Home » Typisch Brits » My Great Britain » My Great Britain: Frans Bauer

Gepubliceerd op 19 september 2016 | Laatst aangepast op 13 november 2023

Dorus en Frans Bauer

In My Great Britain vragen wij mensen over hun Verenigd Koninkrijk. In deze aflevering Frans Bauer. Die samen met zijn broer Dorus in het programma Vive la Frans het land doorkruisten. Zo bezochten zij o.a. de Morgan fabriek en mochten zij ook een stukje in een Morgan rijden (foto).

Waarom vindt u het Verenigd Koninkrijk zo leuk?
Engeland heeft vele gezichten. Het zakelijke in Londen, maar daarnaast een enorme historie, bijzondere gebouwen, enorm mooie kastelen en dan het bizar mooie landschap in Schotland met daartegen over het rauwe leven in Ierland.

Favoriete plaats
Dat is Brighton een kustplaats waar de homo gemeenschap zegeviert en hand in hand gaat met de gemeenschap. Een kleurrijke stad met een echt Engelse uitstraling waar arm en rijk samenkomen. Met een prachtig strand, deze is niet met zand maar met grind bezaaid dus neem je slippers of strandschoenen wel mee!!! En Brighton doet me denken aan Scheveningen, want ze hebben er een zelfde soort pier inclusief de Fish en Chips.

Meest verrassende plek
Dat is Liverpool een echte arbeidersstad met veel industrie en eerlijkheidshalve ook veel arme mensen, heb ik het idee. Een plek waar enorm veel muziek is ontstaan en een stad waar ook de meeste en grootste hits ter wereld vandaan komen. Kijk naar The Beatles, The Farm, Gerry & The Pacemakers, etc..

Plek die nog op het verlanglijstje staat
Ik zou nog wel wat meer tijd willen stoppen in Manchester. Dat is een stad die ik wat vluchtig heb gezien, maar zou daar graag wat langer willen zijn.

Favoriete slaapplek
De mooiste slaapplekken vind je toch echt in Schotland en dan op het platteland. Je hebt daar de meest idyllische hotelletjes met adembenemende uitzichten.

Favoriete restaurant
Mijn favoriete restaurant.., je zal het niet geloven, kwam ik tegen in Londen. Indiase eten wat een hemel is dat. Londen kent veel van dit soort restaurants, een echte aanrader.

Favoriete Brits eten
Het zal ongetwijfeld afgezaagd klinken maar High tea dat maken ze nergens zo goed als in Engeland, de heerlijke jam en de Clotted Cream super.

Favoriete Brits product
De Rolls Royce. Adembenemend als je die auto’s ziet langskomen.

Favoriete Brits boek
Robinson Crusoe dat blijft toch wel een super boek.

Favoriete Britse film of tv-serie
007

Mooiste moment
Mooiste moment in de UK was voor mij het bezoek aan de Morgan fabriek een fabriek waar ze met de hand auto’s bouwen een mooie belevenis.

Tip van Frans Bauer
Als je in Londen bent ga dan mee met de DUCK BUS deze bus gaat door de stad en door het water en brengt je op de toplocatie’s.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.