Home » Typisch Brits » Boeken » Boekrecensie: Miss Austen – Gill Hornby

Gepubliceerd op 4 november 2020 | Laatst aangepast op 5 juli 2024

‘Don’t judge a book by it’s cover’, wordt er vaak gezegd. Daarom lazen we het prachtig vormgegeven Miss Austen van Gill Hornby gewoon uit voordat we deze recensie schreven.

Miss Austen - Gill Hornby

Het boek valt meteen op door de zeer mooie cover; deze is zeer verfijnd en past goed bij de sfeer van het boek.

Een roman over gewone levens, zussenliefde, vriendschap en loyaliteit in een tijdsperiode waarin vrouwen een kwetsbare positie hebben. De roman speelt zich af in twee verschillende tijdsperiodes, in het nu van 1840 en in het verleden vanaf 1795.

Drieëntwintig jaar na de dood van haar beroemde zus Jane Austen, keert Cassandra terug naar het dorp waar ze opgroeide: Kintbury. Hier woont ook de familie Fowles, die al jaren lang bevriend is met de familie Austen.

Omdat de pastorie in Kintbury moet worden leeggeruimd omdat de predikant is overleden, wil Cassandra op zoek gaan naar een verzameling die hier ligt. Ze vindt de brieven die volgens haar een geheim bevatten ‘dat nooit aan het licht mag komen’.

Terwijl ze herinneringen ophaalt aan haar leven met zus Jane, moet ze ook de moeilijke beslissing nemen: zal ze de brieven verbranden om Janes reputatie te beschermen of zal ze ze bewaren en de geschiedenis haar beloop laten gaan?

Lees Miss Austen om achter haar beslissing en de geheimen te komen…

De auteur Gill Hornby heeft al verschillende boeken geschreven, waaronder een biografie over Jane Austen voor jonge lezers. Ze woont in Kintbury, in de parochie uit dit boek. Hier kwam Jane Austen regelmatig en dit gaf haar duidelijk inspiratie.

Het boek is dan ook zeker de moeite waard, daar hoef je geen fan van Jane Austen voor te zijn. Het leest makkelijk weg en verveelt nooit. Verwacht geen waargebeurd verhaal, maar geeft wel een mooi beeld van die tijd.

Miss Austen van Gill Hornby is nu te koop of win het boek (t/m 1 december 2020) via de Britblog Facebookpagina .

Lees hier meer boekrecensies met een Britse twist.

Leon | 2020

Categorieën:

,

Geschreven door:


2 reacties op “Boekrecensie: Miss Austen – Gill Hornby”

  1. Ten eerste complimenten aan de makers van britblog. Haal er veel inspiratie uit als groot fan van Engeland. Oh wat zou ik dit boek graag willen winnen. Zou een welkome afleiding zijn tussen werk en mantelzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.