Home » Typisch Brits » Films/tv » Filmlocaties Bridgerton: bezoek de locaties van deze Netflix-hitserie in Engeland

Gepubliceerd op 16 mei 2024 | Laatst aangepast op 5 juli 2024

De Netflix-hitserie Bridgerton heeft wereldwijd miljoenen kijkers betoverd met de prachtige kostuums, intrigerende plotlijnen en adembenemende filmlocaties. De serie, gebaseerd op de gelijknamige romans van Julia Quinn, speelt zich af in het Regency-tijdperk (1811 tot 1820) van Engeland. Een van de meest interessante aspecten van Bridgerton voor ons zijn de prachtige settings, die je meenemen naar het betoverende historisch Engeland. Wij zetten de mooiste Bridgerton filmlocaties voor je op een rij.

De filmlocaties in Engeland van Netflix-hitserie Bridgerton vormen een essentieel onderdeel van de serie. De serie speelt zich af in het begin 19e-eeuwse Londen. De opnames zijn echter gemaakt op imposante landgoederen en in historische steden, van Bath tot Yorkshire en natuurlijk ook in Londen. Door gebruik te maken van enkele van de meest iconische locaties van Engeland, slaagt Bridgerton erin om ons te blijven boeien. En de verhaallijn dan? Ja, ook die blijft uniek en om te lachen en huilen tegelijk.

Onderaan het artikel vind je de filmlocaties van Bridgerton op een kaart.

Filmlocaties in Londen

Er zijn verschillende locaties in de Britse hoofdstad gebruikt voor de filmopnames van Bridgerton.

Lees meer over Londen.

Hampton Court Palace

Hampton Court Palace is te zien in seizoen 1 en 2 van Bridgerton. Het prachtige Hampton Court Palace dient als exterieur voor Queen Charlotte’s Palace, de officiële residentie van de koningin in de serie. De koninklijke familie en hun gasten wandelen er door de tuinen en dineren in de indrukwekkende State Rooms.
Ook de Base Court (met de Astronomical Clock) en de King’s Staircase (met zijn rijke decoraties en schilderijen) komen regelmatig voorbij in de serie.

Website: www.hrp.org.uk/hampton-court-palace

Ranger’s House

Ranger’s House, gelegen in Greenwich, dient als het statige landgoed van Lady Danbury in Bridgerton. Dit prachtige Georgische herenhuis is omringd door de tuinen van Greenwich Park. De buitenkant van het 18e-eeuwse huis in Greenwich is gebruikt als het huis van de familie Bridgerton. Ranger’s House is een kunstmuseum en staat open voor het publiek.

Website: www.english-heritage.org.uk/visit/places/rangers-house-the-wernher-collection/

Queen’s House

In Greenwich vind je ook het 17e-eeuwse Queen’s House, dat meermaals gebruikt is in de Bridgerton serie. In seizoen 1 is het het huis van de vrouw van koning James I, Anne of Denmark. Alsook is het de buitenkant van Somerset House en is er het grootse bal waar Prins Friedrich van Pruisen aanwezig is. Queen’s House is ook te zien in Queen Charlotte: A Bridgerton Story.

Website: www.rmg.co.uk/queens-house

Lancoster House

Hampton Court Palace is dan wel gebruikt voor de buitenopnames van Queen Charlotte’s Palace, Lancaster House in Westminster is gebruikt voor het interieur. Ook deed het dienst als achtergrond voor de Buckingham Palace scènes.

Website: www.gov.uk/government/history/lancaster-house

Osterley Park and House

Osterley Park and House in het westen van de stad is gebruikt als achtergrond voor een buitenbal in Bridgerton seizoen drie.

Website: www.nationaltrust.org.uk/visit/london/osterley-park-and-house

Reform Club

Deze herenclub in Pall Mall uit 1832 is gebruikt voor scènes die zich afspelen in de herenclubs van Londen. Zo ontmoeten in aflevering 1 Duke of Hastings en Anthony Bridgerton hier elkaar. De club staat bekend om zijn rijke interieur en rijke geschiedenis.

