Home » Groot-Brittannië » Swansea – Walking by Bus – Penmaen

Vanuit Swansea kun je met het openbaar vervoer het schiereiland Gower op een makkelijke manier verkennen. Er zijn verschillende Walking by Bus routes uitgezet om de omgeving te verkennen, zoals de Penmaen route.

Three Cliffs Bay

Swansea is de tweede stad van Wales, maar wordt vaak overgeslagen door toeristen. Begrijpelijk, want de stad is niet heel groot en is binnen een paar uur te verkennen. Echter is het wel de ideale uitvalsbasis voor het schiereiland Gower. Op dit gedeelte zijn een aantal prachtige wandeltochten uitgezet die prima te maken zijn vanaf Swansea met de bus. Bij het toeristeninformatiecentrum kun je gratis flyers ophalen, deze zijn ook te downloaden via de Visit Swansea Bay-website of hieronder.

Penmaen is een van de wandelingen die goed te maken zijn vanuit Swansea. De afstand van 2 km zal je ongeveer drie kwartier kosten en je prachtige vergezichten over het Bristol kanaal opleveren. Het staren naar de overkant (Devon) is niet bij de tijd inbegrepen. De gehele route wordt bewegwijzerd door ronde bordjes met een gele pijl en de tekst ‘Swansea Walks’, verdwalen kan dus haast niet. De wandeling is niet voor mensen die slecht ter been zijn, er moet regelmatig een heuvel beklommen of afgedaald worden.

Three Cliffs

Het mooiste aan deze wandeling is de Three Cliffs Bay, waar je niet alleen uitzicht over hebt, maar ook overheen loopt (als je de grotere ronde pakt). Dit strand (wat door eb en vloed soms groot en soms klein is) is regelmatig uitgeroepen tot één van de mooiste Britse stranden. Het dankt zijn naam aan de drie kliffen die de baai insteken. Als de zon schijnt zitten/liggen er veel toeristen, maar ook buiten het hoogseizoen is het een populaire plek voor toeristen voor een wandeling. Weer of geen weer, het blijft een prachtige plek.

Three Cliffs Bay, Penmaen

Meer informatie Penmaen

Download hier de wandelroute.

Lees hier meer informatie over Wales


Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Wales

Ben je je reis naar Wales aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Wales.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Volg ons
Zoeken