Home » Typisch Brits » Boeken » Boekrecensie: Klein-Brittannië – Lia van Bekhoven

‘Hoe macht en mythe het VK verscheuren’ luidt de ondertitel van het boek Klein-Brittannië van Lia van Bekhoven. Bij toeval kwam de correspondente naar Londen, waar ze verslag uitbrengt van de Britse eilanden. Nu heeft ze een boek uitgebracht over het grote kleine land, of is het nu andersom?

Klein-Brittannië – Lia van Bekhoven

Lia van Bekhoven komt uit het Brabantse Oosterhout en droomde van een journalistieke carrière aan de mediterrane kust, het werd Londen. Hier is ze al 40 jaar correspondent voor Nederlandse en Vlaamse bladen, radio en televisie. Of ze in die tijd ook anglofiel is geworden? Nee. De liefde voor een land en goede journalistiek is een moeilijke combinatie. Ze blijft een Nederlandse Londense, geen Brit. De realiteit haalt de liefde in. Maar is dit boek dan wel iets voor een anglofiel?

Als je de Britten wil begrijpen, tenminste een poging wil doen, is dit een goed begin. Lia van Bekhoven vertelt over alles waar de Britten groot en klein in zijn. Waarom ze doen zoals ze doen en wat belangrijk voor ze is. Ze heeft dit boek nu geschreven omdat alle instituten nu onder druk staan, denk aan het koningshuis, de BBC maar ook de regering (Brexit, Boris Johnson, onafhankelijk Schotland?). Maar de Britten zijn niet goed in beslissingen nemen, maar wel in aanmodderen. De grote vraag is: Blijft het Verenigd Koninkrijk wel Verenigd? Vandaar de naam van het boek.

Conclusie

Het leest makkelijk weg en de ervaring en kennis van Lia van Bekhoven spat van de bladzijdes af. Geen zware kost, maar een duidelijke en leuke uitleg over wat Britten Brits maakt. Ideaal voor een zonnige dag in de tuin of voor je treinreis naar Londen.

Klein-Brittannië – Lia van Bekhoven

Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
Aantal pagina’s: 208
EAN: 9789463936675
Prijs: € 22,99

Win Klein-Brittannië – Lia van Bekhoven

Wij mogen een exemplaar weggeven! Door mee te doen aan onze winactie maak je kans op het boek Klein-Brittannië van Lia van Bekhoven. We verloten het boek onder alle deelnemers aan de actie via de nieuwsbrief (van 15 juni) en via de Britblog Facebookpagina (vanaf 15 juni). Degenen die aan beide meedoen maken dubbel kans. Op 1 juli krijgt de winnaar bericht via mail of Facebook.

Lees hier meer boekrecensies met een Britse twist.

Janie | 2022

Deze pagina bevat een affiliate link naar bol.com. Met deze link krijgt Britblog een klein percentage als je iets aanschaft, de prijs van het boek blijft echter voor de koper hetzelfde.


Categorieën:

,

Tags:

Geschreven door:


Eén reactie op “Boekrecensie: Klein-Brittannië – Lia van Bekhoven”

  1. Ik denk dat Schotland onafhankelijk gaat worden. Geen bemoeienissen van omringende landen meer. Eigen identiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.