Home » Groot-Brittannië » Therese Heslop: Waarom ik zo van Kent hou…

Dit is een gastblog van Therese Heslop, Director of Visits & Marketing in Kent.

Canterbury Cathedral, Kent

Ik kwam voor het eerst naar Kent in 1976 met mijn Engelse vriend, later echtgenoot. Ik was twintig en heel verliefd! Alles vond ik mooi; Marks & Spencer; scones met dikke room en jam; Engels ontbijt met worstjes en spek; het groene landschap met gigantische boomgaarden; gezellige pubs en Whitstable oesters. Minder mooi was het lauw-warme bier en de schoonmoeder die me duidelijk niet goed genoeg vond voor haar zoon!

Canterbury

Meer dan 35 jaar later, en ik woon – zonder de Engelse echtgenoot – met twee half Engels-Nederlandse kinderen, een Franse vriend en een leuk leven in Canterbury, een historisch stadje met een prachtige kathedraal waar ik werk als ‘Director of Visits & Marketing’.
Waarom ben ik hier blijven wonen na mijn scheiding van de Engelse echtgenoot? De kinderen waren natuurlijk meer Engels dan Nederlands, maar ook ik ben ‘verengelsd’ en ik vind nog steeds alles mooi in de ‘Garden of England’, zoals Kent bekend staat. Ik ben zelfs aan het bier gewend….

Canterbury’s locatie vlak bij Londen, Dover en Eurotunnel waren zeker belangrijk in de beslissing om hier te gaan wonen. Binnen 56 minuten zit ik met de trein in hartje Londen, en met Eurostar ben je vanaf Ashford in 1 ½ uur in Brussel. En Canterbury is omgeven door heuvelachtige landschappen, schilderachtige dorpjes, prachtige stranden (zowel kiezel als zand), middeleeuwse kastelen en tuinen die bezoekers van over de hele wereld aantrekken. Het meest belangrijke zijn natuurlijk de mensen; ik woonde zes jaar in Frankrijk, maar voelde me daar nooit ‘thuis’. Hier heb ik me altijd thuis gevoeld, misschien door de duidelijke affiniteit tussen Engelsen en Nederlanders, maar ook door de vriendelijkheid en humor van de Engelsen.

Aanraders van Therese Heslop

Whitstable Oyster Festival 1

We krijgen natuurlijk veel Nederlandse en Franse gasten, die ik graag meeneem naar:

 • Whitstable; een gezellig vissersdorpje, 20 minuten van Canterbury met heerlijke visrestaurants. Whitstable oesters zijn heerlijk!  Ze hebben leuke kunstgalerijen en kleine winkeltjes met aparte frutsels, kleding en souvenirs. Whitstable heeft een kiezelstrand, en je mag op het strand barbecueën, wat we vaak doen. De ‘Old Neptune’ is een leuke pub aan het strand, en de Whitstable Oyster Company is het beste restaurant.
 • Deal is nog een leuke kustplaats, 10 minuten ten noorden van Dover. ‘Fish & chips’ op het strand, Engelse ontbijt op de pier.
 • Ernaast ligt Walmer Castle, één van de kastelen die koning Henry VIII (van de 6 echtgenotes) liet bouwen om de Fransen uit Engeland te houden.
 • Goodnestone Park Gardens is een mooi ‘Jane Austen’-achtig landgoed met prachtige tuinen. Je hoort er geen auto, je ziet er geen huis en je verwacht zo D’Arcy tegen te komen!
 • Vlak bij Goodnestone is een van mijn favoriete pubs, de Griffin’s Head in Chillenden. Op de 1e zondag van de maand is het ‘vintage cars’ weekend en staat het vol met prachtige oude auto’s. Zomers is er dan ook een BBQ. De Griffin’s Head is een Shepherd Neame pub; Shepherd Neame is de oudste Engelse bier brouwerij met hoofdzetel in Faversham, wat ook vlakbij Canterbury ligt. Faversham is een leuk marktstadje en je kunt er ook de brouwerij bezoeken.
 • Over drank gesproken; de wijngaarden in Kent zijn ook zeker een bezoek waard. De Chapel Down ‘sparkling’ wijn werd zelfs door Kate en William gekozen voor hun trouwerij. Een vrij ‘jonge’ wijngaard is Hush Heath Estate
 • En ‘last but not least’, natuurlijk ‘mijn’ kathedraal en Canterbury zelf! Canterbury is een gezellige stad met drie universiteiten en natuurlijk veel toeristen die allemaal moeten eten, drinken en ‘shoppen’. De kathedraal is gigantisch en héél speciaal! Ik kan er wel 5.000 woorden over schrijven, maar ik laat het aan u over om het zelf te ontdekken. Nederlanders krijgen een extra warm welkom!
Therese

Tot gauw in Canterbury, Kent!

Therese Heslop

Meer informatie:
Visit Canterbury of bekijk onze pagina over Kent.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Engeland

Ben je je reis naar Engeland aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Engeland.

Nieuwsbrief
 • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
 • Nooit meer zonder reisinspiratie 
 • Leuke winacties
 • De verrassendste bestemmingen
 • Zonder reclame
Social Media
Zoeken