Leeds Castle ligt niet, zoals je misschien zou vermoeden, bij de stad Leeds, maar bij Maidstone (of bij het kleine dorpje Leeds) in de regio Kent. Het is met de auto vanaf Dover goed te bereiken, daarnaast kun je er ook heen met de trein vanaf Londen (1 uur). En of dit het waard is? Zeker!

Leeds Castle, Maidstone, Kent, Engeland

Geschiedenis Leeds Castle

Leeds Castle: een prachtig kasteel in Kent, Engeland, Verenigd Koninkrijk.

Leeds Castle is een kasteel met een rijk verleden, wat begon als Noormannenfort. Het is privé-eigendom van zes middeleeuwse koninginnen van Engeland geweest, een paleis gebruikt door Henry VIII en zijn eerste vrouw Catharina van Aragon, een Jakobijns landhuis, een Georgisch herenhuis en in het begin van de 20e eeuw een toevluchtsoord voor de invloedrijke en beroemde medemens. In de 21e eeuw is het uitgegroeid tot een van de meest bezochte plekken in Groot-Brittannië.

De eerste stenen van het kasteel werden neergelegd door een Normandische baron tijdens het bewind van Willem de Veroveraar, de zoon van Hendrik I, op een eiland in de rivier de Len. In 1278 kwam het in bezit van koningin Eleonora van Castilië, de eerste vrouw van Edward I. Daarna bleef het voor 300 jaar een koninklijke residentie, waarna het weer een privé-woning werd. Daarna bleef het voor vier eeuwen in een netwerk van met elkaar verbonden families.

Bezoek van het kasteel

Ingang van Leeds Castle, Maidstone, Groot-Brittannië

In het kasteel kun je nu vooral de geschiedenis van Lady Baillie ervaren, zij was de laatste particuliere eigenaar van het kasteel. Zij droeg haar verblijf na haar dood in 1974 over aan het Leeds Castle Foundation. Er zijn ook kamers en gedeeltes waar je weer terug bent in de Middeleeuwen. Ook krijg je de geschiedenis duidelijk in beeld te zien, want van het oorspronkelijke gebouw is door brand en verbouwingen weinig meer over.

Het kasteel is prachtig gelegen in het glooiende landschap met verschillende tuinen er omheen. Het wordt ook wel eens het ‘mooiste kasteel van de wereld’ genoemd. Nu heb ik niet alle kastelen in de wereld gezien, maar ik vond het kasteel zeker de moeite waard. De omgeving is geweldig en er zijn verschillende tuinen te bezichtigen. Ook is er een doolhof voor de kinderen (ook voor grote kinderen 😉). Er is ook een valkenier, die regelmatig een show geeft.

Locatie/bereikbaarheid

Adres: Leeds Castle Maidstone Kent ME17 1PL
Auto: Afslag 8 van de M20, volg de bruine borden naar het kasteel. Parkeren is gratis.
Navigatie: Gebruik postcode ME17 1RG, volg de bruine borden richting Leeds Castle.
Trein: Bearsted of Hollingbourne Station. De buspendeldienst van Spot Travel rijdt van Bearsted van april tot september.
Bus: 13 van Maidstone naar Hollingbourne.

Tickets en openingstijden

Je kunt natuurlijk ter plekke kaartjes kopen, maar als je ze ruim van tevoren koopt (minimaal 48 uur) krijg je korting. Je kunt kaarten via de officiële website . Met je ticket krijg je een jaar lang toegang tot Leeds Castle, de tuinen en je kunt er gratis parkeren.

De openingstijden:
April – september: het terrein: 10:00 – 18:00 uur. Het kasteel: 10:30 – 16:30 uur
Oktober – maart: het terrein: 10:00 – 17:00 uur. Het kasteel: 10:30 – 15:30 uur

Foto’s Leeds Castle

  • Leeds Castle, Maidstone, Kent, Engeland
  • Leeds Castle, Maidstone, Kent, Engeland
  • Leeds Castle, Maidstone, Kent, Engeland
  • Leeds Castle, Maidstone, Kent, Engeland
  • Leeds Castle, Maidstone, Kent, Engeland

Meer informatie Leeds Castle

Website: http://www.leeds-castle.com

Of kijk hier voor meer informatie over South East England.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.