Home » Groot-Brittannië » Engeland » Regio’s » South East » The British Tea Museum Hastings: tearoom en museum in één

Gepubliceerd op 6 augustus 2023 | Laatst aangepast op 5 juli 2024

In Hastings ligt in het centrum The British Tea Museum, wat vooral als eerste opvalt als heerlijke tea room. Maar er is meer te ontdekken dan de thee en eventueel bijpassende lekkernijen.

Tea Room

The British Tea Museum in Hastings heeft een heerlijke Tea Room waar je iedere zaterdag terecht kan van 12 tot 18 uur. Naast keuze uit vele theeën kun je er ook genieten van een high tea, cream tea of afternoon tea. Wij hebben al eens genoten van de laatste en deze was heerlijk.

Tijdens je bezoek aan de Tea Room kun je je verder inlezen in de geschiedenis en etiquette van de Britse theetraditie. Daarnaast staat er ook een ouderwetse huifkar en een verkleedbox, ideaal voor een leuke (Instagram) foto!

(Online) lezingen

De oprichtster Rebecca Gildea neemt je enthousiast mee op een lezing van 75 minuten. Tijdens de inleiding en diapresentatie van 20 minuten ontdek je de chronologische geschiedenis van thee in Groot-Brittannië, vanaf 1601 tot heden. Deze reis door de sociale geschiedenis onthult hoe thee als medicinale drank heeft bijgedragen aan de vorming van de Britse economie en aan de ontwikkeling van de Britse samenleving.

In de 35 minuten durende demonstratie van Afternoon Tea & Etiquette leer je over gedrag, houding, kalmte en de kunst van het converseren. Ontdek de tradities van Afternoon Tea, High Tea, Low Tea of Cream Tea. En leer over eetgewoonten en omgangsvormen, en ontdek het verschil tussen thee van echt blad en theezakjes. Leer over essentiële theebenodigdheden en wat je niet mag missen. De demonstratie sluit af met een reflectie op de filosofie van Teaism. De lezing eindigt met een 15 minuten durende afsluiting waar er vragen gesteld kunnen worden.

Deze lezingen kunnen ook onder het genot van een cream tea worden gevolgd voor groepen. Deze kunnen op maandag t/m vrijdag. Hiervoor dient contact opgenomen te worden met The British Tea Museum.

Locatie en bereikbaarheid The British Tea Museum

The British Tea Museum ligt in het centrum van Hastings in de winkelstraat George Street.  

Adres: 42 George Street, Hastings, East Sussex, TN34 3EA

Trein: Hastings (13 minuten lopen)

Meer informatie: https://www.thebritishteamuseum.com

Meer informatie

Lees meer over Hastings, Zuidoost Engeland of over de Britse theetraditie.


Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.