Home » Groot-Brittannië » Engeland » Steden » Hull » Het Museums Quarter in Hull: divers en gratis vermaak

Gepubliceerd op 21 januari 2024 | Laatst aangepast op 9 juli 2024

Het Museums Quarter in Hull biedt een boeiende reis door de geschiedenis, cultuur en erfgoed van de regio. Bestaande uit het Hull & East Riding Museum, Streetlife Museum en Wilberforce House, dompelt deze hoek je onder in een rijke ervaring. Het mooie aan deze musea is dat ze, naast informatief en vermakelijk, ook nog eens gratis zijn.

Hull & East Riding Museum

Het Hull & East Riding Museum is een archeologisch en natuurmuseum dat teruggaat tot de prehistorie. Van de indrukwekkende verzameling fossielen tot de reconstructie van oude nederzettingen, dit museum neemt je mee op een reis door de tijd. Het museum is opgedeeld in vier afdelingen: archeologie, natuurgeschiedenis, kunst & cultuur en ontdekkingsruimte. In de eerste drie ruimtes kun je een deel van de uitgebreide collectie van meer dan 2 miljoen objecten zien, waaronder dinosaurusfossielen, Romeinse mozaïeken en Vikingschepen. De ontdekkingsruimte is speciaal voor kinderen, waarin ze meer leren over de onderwerpen in de rest van het museum. Zo leert jong en oud in dit museum de geschiedenis en cultuur van de regio East Riding kennen.

Hoogtepunten van het Hull & East Riding Museum:

 1. De Iron Age Gallery: Verken artefacten en reconstructies die het dagelijkse leven in de IJzertijd tot leven brengen, zoals munten uit deze tijd.
 2. Romeinse tijd: Ontdek de Romeinse invloed op het gebied met een uitgebreide collectie objecten uit die periode, waaronder de mozaïekvloeren.
 3. De Vikingschepen: Het museum heeft een collectie van Vikingschepen uit de 9e en 10e eeuw.
 4. De dinosaurusfossielen: Het museum heeft een collectie van dinosaurusfossielen die gevonden zijn in de regio, waaronder de schedel van een Tyrannosaurus rex.

Streetlife Museum

Het Streetlife Museum is een unieke beleving die je meeneemt naar het alledaagse leven van weleer. Met straten die tot leven komen met historische voertuigen en winkels, biedt dit museum een levendige verbeelding van het dagelijks leven in verschillende tijdperken. Het gebouw is speciaal voor dit museum gebouwd en geopend in 1989. Je ontdekt er zo’n 200 voertuigen, van fietsen tot koetsen en van auto’s, trams tot treinen. In zes verschillende galerijen leer je meer over het transport en zijn geschiedenis. Van de vroegste manieren van transport (kano’s en paarden), door de verschillende eeuwen heen, naar nu en de toekomst.

Wat je niet mag missen in het Streetlife Museum:

 1. Vintage voertuigen: Van stoommachines tot klassieke auto’s, het museum herbergt een indrukwekkende collectie voertuigen die de transportgeschiedenis illustreren.
 2. Winkels van toen: Stap binnen in nagebouwde winkels en ervaar hoe mensen in het verleden winkelden, van kruideniers tot ambachtslieden.
 3. Historische koetsrit: Maak een ritje met een historische koets en beleef de charme van deze manier van vervoer.

Wilberforce House

Wilberforce House, genoemd naar zijn beroemde bewoner William Wilberforce, is een museum gewijd aan de strijd tegen de slavernij. Gevestigd in een prachtig Georgiaans herenhuis, biedt het een diepgaand inzicht in de campagne om de slavernij af te schaffen door William Wilberforce. Hij was een abolitionist, iemand die streeft naar afschaffing van de slavernij. Het huis werd gebouwd rond 1660 en is een van de oudste gebouwen in Hull. In 1732 kocht William Wilberforce (de grootvader van de abolitionist) het huis. In 1759 is William Wilberforce geboren op de bovenverdieping, in 2007 opende het museum ter ere van zijn strijd. Dit was precies 200 jaar nadat zijn wet in 1807 werd aangenomen die slavenhandel illegaal maakte.

Indrukwekkende aspecten van Wilberforce House:

 1. Levens van slaven: Verken de aangrijpende tentoonstellingen die de harde realiteit van het slavenleven belichten.
 2. William Wilberforce: Leer over de man achter de beweging om de slavernij af te schaffen en zijn impact op de geschiedenis.
 3. Het huis: Bekijk het huis wat is ontworpen is door William Catlyn in een stijl die bekend staat als Artisan Mannerism. Deze ongewone stijl combineert klassieke en lokale invloeden om een ​​origineel ontwerp te creëren.

Praktische informatie Museums Quarter, Hull

De drie musea, die alle behoren tot Hull Museums, zijn naast elkaar gelegen in het Museums Quarter in Hull. Ze liggen in het oude centrum van de stad en naast de rivier de Hull.

Locatie Museums Quarter

Adres: 23-36 High St, Hull HU1 1NQ, Verenigd Koninkrijk

Bereikbaarheid Museums Quarter

Bus: Het busstation van Hull (Paragon Interchange) ligt op 15 minuten lopen. De dichtstbijzijnde bushaltes zijn Drypool Bridge (1 minuut lopen) en St Mary’s Church (3 minuten lopen)
Trein: Hull (15 minuten lopen)
Parkeren: Alfred Gelder Street, Gandhi Way en Scale Lane.

Tickets

Dat is zo mooi aan alle drie de musea, er is geen ticket nodig. Je kunt ze alle drie gratis bezoeken.

Openingstijden Museums Quarter

De openingstijden zijn voor alle musea gelijk: maandag – zaterdag 10 – 16:30, zondag 11 – 16 uur. Gesloten op Goede Vrijdag en tussen 24 – 28 december en op 1 januari.

Meer informatie

Bekijk de officiële website van Hull Museums voor meer informatie over de afzonderlijke musea.

In de stad is meer te ontdekken, lees hiervoor ons artikel over Hull.


Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Engeland

Ben je je reis naar Engeland aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Engeland.

Nieuwsbrief
 • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
 • Nooit meer zonder reisinspiratie 
 • Leuke winacties
 • De verrassendste bestemmingen
 • Zonder reclame
Social Media
Zoeken