Home » Groot-Brittannië » Chester Zoo, de grootste dierentuin van de UK

Gepubliceerd op 18 januari 2016 | Laatst aangepast op 5 juli 2024

Chester Zoo

Als je dol bent op dieren en je mag maar één dierentuin in Groot-Brittannië bezoeken, boek dan een tripje naar Chester. In deze Engelse stad ligt Chester Zoo. Met zijn 51 hectare de grootste dierentuin van het Verenigd Koninkrijk (ter vergelijking: Burgers Zoo is 45 hectare).

George Mottershead

Chester Zoo

De familie Mottershead had een tuinderij, zoonlief George was echter al vroeg meer van de dieren. Hij verzamelde insecten en kleine reptielen. Toen hij met zijn vader naar de dierentuin in Manchester ging zei hij: ‘When I have a zoo, it won’t have any bars’. Toen hij volwassen was kocht hij met zijn gezin een huis met wat land. Tezamen met het huis kwamen er ook verschillende dieren uit de dierentuin van Shavington.

Chester Zoo opende in 1931 en bleef gedurende de Tweede Wereldoorlog open. Dit was geen gemakkelijke opgave voor George, maar zijn passie voor de dieren zorgde dat hij doorging. Na de oorlog groeide de dierentuin snel, een van Mottershead’s slogans is dan ook ‘Always building’.
Toen hij in 1978 op 84-jarige leeftijd stierf was zijn droom van een dierentuin zonder hekken werkelijkheid. Zijn droom wordt nog steeds doorgezet in Chester Zoo. De meeste dieren zitten achter grachten, echter zijn er tegenwoordig wel enkele hekken. De liefde voor de dieren is gebleven. Door middel van fokprogramma’s proberen ze verschillende bedreigde diersoorten te redden van de ondergang.

Dieren

Chester Zoo

Chester Zoo heeft ruim 4000 dieren, 400 diersoorten, waarvan 80 zoogdieren maar de meeste vogels en vissen. De helft van de diersoorten is bedreigd. De dierentuin beheert de stamboeken van de bosbuffel, de jaguar, de blauwoogkaketoe, de Madagaskar-hondskopboa, de gemsbok (allen ESB-soorten), de zwarte neushoorn, Amazona autumnalis lilacina, de Filipijnse jaarvogel en de Rodriguesvleerhond (allen EEP-soorten). Ook zijn er in Chester Zoo 265 bedreigde plantensoorten.
Dieren die het bezoeken waard zijn: olifanten, (zwarte) jaguars, neushoorns, hazelmuis, pinguïns, tapirs, tijgers, orang-oetans, vlinders en eigenlijk is alles de moeite waard.

Chester Zoo

Chester Zoo

Openingstijden: De dierentuin gaat om 10 uur open en sluit in de winter om 4 uur, lente en herfst 5 uur en is zomers open tot 6 uur. Op eerste en tweede kerstdag gesloten.
Tickets: online een kaartje kopen is enkele ponden goedkoper
Bereikbaarheid: Parkeren bij de dierentuin is gratis. Vanuit Chester en Liverpool gaat bus nummer 1 elke 20 minuten langs de dierentuin.
Twitter: https://twitter.com/ChesterZoo
Facebook: https://www.facebook.com/chesterzoo
Meer informatie: http://www.chesterzoo.org

Chester Zoo

Geschreven door:


2 reacties op “Chester Zoo, de grootste dierentuin van de UK”

    • Een dagkaart kost op dit moment £26 voor een volwassenen. Maar voor de laatste prijzen kunt u het beste op de website van de dierentuin kijken: https://www.chesterzoo.org/.
      Op dit moment kunt u vanwege het coronavirus nog niet naar Engeland, en mocht dat weer wel zo zijn moet u waarschijnlijk nog een tijdje een kaartje reserveren. Houd daarvoor ook de website van de dierentuin in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Engeland

Ben je je reis naar Engeland aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Engeland.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Social Media
Zoeken