Home » Reizen » Praktisch » Wat mag je meenemen naar het Verenigd Koninkrijk vanuit Nederland en België?

Als je van plan bent om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen vanuit Nederland en je wilt wat etenswaren meenemen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en beperkingen die gelden voor het meenemen van voedsel en dierlijke producten. Hier is een overzicht van wat je wel en niet mag meenemen naar het Verenigd Koninkrijk.

Wat mag je zonder beperkingen meenemen?

  • Brood, met uitzondering van sandwiches met vlees- of zuivelproducten.
  • Taarten zonder verse room.
  • Koekjes.
  • Chocolade en snoepgoed, tenzij ze veel onverwerkte zuivelproducten bevatten.
  • Pasta en noedels, maar niet als ze gevuld of gemengd zijn met vlees of vleesproducten.
  • Verpakte soep, bouillon en smaakstoffen.
  • Verwerkte en verpakte plantaardige producten, zoals verpakte salades en bevroren plantmateriaal.
  • Voedingssupplementen met kleine hoeveelheden dierlijke producten, zoals visoliecapsules.

Beperkte items

Er zijn beperkingen voor het meenemen van vlees, zuivel, vis, dierlijke producten, fruit, groenten, noten en zaden naar het Verenigd Koninkrijk vanuit Nederland.

Dierlijke producten

Uit de EU, Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, de Faeröer Eilanden en Groenland: je mag zuivelproducten, vis, vlees (maximaal 2 kg varkensvlees of varkensproducten), en andere dierlijke producten zoals eieren en honing meenemen.

Je mag geen producten meenemen die beschermd worden door de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES), zoals kaviaar. Waarover later meer.

Let op: vanwege een uitbraak van Afrikaanse varkenspest moet je eventueel overgebleven vlees op de juiste manier weggooien.

Groenten en fruit

De regels voor het meenemen van fruit, groenten, noten en zaden naar het Verenigd Koninkrijk verschillen per land. Uit de EU, Zwitserland of Liechtenstein mag je fruit, groenten, noten en zaden voor persoonlijk gebruik meenemen.

CITES-vergunning

Als je voedsel- of dierlijke producten meeneemt die beschermd worden door de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES), moet je een CITES-vergunning aanvragen . Dit geldt bijvoorbeeld voor producten zoals kaviaar en bepaalde beautyproducten.

Het is belangrijk om te weten dat de douaneautoriteiten je producten in beslag kunnen nemen als je geen vergunning hebt en ze vermoeden dat je ze illegaal het land binnen hebt gebracht.

Bij overtreding…

Houd er rekening mee dat als je de regels overtreedt, de douane je producten kan in beslag nemen en vernietigen. Zorg er dus voor dat je je aan de regels houdt en eventuele verboden voedselproducten bij de douane declareert.

Als je twijfelt over de regels of vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met de Grenscontroleautoriteit.

Meer informatie

Vergeet niet dat deze regels kunnen veranderen, dus het is altijd verstandig om de meest recente informatie te raadplegen voordat je op reis gaat.

Lees meer praktische tips voor je reis naar het Verenigd Koninkrijk.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.