You are here
Home > Groot-Brittannië > Engeland > The Beatles Story

The Beatles Story

Liverpool is de stad van de Merseysound, bekend van o.a. Gerry & the Pacemakers. The Beatles zijn echter de echte promotors van de muziek uit de stad. Jaarlijks komen er duizenden toeristen de stad waar de Fab Four opgroeiden bezoeken. Daarom kwam er in 1990 het museum The Beatles Story bij de Albert Dock en Pier Head. Een mooie locatie (die sowieso al het bezoeken waard is) vlakbij het water.

Het museum neemt je mee door de levens, tijd, muziek en de cultuur van de vier artiesten. Van de eerste dagen tot hun solocarrières, alles wordt besproken. Hierdoor wordt het een ware belevenis voor de Beatles-liefhebbers. Een groot liefhebber hoef je niet te zijn om je te vermaken in dit museum. Wie de stad bezoekt kan toch eigenlijk niet om de band heen. Liverpool=The Beatles, en dit museum is dus een soort stadsmuseum, dat je gezien moet hebben om de stad te begrijpen.

Je kunt je laten rondleiden door Julia, de zus van John Lennon, door middel van een audioguide. In acht talen te verkrijgen, maar helaas niet in het Nederlands.
Ze zal je o.a. vertellen over de John Lennon’s ronde bril, George Harrison’s eerste gitaar en (een replica van) de Cavern Club.
Natuurlijk is er ook een café (Fab4 Cafe) en een winkel (Fab4 Store) bij het museum.

The Beatles Story

Website: www.beatlesstory.com
Adres: Britannia Vaults, Albert Dock
Openingstijden: 10:00–17:00uur
Prijs: £14.95

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top