en de iconische kathedraal, beide opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, zijn absolute hoogtepunten. De kathedraal is een meesterwerk van de Normandische architectuur en biedt prachtige gotische details. Andere historische bezienswaardigheden zijn onder andere het prachtige Raby Castle, Barnard Castle met zijn middeleeuwse overblijfselen en het Bowes Museum dat een uitgebreide kunstcollectie herbergt.

Natuurlijke schoonheid

County Durham biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid om te verkennen. Het North Pennines Area of Outstanding Natural Beauty strekt zich uit over een deel van het graafschap en biedt een ongerept landschap met glooiende heidevelden, veenmoerassen en pittoreske dorpjes. Het prachtige High Force, een van de spectaculairste watervallen van Engeland, is een indrukwekkende bezienswaardigheid. Daarnaast zijn er diverse wandelroutes, zoals de Durham Heritage Coast en de Weardale Way, die je meenemen door betoverende landschappen.

Durham Heritage Coast, County Durham

Bezienswaardigheden County Durham

Naast het historische erfgoed en de natuurlijke schoonheid biedt County Durham ook andere bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Het Beamish Museum, een levendig openluchtmuseum, neemt je mee op een reis door de geschiedenis van de regio. Het prachtige Auckland Castle, met zijn tuinen en historische interieurs, biedt een unieke ervaring. Andere hoogtepunten zijn onder andere het Bowes Museum en het charmante marktstadje Barnard Castle. Maar vergeet ook zeker de stad Durham niet, met zijn indrukwekkende kathedraal en kasteel.

Kaart bezienswaardigheden