Home » Groot-Brittannië » Brick Lane Market in Londen

De Brick Lane Market bestaat eigenlijk uit zes verschillende markten, die allemaal alleen in het weekend tegelijk open zijn. De markten komen samen door de locatie, Cheshire Street in Brick Lane Londen. Hier was vroeger de Old Truman Brewery, waarvan de gebouwen nu gebruikt worden. Bijna alles is te vinden op deze markt. Internationaal eten, kleding (nieuw en oud), hebbedingetjes en souvenirtjes. Veel jonge kunstenaars verkopen hier hun werk.

Een gezellige buurt met markten, winkeltjes, restaurants en kunstwerken. De markten staan gezamenlijk bekend als Brick Lane Market. Ook als je niets wil kopen is het de moeite waard op richting Brick Lane te gaan. Na al het struinen tussen (tweedehands)meubels, kleding, antiek en kitsch kun je genieten van de wereldkeuken bij één van de kraampjes. Je kunt er ook lokale producten kopen zoals broden, jammetjes, fruit en smoothies. Of koop delicatessen van over de hele wereld.

Brick Lane Market

Backyard Market

De Backyard Market herbergt sinds 2006 jonge kunstenaars die hier creatieve creaties aanbieden. Je koopt hier schilderijen, sieraden en accessoires op zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur, en op zondag tussen 10.00 en 17.00 uur

Ely’s Yard Food Trucks

Hier kun je genieten van allerlei gerechten vanuit de gehele wereld. Heb jij wel eens Ethiopisch, Pools of Koreaans op? Bij de stalletjes van Ely’s Yard Food Trucks kan het. Natuurlijk is hier ook gewoon een biertje te verkrijgen die je in de zomer lekker buiten genuttigd kan worden. Deze kun je de gehele week kopen tussen 11.00 en 23.00 uur (al kunnen de individuele openingstijden verschillen).

Brick Lane Market

UpMarket

Een lange tijd was deze markt alleen op zondag open, tegenwoordig kun je er het hele weekend terecht. Hier is echt van alles te vinden, waaronder vintage en handgemaakte kleding, handgemaakte accessoires, muziek, kunst en ambachten, en biologisch voedsel. Vaak zeer unieke producten om in huis te nemen of cadeau te geven. De 200 marktkraampjes zijn open op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur en op zondag tussen 11.00 en 17.30 uur.

Tea Rooms

Een heerlijk bakje koffie of thee is hier te nuttigen. Maar er is ook een winkel met huishoudelijke spullen, meubels en antiek en er zijn ook andere leuke spulletjes te koop. Bezoek de Tea Rooms op zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur en op zondag tussen 10.00 en 17.00 uur

Vintage Market

De vijfde markt is een vintage markt. Oud is ‘in’ en hip, dus leef je hier uit met tweedehandsspullen. Shop ze op donderdag en vrijdag tussen 11.00 en 17.30 uur, op zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur, en op zondag tussen 10.00 en 17.00 uur

Rinse Showrooms

In de Rinse Showrooms vind je unieke mode-items van onafhankelijke modeontwerpers. Wil je ook een nieuwe coole outfit? Deze scoor je op zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur en op zondag tussen 10.00 en 17.00 uur.

 • Brick Lane Market
 • Brick Lane Market
 • Brick Lane Market
 • Brick Lane Market
 • Brick Lane Market
 • Brick Lane Market
 • Brick Lane Market
 • Brick Lane Market
 • Brick Lane Market
 • Brick Lane Market
 • Brick Lane Market

Geschiedenis Brick Lane Londen

In de 17e eeuw ontstond aan de noordzijde van Brick Lane een boerenmarkt op zondag. Toen was dit nog een Joodse buurt. Vanaf de 20e eeuw stroomde de Bengaalse immigranten de buurt in. Hierdoor veranderde ook de markt, zoals de komst van curryhuizen.

Begin 21e eeuw opende steeds meer markten in de oude fabriekshallen van de Old Truman Brewery. Toen gingen ook de eerste markten op zaterdag open, waarna het verder uitbreiden.

Informatie Brick Lane Market

Website: www.bricklanemarket.com
Openingstijden: Vrijdag en zaterdag 11:00-18:00 uur, zondag 10:00-17:00 uur
Locatie: Cheshire Street, Brick Lane.
Underground:  Aldgate East en Liverpool Street

Op stedentrip in Londen? Bekijk hier nog meer tips voor je bezoek aan Londen.


Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Londen

Ben je je reis naar Londen aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Londen.

Nieuwsbrief
 • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
 • Nooit meer zonder reisinspiratie 
 • Leuke winacties
 • De verrassendste bestemmingen
 • Zonder reclame
Social Media
Zoeken