Ondanks dat hij pas sinds 2000 (officieel 31 december 1999) is geopend, is het toch één van de meest iconische attracties van de Britse hoofdstad. Er staan dus ook regelmatig rijen toeristen te wachten voor de London Eye.

London Eye

De Coca-Cola London Eye heeft met zijn 135 meter hoogte natuurlijk een prachtig uitzicht over de stad Londen. Gelukkig voor ons zijn de 32 cabines te bezoeken en kunnen ze 25 mensen per cabine herbergen. De cabines zijn rolstoelvriendelijk en beschikken over airco.

Wanneer je instapt in het alsmaar draaiende rad (hij gaat zo langzaam dat je met een gerust hart kan instappen) kun je een half uur genieten van vergezichten over de stad (en verder). Je kunt tot wel veertig kilometer ver kijken. Dat zorgt ervoor dat je de verschillende luchthavens kan zien, 36 bruggen over de Theems en zeven graafschappen.

Locatie/bereikbaarheid

Het reuzenrad ligt op de zuidelijke oever van de Theems, tegenover het Palace of Westminister (Big Ben). Niet over het hoofd te zien wanneer je in de buurt bent.

Underground/metro: Waterloo, Embankment, Charing Cross en Westminster
Trein: Waterloo en Charing Cross
Bus: 211, 77, 381 en bijna alle sightseeing bussen
Boot: Verschillende boot ferries stoppen bij de Coca-Cola London Eye Pier

London Eye kaartjes en openingstijden

De openingstijden van de London Eye variëren het hele jaar door, meestal opent de attractie om 10:00 en sluit tussen 18:00-21:30 uur.

Er zijn verschillende kaartjes te koop, luxe met champagne of Fast Track kaartjes waarmee je de rij kan overslaan. Maar ook in combinatie met andere attracties.

Tip: koop je kaartjes online, dat scheelt in ieder geval al één rij en teleurstelling. Plus je krijgt korting (tot 15%) als je je ticket online koopt. Kaartjes kun je het beste via de website van de London Eye of Visit Britain kopen.

Meer informatie over openingstijden en entreeprijzen: www.londoneye.com

Meer informatie over (bezienswaardigheden in) Londen: Britblog.nl/LondenGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.