Home » Groot-Brittannië » The Roald Dahl Museum and Story Centre
Roald Dahl Museum

In dit Roald Dahl jaar kunnen we niet om de schrijver heen, en dus ook niet om het museum. In Great Missenden, zo’n 50 km noordwest van Londen, vind je The Roald Dahl Museum and Story Centre. In dit dorpje leefde en schreef de auteur 36 jaar.

Roald Dahl

Roald Dahl

De schrijver (1916-1990) is wereldberoemd met boeken zoals Sjakie en de chocoladefabriek en de Grote Vriendelijke Reus. Zijn schrijfstijl is voor jong en oud. Grappig, vreemd en met een twist. Roald Dahl groeide op in Wales bij zijn moeder, zijn vader overleed toen hij drie jaar was. Hij trad in 1934 in dienst maar werd in 1941 afgekeurd als gevolg van een hoofdletsel die hij had opgelopen tijdens een crash in Libië.
Zijn schrijverscarrière begon in Washington, waar hij verhalen voor de Saturday Evening Post schreef. Dahl kreeg vijf kinderen bij zijn eerste vrouw, waarvan er twee vroegtijdig overlijden. Aan Oliva, die op zevenjarige leeftijd overlijdt, draagt hij de GVR op. Roald Dahl overleed op 23 november 1990 aan leukemie. Hij ligt begraven in Great Missenden waar hij tot zijn dood 36 jaar heeft gewoond.

The Roald Dahl Museum

Roald Dahl museum - schrijvershut

Het museum richt zich op kinderen van 6 tot 12 jaar oud (al ben je nooit te oud voor een museum over deze grootse schrijver), met drie interactieve galerijen. Roald Dahl wilde dat al zijn spullen (manuscripten, brieven, foto’s en dergelijke) bij elkaar zouden blijven. Dat is gelukt in dit museum.
De Boy gallery ziet er uit zoals Roald Dahl’s schooljaren. Je leert hier over zijn streken en zijn liefde voor chocolade (Sjakie en de chocoladefabriek komt niet zomaar uit de lucht gevallen). Dahl’s familiefoto’s zijn te bekijken op een touchscreenscherm.
De Solo gallery heeft een schrijvershut, wat een Afrikaanse sfeer moet geven. In deze ruimte krijg je vooral veer informatie over hoe Dahl’s schrijverscarrière begon. ‘Het verhaal achter het verhaal.’
in The Story Centre wordt je fantasie geprikkeld om de schrijver in je te inspireren. Hier krijg je tips van bekende schrijvers en kun je op een replica van Dahl’s schrijversstoel zitten.

Dahl's schrijversstoel

Adres: 81-83 High Street, Great Missenden, Buckinghamshire
Website: http://www.roalddahl.com/museumGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.