Home » Typisch Brits » Boeken » Boekrecensie: De Roep Terug – Ann Cleeves

De schrijfster van Vera en Shetland, Ann Cleeves, is begonnen met een nieuwe crime-serie: Matthew Venn/Two Rivers. Het eerste boek in deze serie is nu vertaald in het Nederlands. In De Roep Terug onderzoekt detective Venn de moord op de man met de albatros-tatoeage, Walden.

Het verhaal: De Roep Terug – Ann Cleeves

In De Roep Terug van Ann Cleeves maken we kennis met detective Matthew Venn. Ooit werkzaam in Bristol, maar toen hij ging samenwonen met zijn man Jonathan, is hij weer richting zijn geboortegrond gegaan. In Barnstaple heeft hij een nieuw leven opgestart. Zijn vader is echter overleden, zijn begrafenis aanschouwt hij van een afstandje.

Wanneer er echter een dode man wordt gevonden op het strand bij Crow Point in Barnstaple, kan hij zijn oude leven niet meer ontwijken. De man heeft een tatoeage van een albatros in zijn nek en is om het leven gebracht door steekwonden. Duidelijk moord. Maar kan Matthew deze moord wel objectief behandelen, nu deze zo verweven is met zijn privéleven?

De Roep Terug – Ann Cleeves, Two Rivers/Matthew Venn-thriller serie

Ann Cleeves

Ann Cleeves is zeker geen onbekende in de detectivewereld. In 1986 bracht ze haar eerste boek uit in de Palmer-Jones serie. Haar boeken over Vera Stanhope en Jimmy Perez zijn al uitgewerkt tot zeer populaire tv-series. Ze groeide op in Devon, waar ze inspiratie opdeed voor haar nieuwe crime-serie over Matthew Venn.

In 2006 won ze de Duncan Lawrie Dagger voor haar roman Raven Black (Jimmy Perez/Shetland-serie).

Two Rivers/Matthew Venn-thriller serie

De Roep Terug is het eerste boek in de nieuwe serie van Ann Cleeves die draait om inspecteur Matthew Venn. In het Engels zijn er al drie boeken in deze serie uitgekomen. The Long Call, The Heron’s Cry en The Raging Storm. In de herfst van 2023 komt The Raging Storm, het vierde boek in deze serie, uit.

Het eerste boek, The Long Call, is nu dus uitgebracht in het Nederlands als De Roep Terug. Eerder is dit boek ook al verfilmd in de vierdelige serie The Long Call. Deze is in 2022 door de NPO2 uitgezonden.

Instow Beach met uitzicht op Crow Point, Devon

Conclusie De Roep Terug

9 jaar geleden fietste ik langs het punt waar het lichaam van Walden is gevonden. Toen kon ik niet bedenken dat Barnstaple nog eens de locatie zou worden van een spannende detective. Maar wie het werk van Ann Cleeves zal niet verbaasd zijn dat het haar toch is gelukt. Ik ben al fan van de series van Vera en Shetland. En ook in dit boek zoekt ze weer de spanning en theorieën op, zonder te veel weg te geven tot het eind. Het zorgt ervoor dat je door wil lezen, net als een tv-serie die je wil bingewatchen. Je wil weten wie het heeft gedaan en gaat tussendoor ook zelf theorieën bedenken. Daarom vind ik De Roep Terug van Ann Cleeves een echte aanrader voor iedereen die van detectives houdt.

Winactie

We geven een exemplaar van De Roep Terug van Ann Cleeves weg via onze Facebookpagina  (15 augustus t/m 8 oktober 2023) en onze nieuwsbrief (6 oktober 2023). Dubbel meedoen betekent dubbel kans!

Details De Roep Terug – Ann Cleeves

Koop nu het boek De Roep Terug van Ann Cleeves op Bol.com .

Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Aantal pagina’s: 416
EAN: 9789400516311
Prijs: € 22,99

Lees meer over boeken met een Britse twist.

De Roep Terug – Ann Cleeves

Categorieën:

,

Tags:

Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.