Home » Nieuws » Nieuws » De echte Big Ben bezoeken?
Big Ben

Wellicht is het binnenkort mogelijk om de echte Big Ben te bekijken. De bel die in de Elizabeth Tower van het Parlement hangt is nu alleen nog te bezichtigen voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Zij moeten zich echter een half jaar van te voren inschrijven voor een gratis rondleiding. En deze inschrijvingen zijn meestal binnen enkele minuten vol.

De BBC meldt dat er in het parlement over wordt gesproken om rondleidingen te geven voor 15 pond per persoon. Zodoende kan het  retail en catering tekort opgelost worden. Deze maatregel was in 2012 ook al bedacht maar toen afgeschoten door kamerleden. Administratief Commissievoorzitter Sir Alan Haselhurst is er bang voor dat de wachtlijsten alleen nog maar groter worden.

Conservatief parlementslid Robert Halfon veroordeelde de plannen tegenover de BBC als een “schande”. De toren is volgens hem een “deel van onze democratie” en niet “gewoon decoratie”. Maar onlangs werden er 254 aanvragen binnen 5 minuten verstuurd, waardoor de plaatsen voor de rondleiding binnen 2 minuten vol zat.

De populariteit voor het Parlements gebouw is ook te zien bij de (audio)rondleiding door de Houses of Parliament. Daar komen vele toeristen uit binnen- en buitenland op af. Het wordt hopen dat de 334 treden naar de Big Ben straks ook open zijn voor niet Britse toeristen.

Tijdens de tour mogen de bezoekers na het beklimmen van de stenenwenteltrap de ‘Great Bell’, beter bekend als de Big Ben, bezichtigen. Ze zullen hier ook het klokkenspel in werking zien als de klok een bepaald uur aanslaat. Daarnaast is het mechanisme van de klok en een prachtig uitzicht over Londen te zien. Deze tours worden elke werkdag drie tot vier keer gegeven.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.