Home » Groot-Brittannië » Engeland » Steden » Hull » 5 pubs in Hull die je moet bezoeken

Gepubliceerd op 4 februari 2021 | Laatst aangepast op 9 juli 2024

Er zijn vele pubs in Hull, en je zou waarschijnlijk overal wel een goede pint kunnen drinken. Maar in deze vijf pubs voel je je gelijk thuis en wil je blijven. Niet alleen omdat ze zo mooi zijn, maar ook dankzij hun geschiedenis.

Pubs in Hull

Klik hier als de kaart van de pubs in Hull niet zichtbaar is.

1. Ye Olde White Harte

Ye Olde White Harte, Pubs in Hull

Als er één pub is die geschiedenis ademt is het de Ye Olde White Harte in het centrum van Hull. Je loopt er zo voorbij, maar wij raden je toch echt aan om het steegje in te gaan en de pub met zijn biertuin(tje) te bekijken.

Het was bestemd als eigendom van koningen en thuis voor gouverneurs en het huidige gebouw gaat terug tot de 1660. In 1688 was het thuis van de residentie van de adjunct-gouverneur van Hull. Ook was het de plek waar de vergadering plaatsvond over de omverwerping van de katholieke gouverneur, benoemd door James II, na de aankomst van Willem van Oranje in Engeland in november 1688. De gebeurtenis is lang gevierd op ‘Town Taking Day’. Het is namelijk een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Hull, die de onafhankelijkheid van de stad aantoont.

Trap niet in het bordje: “It was here at Ye Olde White Harte where the decision taken in a room in the pub in 1642 to refuse King Charles I entry in Hull is said to have been the trigger for the English Civil War”! De pub was er namelijk nog toen de burgeroorlog in Engeland plaatsvond.

In de 19e eeuw werd het pand bijna helemaal platgebrand. De herinrichting in 1881 ademt de sfeer uit van een 17e-eeuwse herberg. Houten meubels en open haarden zorgen voor het thuis gevoel.

Een opvallende bezienswaardigheid is een oude schedel die tijdens een renovatie aan het dak in 1937 is  gevonden. De schedel met breuk, die in een geheime kamer lag, zou van een jongeman zijn. Een boze zeekapitein, zat door de Franse brandy, zou de kolf van zijn pistool tegen de jongen hebben gebruikt. De jongen werd onder de trap geplaatst en bleef daar onontdekt tot na de brand, die ergens in de 19e eeuw plaatsvond. Het is tijdens de renovatie op zolder gevonden, in de armen van een arme dienstmeid. Waarschijnlijk hadden ze een geheime relatie, die zo moest blijven. Hierdoor zou de eigenaar het lichaam hebben verborgen in een geheimen kamer. Waar de rest dan is gebleven verteld het verhaal van weer niet 😉.

Of dit nog niet genoeg historie is, zijn er nog verschillende aanwijzingen dat deze pub ooit de ontmoetingsplek van de vrijmetselaars was. Het symbool van de vrijmetselaars (de letter G) is bijvoorbeeld te vinden in een deur bovenaan de trap. De schedel kan ook een overblijfsel zijn van één van hun rituelen.

Adres: 25 Silver Street, Hull HU1 1JG
Website: yeoldewhiteharte.com

 • Ye Olde White Harte
 • Ye Olde White Harte, Hull
 • Ye Olde White Harte, Pubs inHull
 • Ye Olde White Harte, Hull
 • Ye Olde White Harte
 • Ye Olde White Harte, Hull

2. Lion and Key

Lion and Key is één van de bekendere pubs in Hull

Wanneer je de Lion and Key binnenstapt kijk je niet automatisch naar de bar, maar naar het plafond. Waarschijnlijk heeft deze pub het opvallendste plafond van de pubs in Hull. Het is namelijk beplakt met bierviltjes en karrenwielen die als lampen dienen. Daarnaast vind je in de hele pub allerlei tierlantijntjes, van een klok tot een rendierkop en van advertenties tot hoefijzers.

De naam is ook geen gewone pubnaam die je overal in het Verenigd Koninkrijk ziet. De naam is afkomstig van Wellington’s gevangenneming van Ciudad Rodrigo in 1812 tijdens de Peninsular War. Hull wordt beschouwd als de ‘sleutel (key)’ tot Spanje. Daarom hangt er buiten bij de pub ook een groot bord buiten met een Britse leeuw met een grote sleutel in zijn poten.

Het gebouw was ooit van The Britannia Coffee House, maar vanaf 1918 kon je er een biertje bestellen in The Lion and Key. Halverwege de eeuw kwamen er echter kantoren in en wat zijn wij blij dat dat niet zo bleef. In de jaren ’80 kwam er de Ierse bar Dirty Nelly’s in en vanaf 2007 is het terug Lion and Key. Nu kun je er naast een pintje pakken (van hun eigen brouwerij) ook goed eten (de fis hand chips is beroemd in de stad).