Website: https://www.reformclub.com/home

Somerset House

De prachtige neoclassicistische locatie diende in seizoen 2 als exterieur voor de Koninklijke Academie, waar Penelope Featherington haar debuut in de high society maakt. In de serie is te zien we hoe Penelope de imposante trap oploopt en de grandeur van de academie bewondert.

The Guildhall is dan weer gebruikt voor de interieurscènes van Somerset House.

Website: www.somersethouse.org.uk

Syon House & Park

Dit grote landgoed in West Londen is gebruikt voor scènes die zich afspelen op het platteland. In Syon House doet Long Gallery dienst als Hampton Court Palace in de 18e eeuw. Ook de gang van de koning en eetzaal is te vinden in Syon House.

Website: www.syonpark.co.uk

Chiswick House

Het elegante landhuis Chiswick House is gebruikt als decor voor een aantal scènes, waaronder een picknick tussen Daphne en Simon.

Website: chiswickhouseandgardens.org.uk

Luton Hoo

Luton Hoo Estate ligt in Hertfordshire, vlakbij Londen. Het landgoed is vaak te zien in Bridgerton. De buitenkant doet dienst als exterieur van de drukpers en de tuin van de Bridgerton familie in seizoen drie.

Website: lutonhooestate.co.uk

Bridgerton in Bath

Bij het filmen van kostuumdrama’s komen de filmploegen vaak uit in Bath, en dat is niet voor niets. De historische stad met Geogiaanse architectuur is op zich al een filmlocatie. Zo is het plein Beaufort Square gebruikt voor marktscènes, maar ook de straten Alfred Street, Beauford Square, Edward Street, Abbey Green, Trim Street en Bath Street komen voor in de serie.

Er zijn ook twee wandelroutes in Bath op de Visit Britain Shop die in het teken staan van Bridgerton: The Bridgerton Bath walking tour en Bridgerton walking tour and Bath city highlights with music .

Lees hier meer over Bath.

Royal Crescent, een Bridgerton filmlocatie in Bath, Engeland
Royal Crescent in Bath, een filmlocatie van Bridgerton

Royal Crescent

Een imposante rij Georgiaanse huizen is te zien is als exterieur van verschillende herenhuizen in de serie. Deze straat is dus eigenlijk Londens Mayfair waar het krantje van Lady Whistledown wordt rondgebracht. Ook het duel in aflevering 4 van seizoen 1 vindt hier plaats. Ook in seizoen 3 komt deze 18e-eeuwse rijtjeshuizen terug.

Nummer 1 van deze straat is te bezoeken. Website: no1royalcrescent.org.uk

Assembly Rooms

De Assembly Rooms in Bath, Engeland, zijn een ander opmerkelijk historisch monument dat te zien is in Bridgerton. Deze elegante Georgiaanse zalen fungeren als de setting voor de sociale salons en bals waar de personages samenkomen om te dansen, te socializen en de nieuwste roddels uit te wisselen.

Website: www.nationaltrust.org.uk/visit/bath-bristol/bath-assembly-rooms

Holburne Museum

Het Holburne Museum dient als decor als Lady Danbury’s townhouse in Bridgerton, o.a. te zien in de eerste twee afleveringen van het eerste seizoen. Ook in seizoen twee en drie komt dit prachtige gebouw weer voorbij. Nu is dit prachtig Georgiaanse herenhuis een museum waar je kunst kunt bekijken.

Website: www.holburne.org

Filmlocaties Bridgerton seizoen 3

Overige Bridgerton filmlocaties

Ook op andere plekken in Engeland is gefilmd voor Bridgerton, van Somerley House in het zuiden tot in Yorkshire.

