Home » Groot-Brittannië » Eilanden » Isle of Man » Ontdek Isle of Man met de GO Explore Heritage Pass

Ben je geïnteresseerd in de rijke geschiedenis en cultuur van Isle of Man? Dan is de GO Explore Heritage Pass wellicht iets voor jou. Deze pas geeft je toegang tot verschillende historische locaties en bezienswaardigheden op dit prachtige eiland. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over, en onze ervaring met, de GO Explore Heritage Pass.

Wat is de GO Explore Heritage Pass?

De GO Explore Heritage Pass is een pas waarmee je toegang krijgt tot tientallen historische locaties en bezienswaardigheden van Manx Heritage op Isle of Man. Het is speciaal ontworpen bezoekers die geïnteresseerd zijn in erfgoed en geschiedenis en die graag meer willen leren over de cultuur van dit eiland. Daarnaast zit ook je vervoer naar deze attracties erbij met Isle of Man Transport.

Waarom is de GO Explore Heritage Pass de moeite waard?

Het is een handige manier om op een leuke en educatieve manier meer te weten te komen over Isle of Man. Je kunt met deze pas verschillende historische locaties en bezienswaardigheden bezoeken zonder dat je aparte toegangskaartjes hoeft te kopen. Bovendien is het voordeliger dan losse tickets kopen voor alle bezienswaardigheden die je wilt zien.

GO Explore Heritage Pass, Isle of Man

Hoe werkt de GO Explore Heritage Pass?

De pas werkt heel eenvoudig. Hij is vijf dagen geldig en geeft je toegang tot alle locaties van Manx Heritage en vervoer van Isle of Man Transport. Je hoeft alleen maar de pas te laten zien bij de ingang en je kunt naar binnen. Het is handig om van tevoren te bepalen welke locaties je wilt bezoeken, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de pas.

Hoe koop je de GO Explore Heritage Pass?

Je kunt de GO Explore Heritage Pass online kopen via de officiële website van Manx Heritage . Je kunt ook een pas kopen bij de Welcome Centre in Douglas of bij de luchthaven van Isle of Man. Het is raadzaam om de pas van tevoren te kopen, zodat je direct kunt beginnen met het ontdekken van de bezienswaardigheden.

Wat zijn de bezienswaardigheden die je kunt bezoeken?

Met de GO Explore Heritage Pass kun je een groot aantal historische locaties en bezienswaardigheden bezoeken op Isle of Man. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Castle Rushen – Cashtal Rushen
 • Peel Castle – Cashtal Phurt Ny h-inshey
 • House of Manannan – Thie Vanannan
 • Rushen Abbey – Mannishter Rushen
 • Cregneash – Creneash
 • The Great Laxey Wheel – Queeyl Vooar Laksey
 • Grove Museum of Victorian Life – Thie Tashtee ‘Yn Chell’
 • Old House of Keys – Shenn Thie yn Chiare (te bezoeken met Castletown Heritage Site Tours of op zaterdagmiddag)
 • Old Grammar School – Yn Chenn Scoill Ghrammeyoys (te bezoeken met Castletown Heritage Site Tours)
 • Nautical Museum – Yn Thie Tashtee Lhuingey (te bezoeken met Castletown Heritage Site Tours)
 • Manx Museum – Thie Tashtee Vannin (sowieso gratis)
 • Het historische vervoer op Isle of Man: Douglas Bay Horse Tramway, Manx Electric Railway, Snaefell Mountain Railway, Isle of Man Steam Railway en Groudle Glen Railway

Let op: de meeste bezienswaardigheden zijn in de winter gesloten!

Cregneash, Isle of Man
Cregneash

Onze ervaring met de GO Explore Heritage Pass

Wij maakten in mei 2023 gebruik van de GO Explore Heritage Pass, toen kostte een pas 69 pond. Wij maakten de volle vijf dagen gebruik van de pas, de eerste dag gebruikten we echter geen openbaar vervoer op één korte bustrip na. Wij bezochten in deze vijf dagen bijna alle Manx Heritage locaties, waarmee we normaal al 88 pond kwijt zouden zijn, daarnaast hebben we ook gebruik gemaakt van de bus en de historische vervoersmiddelen op het eiland. Een pas voor het openbaar vervoer (met de historische vervoersmiddelen) zou 45 pond kosten. Naast de enorme winst qua geld is het ook gewoon makkelijk. Je hoeft niet na te denken over tickets en kan zo binnen stappen.

Ik vind het dan ook een aanrader voor als je veel wil zien tijdens je vakantie op Isle of Man.

Adult Visitor Holiday Pass

Ben je langer op Isle of Man, of wil je geen gebruik maken van het openbaar vervoer, dan is de Adult Visitor Holiday Pass wellicht een betere keuze. Deze geeft je 14 dagen gratis entree tot de Manx Heritage plekken. Deze pas is een stuk goedkoper dan de Go Explore, maar hiermee kun je bijvoorbeeld dus niet de stoomtrein of elektrische trein nemen.

Meer informatie: manxnationalheritage.im/shop/product/adult-visitor-holiday-pass/

Isle of Man Adult Visitor Holiday Pass

Wanneer de Manx Heritage Pass niet kopen?

Wanneer je lid bent van één van de hieronder genoemde verenigingen, dan heb je al gratis toegang tot de attracties en musea van Manx Heritage. Het is dan niet zinvol om deze pas aan te schaffen. Koop dan een losse kaart voor het openbaar vervoer (als je hiervan gebruik wil maken). Een Go Explore pass kan voor 1, 3, 5 of 7 dagen gekocht worden via Isle of Man Transport. Hiervan is ook een pas voor kinderen (5 tot 15 jaar) en families te koop. Of koop een Go Saver , waarmee je 1, 3, 5 of 7 dagen met de bus kan reizen.

Lidmaatschappen waarmee je gratis toegang hebt tot Manx Heritage locaties: National Trust; English Heritage; National Trust for Scotland; Historic Scotland; Cadw; York Archaeological Trust; Office of Public Works (OPW) Republic of Ireland; the National Trust for Jersey and Jersey Heritage; and also the Trusts of Australia, New Zealand, The Cayman Islands, Bermuda and Malta (Din l-art Helwa and Heritage Malta).

Meer informatie

Op vakantie naar het eiland? Lees meer over Isle of Man.


Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Isle of Man

Ben je je reis naar Isle of Man aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Isle of Man.

Nieuwsbrief
 • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
 • Nooit meer zonder reisinspiratie 
 • Leuke winacties
 • De verrassendste bestemmingen
 • Zonder reclame
Social Media
Zoeken