You are here
Home > Groot-Brittannië > Wales > Gower > Swansea – Walking by Bus – Penmaen

Swansea – Walking by Bus – Penmaen

Three Cliffs Bay
Swansea is de tweede stad van Wales, maar wordt vaak overgeslagen door toeristen. Begrijpelijk, want de stad is niet heel groot en is binnen een paar uur te verkennen. Echter is het wel de ideale uitvalbasis voor het schiereiland Gower. Op dit gedeelte zijn een aantal prachtige wandeltochten uitgezet die prima te maken zijn vanaf Swansea met de bus. Bij de toeristeninformatiecentrum kun je gratis flyers ophalen, deze zijn ook te downloaden via de Visit Swansea Bay-website.

Penmaen

Penmaen is een van de wandelingen die goed te maken zijn vanuit Swansea. De afstand van 2 km zal je ongeveer drie kwartier kosten en je prachtige vergezichten over het Bristol kanaal opleveren. Het staren naar de overkant (Devon) is niet bij de tijd inbegrepen. De gehele route wordt bewegwijzerd door ronde bordjes met een gele pijl en de tekst ‘Swansea Walks’, verdwalen kan dus haast niet. De wandeling is niet voor mensen die slecht ter been zijn, er moet regelmatig een heuvel beklommen of afgedaald worden.

Three Cliffs

Het mooiste aan deze wandeling is de Three Cliffs Bay, waar je niet alleen uitzicht over hebt, maar ook overheen loopt. Dit strand (wat door eb en vloed soms groot en soms klein is) is regelmatig uitgeroepen tot één van de mooiste Britse stranden. Het dankt zijn naam aan de drie kliffen die de baai insteken. Als de zon schijnt zitten/liggen er veel toeristen, maar ook buiten het hoogseizoen is het een populaire plek voor toeristen voor een wandeling.

Three Cliffs Bay

Meer informatie over Wales en over de kust vind je op www.visitwales.com

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top