Home » Groot-Brittannië » Quiraing: Een prachtig stukje Schotland op Isle of Skye

Een bezoek aan de Isle of Skye, Schotland, is niet compleet zonder te hebben genoten van het uitzicht over de Quiraing (Gealic: A’ Chuith-Raing). Het gebied veranderd nog jaarlijks door aardverschuivingen dus er is ook nog eens een goed excuus om regelmatig terug te keren.

The Quiraing, Isle of Skye, Schotland

Wanneer de wolken schaduwen achterlaten op het heuvelachtige landschap is de Quiraing op zijn mooist. Helaas heb je het weer niet altijd voor het uitzoeken, maar ook met een strak blauwe (of grijze) hemel is dit een hemelse plek. De naam The Quiraing komt van het oud Noorse kvi rand (vrij vertaald: ronde plooiing). Er wordt gezegd dat de eilandbewoners hun vee in dit onoverzichtelijke gebied verborgen hielden voor de rovende Vikingen.

The Quiraing, Isle of Skye, Schotland

De Quiraing maakt deel uit van de Trotternish-aardverschuiving en ligt op de westelijke flank van de berg Meall na Suiramach. De aardverschuivingen hebben ook de Old Man of Storr (ook op de Isle of Skye) gecreëerd. Dit is een 160 meter hoge rotsformatie ten zuiden van Quiraing op hetzelfde schiereiland Trotternish (Gaelic: Tròndairnis).

Doordat er nog regelmatig aardverschuivingen zijn moet er nog regelmatig (jaarlijks) de weg gerepareerd worden. Naast werkzaamheden kun je ook op hordes toeristen stuitten. Een goede tip is dan ook om vroeg aanwezig te zijn, zodat je dit prachtige landschap voor jezelf hebt.

Je kunt van deze plek genieten vanaf de parkeerplaats, maar er natuurlijk ook prachtig in wandelen. The Quiraing Walk (6,8 km) is dan een goede optie. Bekijk de wandelroute op de website van Isle of Skye . Maar doe deze wandeling niet met slecht weer vanwege de diepe afgronden.

Omgeving The Quiraing

Ceumannan Ecomuseum: The Quiraing maakt deel uit van het Staffin Ecomuseum, het museum zonder dak. Ontdek de (ecologische) geschiedenis van Staffin, de kustlijn van dit schiereiland. Dit kun je doen doormiddel van dertien punten in dit gebied. Meer informatie: skyecomuseum.co.uk

Meer bezienswaardigheden op het schiereiland Trotternish: Old Man of Storr, de ruïnes van Duntulm Castle, pootafdrukken van dinosauriërs, Mealt waterfall bij Kilt Rock, Staffin Dinosaur Museum , The Skye Museum en de hoofdstad van Isle of Skye Portree.

Parkeeradres: Unnamed Road (weg zonder naam), Portree, Sartle, Staffin, Portree IV51 9LB, Verenigd Koninkrijk
De coördinaten: 57.6283525, -6.2903264
De wandelroute ‘The Quiraing Walk’ begint gelijk hiertegenover.

Lees meer over Schotland of over Wandelen in het Verenigd Koninkrijk.2 reacties op “Quiraing: Een prachtig stukje Schotland op Isle of Skye”

  1. Ben daar nog nooit geweest maar als ik zo kijk zou ik echt eens naar toe willen .Ben een boek aan het lezen over de Noormannen en de Vikingen over hun strijd met elkaar en over hun goden,Volgens mij kun je op dat eiland iets van deze mystiek voelen

    • Dat klinkt als een interessant boek, welke is dat?
      Dit is zeker een prachtige plek en een aanrader om te bezoeken. Wij zijn er jaren geleden al geweest, het schijnt er wel steeds drukker te worden. Helaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.