Home » Typisch Brits » Boeken » Inkijkje in: Take the slow road Schotland – Martin Dorey

Gepubliceerd op 14 juni 2020 | Laatst aangepast op 5 juli 2024

Take the slow Road Schotland

Er komen regelmatig prachtige boeken over het Verenigd Koninkrijk uit. Deze keer kregen wij een inkijkje in Take the slow road Schotland van Martin Dorey. De ondertitel is: Inspirerende reisroutes door heel Schotland met caravan, camper of auto. Dat belooft dus veel goeds.

Is Schotland niet een gebied waar we allen doorheen willen zwerven? En dat is niet voor niets, het is de ideale plek om te verdwalen. Al is het boek handig opgedeeld in de verschillende gebieden, dus echt verdwalen is er niet bij. Het is een ideaal boek om je te inspireren voordat je op reis gaat, of als je op reis bent (dus vergeet hem dan niet mee te nemen).

Het begint met handige tips zoals ‘hoe kom ik in Schotland?’, ‘Een camper huren’, navigatiesysteem of kaartlezen en ‘waar en hoe overnachten in Schotland’. Na het lezen van de uitgebreide tips ben je een expert op (wild)kampeergebied.

Take the slow Road Schotland Westkust

Daarna word je als lezer verleid met prachtige foto’s, mooie routekaarten en leuke reisverhalen. Per route staan er tips over de omgeving, kampeerplekken en het aantal reisdagen. Er staan maar liefst 25 routes in het boek die je door heel Schotland brengen (van het vasteland tot de eilanden).

Het vrolijk en mooi vormgegeven boek is een goede inspiratiebron voor iedere reiziger richting Schotland. Niet alleen voor kampeerders, want de routes kunnen ook met de auto gereden worden. Dan wordt het wildkamperen of gewoon een B&B onderweg opzoeken.

Take the slow road Schotland van Martin Dorey is nu te koop.

In dezelfde reeks verschenen ook boeken over Engeland & Wales en Ierland. Deze zijn echter niet vertaald naar het Nederlands, maar wel te koop. Take the Slow Road: England and Wales en Take the Slow Road: Ireland (e-book) .

  • Take the slow Road Schotland
  • Inhoudsopgave
  • Westkust
  • Kaart Take the slow Road Schotland
  • Take the slow Road Schotland

Lees hier meer boekrecensies met een Britse twist.

Janie | 2020

Categorieën:

,

Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.