Home » Groot-Brittannië » Engeland » Regio’s » South East » 1066 Country Walk, in de voetsporen van Willem de Veroveraar

Altijd al in de voetsporen van Willem de Veroveraar willen treden? Niet met het veroveren van Engeland natuurlijk, maar met het verkennen van een mooi stukje East Sussex. Loop dan de 1066 Country Walk door historische plaatsen en het glooiende landschap van Zuid-Engeland.

In een wandelroute van zo’n 50 km ontdek je 1066 Country, een prachtig gebied in Sussex. Je loopt van Pevensey, waar Willem de Veroveraar aanlegde, naar Rye. De route kan ook andersom gelopen worden. En er zijn extra routes richting Hastings en Bexhill.

Routekaart 1066 Country Walk

Close
Routebeschrijving
‘; ‘;
opties weergeven Verberg de opties
Print Reset
Ophalen van de route…

Klik hier als de kaart van de 1066 Country Walk niet zichtbaar is.

1066 Country Walk

De route hoef je niet in één keer te lopen, onderweg zijn er genoeg verblijf mogelijkheden. Wat je tijd geeft om de omgeving ook te verkennen. De route is opgedeeld in zes kleinere etappes, die je ieder 3 tot 4 uur kosten.

De 1066 Country Walk route wordt duidelijk aangegeven op de wegwijzers of met rode ronde bordjes met de routenaam erop. Je wandelt in heuvelachtig gebied, maar de route is goed te doen. Driekwart van de route gaat door High Weald, Area of ​​ Outstanding Natural Beauty (tussen Boreham Street en Rye). Genieten dus van de heuvels, valleien, sfeervolle moerassen, oude bossen, historische steden, schilderachtige dorpen, oude kerken en rustieke boerderijen. Op de route staan achttien informatiepanelen die je meer vertellen over de omgeving waar je op dat moment staat.

1066 country walk

Pevensey

Je begint (of eindigt) de 1066 Country Walk in Pevensey. Hier kwam Willem de Veroveraar op 28 september 1066 aan met zijn leger en 700 schepen vanuit Normandië (Frankrijk). Hier kun je de ruïnes van Pevensey Castle bezoeken. De Normandiërs groeven een gracht eromheen, zodat het geïsoleerd was van het vaste land. In die tijd was dit nog kustgebied en lag de ruïne op een schiereiland. Ze knapten de ruïne op en gebruikte het als fort.

Beelden

Tijdens de 50 km lange 1066 Country Walk kun je tien beelden spotten. Deze zijn gemaakt door Keith Pettit , een lokale kunstenaar. De houten kunstwerken staan Pevensey Castle, Herstmonceux Castle, Ashburnham, Bayeux Tapestry, Battle Abbey, Battle Great Woods, Westfield, Guestling, Winchelsea en Rye. De houten beelden hebben betrekking tot de historie en omgeving. Denk aan een Normandische longboat, paarden, koningen Harold en Willem en de kroon.

1066 Country Walk, Battle

Battle

De wandelroute zou geen 1066 Country Walk heten als deze niet langs dé locatie van de regio zou komen: 1066 Battle of Hastings, abdij en slagveld. Hier ontdek je alles over wat Willem de Veroveraar dreef en meemaakte in 1066. Ook leer je hier meer over hoe het is afgelopen met Koning Harold.

Rye

Je eindigt de wandelroute in het middeleeuwse Rye. Er wordt gedacht dat dit de oorspronkelijke plek was waar Willem wilde aanleggen, maar de wind voerde hem iets verder naar Pevensey. Toendertijd zal Rye er nog heel anders hebben uitgezien. Nu is het hele dorp een bezienswaardigheid. Dwaal door de straatjes met kinderkopjes, bezoek Lamb House of durf te slapen in één van de door spoken bewoonde gebouwen.

Rye, 1066 Country, Zuid Engeland

Bereikbaarheid 1066 Country Walk

Je kunt op verschillende plekken langs de route je auto parkeren. Je kunt de route ook goed met de trein bereiken. Er zijn goede verbindingen met Pevensey en Rye. Ook tussengelegen plaatsen als Westham en Battle zijn goed te bereiken. Net zoals de bestemmingen van de extra routes Hastings en Bexhill.

De treinstations van Pevensey Bay, Doleham Ditch, Three Oaks en Winchelsea zijn ook een mogelijkheid, maar daar stopt wel iets minder vaak een trein.

Video 1066 Country Walk

Meer informatie

Download hier de geïllustreerde gids van de 1066 Country Walk. 

Lees hier meer over ons bezoek aan 1066 Country of lees hier meer over 1066 Battle of Hastings, abbey and battlefield.

Meer zien in de regio? Bekijk onze pagina over South East England.


Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Engeland

Ben je je reis naar Engeland aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Engeland.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Social Media
Zoeken