Home » Groot-Brittannië » Engeland » Steden » Londen » Tower Bridge Londen

Een van de meest herkenbare iconen van Londen, de Tower Bridge is zeker een bezoekje waard. Deze 120 jaar oude brug doet nog steeds zijn werk door het overlaten van verkeer en het doorlaten van boten. Sinds 1982 kunnen bezoekers de brug ook van binnenuit bekijken door middel van de Tower Bridge Exhibition.

Tower Bridge

Als bezoeker ga je omhoog in de torens, loop je over de loopbruggen hoog boven het water en leer je de brug echt kennen. De geschiedenis (het hoe en waarom van de bouw) kun je zien in animaties en digitale displays. Vanaf de loopbrug heb je natuurlijk een prachtig uitzicht over het prachtige Londen.

Vroeger werd de brug geopend door middel via waterdruk van stoommachines. Er waren zo’n 80 mensen nodig om de machines bij te houden en de brug te openen. Nu wordt de brug elektrisch geopend, maar het oude mechanisme is nog wel te bekijken (inclusief uitgebreide informatie).

Uitzicht Tower Bridge

De laatste aanpassing aan de brug is speciaal voor de toeristen gedaan. Ze hebben in de loopbruggen namelijk een glazenvloer aangebracht. Deze 7,5 cm dikke glasplaat is 11 meter lang en 1,8 meter breed. Het water ligt hier ruim 40 meter onder je. Durf jij een kijkje naar beneden te nemen?

Vroeger ging de brug 20-30 keer per dag open. Vandaag de dag moet je iets meer geluk hebben. Soms gaat de brug zelfs helemaal niet open. Voor de echte liefhebber kun je op de website van de Tower Bridge de tijden opzoeken.

Informatie Tower Bridge

De brug kun je natuurlijk (gratis) van buiten bekijken, maar ook de binnenkant is te bezoeken. Dit kun je individueel doen, maar er zijn ook regelmatig tours door en over de brug. Voor de verschillende mogelijkheden bekijk je de website van de Tower Bridge.

Meer informatie: towerbridge.org.uk

Tijden waarop de brug open gaat: towerbridge.org.uk/lift-times

Lees hier meer informatie voor je bezoek aan Londen.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.