Wilton House, Wiltshire

Een prominente filmlocatie in Bridgerton is Wilton House, gelegen in Wiltshire, Engeland, is Wilton House. Dit is een prachtig voorbeeld van Palladiaanse architectuur en is een prachtig landgoed. Met zijn gedecoreerde gevels, indrukwekkende interieurs en uitgestrekte landgoederen biedt Wilton House een een ideaal decor. Het Wilton House is dan ook de koninklijke residentie van koningin Charlotte.

Het doet dienst als haar slaapkamer, de presentatiekamer, salon en tuin. Ook de bibliotheek van Lady Danbury kun je hier vinden. Maar het bevat ook de eetkamer van Clyvedon Castle. Dit is het huis van de hertog en hertogin van Hastings na hun huwelijk. Daarnaast zijn er nog enkele andere opnames in en buiten het huis gefilmd.

Website: www.wiltonhouse.co.uk

Somerley House, Hampshire

Een van de locaties in Bridgerton is Somerley House, waarbij het landgoed dienst doet als Hampstead Heath (wat eigenlijk in Londen ligt). Gelegen in Hampshire, Engeland, is Somerley House een landgoed met een imposant landgoed met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw.

Website: somerley.com

Hatfield House, Hertfordshire

Hatfield House, gelegen in Hertfordshire, Engeland, is een ander opvallend landgoed dat te zien is in Bridgerton. Dit prachtige Jacobijnse landhuis fungeert als het huis van de Duke of Hastings en biedt een indrukwekkend decor voor de romantische verwikkelingen en intriges in de serie.

Website: www.hatfield-house.co.uk

Wrest Park, Bedfordshire

Wrest Park is een prachtig 18e-eeuws landhuis tussen zeer uitgerekte tuinen. Geen wonder dus dat ze deze locatie hebben gebruikt voor meerdere opnames. Zo is de orangerie in seizoen 2 gebuikt bij Aubrey Hall, of het huis kun je herkennen als Fuller’s huis in seizoen 3.

Website: www.english-heritage.org.uk/visit/places/wrest-park/

Castle Howard, North Yorkshire

Castle Howard, gelegen in North Yorkshire, is een van de imposantste barokke landhuizen van het land. In Bridgerton wordt Castle Howard getransformeerd tot Clyvedon Castle, het fictieve buitenverblijf van Simon Basset. De buitenkant van dit landhuis is dus het thuis van Duke of Hastings.

Coneysthorpe doet dienst als Clyvedon Village in de serie.

Website: www.castlehoward.co.uk

Castle Howard, North Yorkshire
Castle Howard, North Yorkshire

Blenheim Palace, Oxfordshire

Blenheim Palace was al te zien in de serie van Queen Charlotte als Buckingham House, maar dit landhuis komt ook weer terug in het derde seizoen.

Website: www.blenheimpalace.com

Basildon Park, Berkshire

Basildon’s Garden Room en de parterre zijn beide gebruikt om een feestscène in het huis van de Featherington’s te filmen.

Website: www.nationaltrust.org.uk/visit/oxfordshire-buckinghamshire-berkshire/basildon-park

Stowe Gardens, Buckinghamshire

Stowe Gardens is te zien in het eerste seizoen van Bridgerton, daar was het Vauxhall Pleasure Gardens. Dit was de plek waar de relatie van Daphne Bridgerton en de Duke of Hastings begint.

Website: www.nationaltrust.org.uk/visit/oxfordshire-buckinghamshire-berkshire/stowe-gardens

Painshill Park, Surrey

Painshill Park, gelegen in Surrey is een pittoresk landschapspark met meren en follies, dat dient als decor voor de buitenomgevingen in Bridgerton. Dit park is te zien in diverse buitenscènes die zogenaamd op Primrose Hill, Londen zich afspelen.

Meer informatie: www.painshill.co.uk

Grimsthorpe Castle, Lincolnshire

Grimsthorpe Castle doet in seizoen drie dienst als de residentie van Lord Hawkins, een nieuw karakter in de serie.

Website: grimsthorpe.co.uk

Filmlocaties Bridgerton kaart


Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Engeland

Ben je je reis naar Engeland aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Engeland.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Social Media
Zoeken