Adres: 48 High Street, Hull HU1 1QE
Facebook: facebook.com/TheLionAndKey

 • Lion and Key, Hull
 • Lion and Key
 • Lion and Key
 • Pubs in Hull
 • Lion and Key, Hull
 • Lion and Key, Hull

3. Ye Olde Black Boy

Ye Olde Black Boy, Hull

Niet heel ver (lees: kruipafstand) van Lion and Key zit Ye Olde Black Boy, de oudste gelicenseerde pub van Hull. Het pand is nog wel gebruikt voor andere doeleinde, zoals een tabakzaak en als boordeel. In 1729 beginnen William en Mary Smith op deze plek een brouwerij in hun tuin. De naam Black Boy komt voor het eerst in 1748 in de archieven voor. We weten uit het archief dat het een goedlopende pub was in 1899, van de jaren daarvoor is het onduidelijk of het als pub is gebruikt. Waarschijnlijk was het lang een brouwerij/pub.

De herkomst van de nu controversiële naam is onduidelijk. Er gaan meerdere verhalen rond, zoals dat het slaat op de Indiaan die het symbool was van de tabakszaak (en nu ook nog van de pub). Ook gaat het gerucht dat het komt van een Marokkaanse jongen die in 1730 in het koffiehuis werkten op deze locatie.

De pub is nog in oude stijl gebleven en hoort echt in deze top vijf van pubs in Hull. Alleen in 1926 is er flink verbouwd. De kantoren vooraan de pub werden verbouwd tot rookkamers. Daarnaast is er een bar (in plaats van een doorgeefluik) aan de achterste kamer toegevoegd. De pub heet vanaf dan Ye Olde Black Boy. Net zoals bij Ye Olde White Harte vind je ook hier oude openhaarden om je warm te houden.

Adres: 150 High Street, Hull HU1 1PS
Website: yeoldeblackboy.weebly.com

4. The Sailmakers Arms

The Sailmakers Arms, Hull

Voor de vierde pub in deze top vijf kun je gewoon verder kruipen in de High Street. The Sailmakers Arms zit een beetje verscholen achter een doorgang, wat in de zomer een gezellige hangplek wordt. De naam van de pub is helemaal duidelijk als je weet dat de scheepsbevoorrader E.E. Sharpe and Sons Ltd hier heeft gezeten. Dit was de plek voor al je spullen voor op, in of rondom je boot.

Vanuit de pub zou een geheime gang naar de Hull Minster zijn, maar deze doorgang is nog wel heel goed geheim gehouden. Het is een gezellige pub, waar je ook weer prima kan eten en ook je hond mee kan nemen. Ook een ideale pauze voor als je het museumkwartier bezoekt, dat ligt er namelijk tegenover. Misschien ontmoet je pubhond Toby dan wel.

Adres: 159 High St, Hull HU1 1NQ
Website: thesailmakersarms.com

 • The Sailmakers Arms, pubs in Hull
 • The Sailmakers Arms, Hull
 • The Sailmakers Arms, Hull
 • The Sailmakers Arms, Hull

5. The Minerva

The Minerva

Ook de laatste bar in onze top vijf pubs in Hull heeft iets met scheepsvaart. Op deze plek voerde vroeger namelijk nog schepen. In 1803 is er land onttrokken aan de rivier de Humber, om ruimte te maken voor bebouwing. The Minerva Hotel is in 1829 gebouwd, de plek voor passagiers van de stoomboten die over The Humber voerde.

In 1851 is de The Minerva Tap (later The Vaults) naast het hotel geopend. In 1857 werd het nog verder uitgebreid met een stal voor paarden. De hotel had wel een bar, maar The Vaults was de plek voor een drankje. Het hotel is niet echt veranderd sinds de aanbouw. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Hull sterk gebombardeerd, daarbij is ook de The Vaults zwaar beschadigd. Pas in de jaren 70/80 weer hersteld. The Captains room is nu prachtig gedecoreerd met schilderingen van zeilschepen.

In 1985 kwam er een complete renovatie waarbij The Vaults en het hotel tot één pub werden verbouwd. Ze hebben nu zelfs de kleinste pubruimte van Groot-Brittannië in de hoek van het gebouw.

Opvallend aan de buitenkant is dat er geschilderde ramen zijn. Zo wilde de eigenaar het pand een meer symmetrische uitstraling geven. Voor de grap hebben ze wel één van de ramen ondersteboven geschilderd. Maar dat valt toch niet meer op na al die biertjes.

Adres: 10 Nelson Street, Hull HU1 1XE
Website: minerva-hull.co.uk

 • The Minerva, pub in Hull
 • The Minerva
 • The Minerva

Meer pubs in Hull

Er zijn natuurlijk heel veel meer pubs in Hull. Nog snel wat tips op een rijtje:

 • The Old House
 • The Old House
 • Punch Hotel, Hull
 • The White Hart
 • Telstar
 • Pubs in Hull: Corn Exchange

Meer informatie over Hull

Wil je ook eens naar deze pubs in Hull? Vergeet dan niet dat er nog veel meer te zien is in Hull! Bezoek onze Hull pagina voor meer informatie.


Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Engeland

Ben je je reis naar Engeland aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Engeland.

Nieuwsbrief
 • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
 • Nooit meer zonder reisinspiratie 
 • Leuke winacties
 • De verrassendste bestemmingen
 • Zonder reclame
Social Media
Zoeken