Home » Typisch Brits » Boekrecensie: Sausage: Een blik op Elizabeth II – Harry De Paepe

Bij dit boek van Harry De Paepe vermelden we maar gelijk de subtitel; Sausage: Een blik op Elizabeth II. Zonder, zou je toch verwachten dat het over het Engelse ontbijt zou gaan. We kwamen er achter waarom een boek over de koningin zo’n titel heeft toen we begonnen met lezen.

Sausage: Een blik op Elizabeth II - Harry De Paepe

In het boek Sausage licht de auteur een tipje van de sluier op over één van de bekendste, maar ook een van meest raadselachtige personen: Queen Elizabeth II.

Elizabeth vervult heel veel rollen zoals vorstin, behoedster van het geloof, dochter, moeder, echtgenote, grootmoeder en overgrootmoeder.
Met gevoel voor Britse humor biedt De Paepe een blik op de passies van Hare Majesteit. In Sausage: Een blik op Elizabeth II vind je het antwoord op een aantal ‘very British questions’.

De titel van het boek doet wellicht een beetje vreemd aan, maar het is een van de leuke wetenswaardigheden die het verhaal bevat. Sausage, een blik op Elizabeth II, staat bol van dit soort leuke feitjes. Het boek heeft een levendige schrijfstijl waardoor het lekker weg leest. Liefhebbers van The Crown zullen veel situaties herkennen in het boek.

Als je meer wil lezen/weten over Elizabeth II, dan kun je aan je trekken komen bij God save the queen van Hieke Jippes of de biografie waar van Sally Bedell Smith. Waarover we binnenkort publiceren.

Sausage is een redelijk dun (net geen 150 bladzijdes) boek, maar bevat veel leuke informatie. Het is een voortzetting van de andere boeken van Harry De Paepe over het Verenigd Koninkrijk, waaronder Stiff Upper Lips en De twee kanten van het Kanaal . De leraar geschiedenis won met Stiff Upper Lips de VRT LangZullenWeLezen-trofee 2018 in de rubriek actualiteit.

Sausage: Een blik op Elizabeth II van Harry De Paepe is nu te koop of win het (recensie)boek (tot 1 december 2020) op de Britblog Facebookpagina .

Lees hier meer boekrecensies met een Britse twist.

Leon | 2020

Categorieën:

,

Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.