You are here
Home > Groot-Brittannië > Schotland > steden > Glasgow > Bezoek de Glasgow City Chambers

Bezoek de Glasgow City Chambers

Glasgow City Chambers

Elke stad heeft er één maar ze zijn niet allemaal te bezoeken, of het bezoeken waard. In Glasgow kun je er elke dag een rondleiding krijgen en dat is zeker de moeite waard. Het prachtige stadhuis staat statig aan het George Square. Als je op het juiste tijdstip binnenstapt kun je drie kwartier genieten van het gebouw aan de hand van een gids. De Glasgow City Chambers is pas sinds 1996 in gebruik door het stadsbestuur, maar al sinds 1889 voor gemeentelijke overheden.
Het victoriaanse gebouw is ontworpen door William Young, die de ontwerpwedstrijd had gewonnen. Koningin Victoria heeft het gebouw in augustus 1888, na een bouw van 6 jaar, geopend. De eerste raadsvergadering werd echter pas in oktober 1889 gehouden.

De binnenkant van de Glasgow City Chambers is prachtig versierd. Bij de ingang zie je al het mozaïekplafond, waarna je iedere verdieping kunt bereiken met de marmeren trap. Tijdens de rondleiding kom je ook nog bij de raadzaal en banketzaal.
Rondleidingen hoef je niet te reserveren, zijn gratis en zijn dagelijks om 10:30 en 14:30 uur. Glasgow City Chambers vind je aan de oostelijke kant van George Square in Glasgow.

Meer informatie op de website van Glasgow

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top