Home » Typisch Brits » My Great Britain » My Great Britain: Ans Vaessen
Ans Vaessen

In My Great Britain vragen wij mensen over hun Verenigd Koninkrijk. In deze aflevering Ans Vaessen. Ze verhuisde met haar man naar Londen, waar ze ging werken als Nederlandse gids. 

Waarom vind je het Verenigd Koninkrijk zo leuk?
Zelf woon ik in Londen wat niet te vergelijken is met de rest van het land. Londen is multicultureel, heeft vele oude tradities en loopt tegelijkertijd voorop met nieuwe trends, muziek en eten. Het is makkelijk om je thuis te voelen in deze smeltkroes. Iedereen heeft een bijzonder verhaal en het is nooit saai. Tegelijkertijd is het hard werken, superduur en zijn er zoveel nieuwe dingen zoals, theaters, pop-up stores, evenementen en restaurants dat het niet bij te benen is.

Favoriete plaats?
Mijn Favoriete plaats is natuurlijk Londen. Hoe meer ik over de stad leer, hoe meer ik er verliefd op wordt. Het heeft zoveel geschiedenis en bijzondere verhalen. Ik ben elk keer weer verrast als ik er achter kom wie hier allemaal gewoond heeft bijvoorbeeld.

Welke plek heeft je verrast?
De City of London. Het financiële hart maar tegelijkertijd ook het oudste deel van de stad. Je vindt er nog Romeinse overblijfselen, kleine steegjes en heel veel tradities. Als ik het voor het zeggen heb neem ik bezoekers het liefs mee naar de City.

Welke plek wil je nog bezoeken?
Bath staat nog hoog op mijn lijstje. Niet alleen vanwege de Romeinse overblijfselen maar ook de oude stad en de ligging in het platteland.

Favoriete slaapplek?
The Pig in Brockehurst. Een prachtig landhuis in de New Forest. Waar je kunt overnachten maar ook kunt eten en wandelen. Echt de perfecte break van het drukke London. Alle gerechten komen binnen 20 mijl van waar je slaapt en zijn heerlijk klaar gemaakt.

Favoriete plek?
Eigenlijk overal langs de Theems. Of je nu bij de Tower of London bent of buiten Londen bij bijvoorbeeld Windsor, de rivier speelt overal een belangrijke rol, voor transport, cultuur, historie en groen.

Favoriete restaurant?
Momenteel Chotto Matte, Japans / Peruaans echt super bijzonder en lekker, maar ik ontdek elke maand wel weer een nieuwe favoriet.

Favoriete eten?
Scones met clotted cream en jam

Favoriete muziek?
Te veel om op te noemen.

Favoriete product?
Er zijn met name een aantal winkels die ik hier ontdekt heb zoals de tasjeswinkel Raldley of de prachtige designs van Cath Kidston

Favoriete boek?
Rivers of London Ben Aaronovitch brengt mijn twee lievelingsgenres bij elkaar, fantasy zoals Tolkien en J.K. Rowling en geschiedenis zoals de boeken van Hillary Mantel.

Favoriete film of tv-serie?
Doctor Who heb ik echt hier in het Verenigd Koninkrijk ontdekt. Wat een prachtige Britse serie.

Mooiste moment?
Ik denk de dag dat ik een groot evenement organiseerde voor het goede doel 20in20. Gidsen die ik de afgelopen jaren heb leren kennen hebben me geholpen om samen 20 uur te gidsen van 6 uur in de ochtend tot 2 uur in de nacht om 20.000 op te halen voor MS trust. Het was een prachtige dag waar veel vrienden waren en ik zowel het gidsen kon promoten als MS trust onder de aandacht kon brengen.

Nog leuke tips?
Ga met een gids op stap 😉 Je ziet veel meer omdat ze de leukste plekjes kennen, maar je soms ook laten zien waarom een plek bijzonder is.

Volg Ans Vaessen op Twitter: twitter.com/snavaes
Edit: inmiddels is Ans Vaessen weer terug in Nederland en is ze gestopt met haar rondleidingen. 2 reacties op “My Great Britain: Ans Vaessen”

  1. Het is een echte aanrader om met Ans de stad te verkennen. Ze vertelt leuke anekdotes en het wordt nooit saai. Je ziet ook leuke dingen die niet tot de grote bezienswaardigheden behoren.
    Je kunt ook een rondleiding op de fiets bij haar boeken. Super leuk om over de Tower Bridge te fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.