Home » Groot-Brittannië en Noord-Ierland » Engeland » South East England / Zuidoost Engeland » Ontdek Kent: Natuurgebieden en bezienswaardigheden

Kent, gelegen in Zuidoost Engeland, is een graafschap dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen, historische steden en diverse bezienswaardigheden. Met zijn gunstige ligging nabij Londen en omgeven door andere prachtige graafschappen, biedt Kent een unieke mix van natuurlijke schoonheid en rijke cultuur.

Ligging

Kent grenst aan Groot-Londen in het noordwesten en wordt omringd door de graafschappen Surrey, East Sussex en Essex. Het graafschap maakt deel uit van de regio Zuidoost-Engeland, en is gelegen aan de zuidkust van het Verenigd Koninkrijk, met de Noordzee in het oosten.

Bereikbaarheid

Je kunt deze regio het makkelijkste bereiken met de ferry vanuit Frankrijk, bijvoorbeeld van Calais of Duinkerke, naar Dover.

Met het openbaar vervoer is de Eurostar het makkelijkste.

Steden

Binnen Kent liggen verschillende steden die het ontdekken waard zijn. De grootste stad en tevens de hoofdstad van het graafschap is Canterbury, een historische stad met een prachtige kathedraal die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Andere belangrijke steden zijn Maidstone, de administratieve hoofdstad van Kent, en Rochester, bekend om zijn imposante kasteel en historische charme.

Natuurgebieden

Kent herbergt ook diverse natuurgebieden die natuurliefhebbers zullen betoveren. Het prachtige Nationaal Park North Downs beslaat een groot deel van het graafschap en biedt spectaculaire wandelpaden en panoramische uitzichten. Daarnaast is er de unieke kustlijn van Kent, met charmante kustplaatsjes zoals Whitstable en het adembenemende witte krijtrotsenlandschap van de beroemde kliffen van Dover.

Kent: Tuin van Engeland

Kent wordt de ‘Tuin van Engeland’ genoemd vanwege de lange geschiedenis van tuincultuur, het gunstige klimaat, de diversiteit aan tuinen en het prachtige landschap. Het graafschap heeft een overvloed aan prachtige tuinen, variërend van formele landgoedtuinen tot informele cottage-tuinen. Het milde klimaat en de vruchtbare grond zorgen voor optimale groeiomstandigheden. Daarnaast heeft Kent schilderachtige landschappen met glooiende heuvels, pittoreske kustlijnen en charmante dorpjes. Deze combinatie van factoren heeft Kent de eretitel ‘Tuin van Engeland’ gegeven en maakt het een populaire bestemming voor tuinliefhebbers van over de hele wereld.

Onze aanraders als je een tuin in Kent wil bezoeken:

  1. Sissinghurst Castle Garden
    Deze beroemde tuin is ontworpen door de schrijfster Vita Sackville-West en haar man Harold Nicolson. Het is een romantische en intieme tuin met formele kamers, prachtige bloembedden en een betoverende witte toren.
  2. Emmetts Garden
    Deze tuin, gelegen op de top van een heuvel, biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende platteland. Het staat bekend om zijn uitgestrekte grasvelden, kleurrijke bloembedden en verzameling van zeldzame bomen en struiken.
  3. Chartwell
    Hoewel voornamelijk bekend als de voormalige residentie van Winston Churchill, heeft Chartwell ook prachtige tuinen. Het biedt schilderachtige uitzichten, terrastuinen, vijvers en een prachtige rozentuin.

Bezienswaardigheden Kent

Een bezoek aan Kent zou niet compleet zijn zonder enkele van de indrukwekkende bezienswaardigheden te verkennen. Canterbury Cathedral, een meesterwerk van gotische architectuur, trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Leeds Castle (foto), gelegen op een eiland in een schilderachtig meer, is een van de meest pittoreske kastelen van Engeland. Daarnaast is er de prachtige tuin van Sissinghurst Castle, die bekend staat om zijn romantische sfeer en bloeiende bloembedden.

Leeds Castle, Maidstone, Kent, Engeland

De top 5 bezienswaardigheden van Kent:

  1. Canterbury Cathedral
    Deze prachtige kathedraal staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de oudste en meest indrukwekkende kathedralen van Engeland. Het heeft een rijke geschiedenis en adembenemende architectuur.
  2. White Cliffs of Dover
    De iconische witte kliffen van Dover zijn een nationaal symbool van Groot-Brittannië. Geniet van het panoramische uitzicht over het Kanaal vanaf de kliffen en verken de nabijgelegen paden en wandelroutes.
  3. Leeds Castle
    Dit prachtige kasteel, omgeven door een gracht en tuinen, is een van de meest romantische kastelen van Engeland. Bezoekers kunnen genieten van rondleidingen door het kasteel, de prachtige tuinen verkennen en zelfs een boottocht maken op het meer.
    Lees meer: Leeds Castle, de parel van Kent
  4. Canterbury Tales
    Dit interactieve museum neemt bezoekers mee terug in de tijd naar het middeleeuwse Engeland van Geoffrey Chaucer. Maak een reis door de tijd met levendige personages en leer meer over de beroemde Canterbury Tales.
  5. Hever Castle
    Dit sprookjesachtige kasteel, omgeven door prachtige tuinen en een idyllisch meer, is vooral bekend als de kindertijdresidentie van Anne Boleyn, de tweede vrouw van koning Henry VIII. Verken de kamers, bewonder de historische kunstwerken en wandel door de prachtige tuinen.

Weer in Kent

Niets zo veranderlijk als het weer. Hieronder vind je een tabel met alle weergemiddelde per maand, voor een actueel beeld raden wij Met Office  aan.

MaandJanFebMaartAprilMeiJuniJuliAugSepOktNovDec
Min. Temperatuur (°C)2.42.23.75.68.811.513.413.311.38.75.63.4
Max. Temperatuur (°C)8.38.210.113.116.219.321.521.418.914.911.48.9
Neerslag (mm)58.139.245.941.746.442.537.140.244.162.357.456.5
Dagen met regen161213111098810141516
Zonuren per dag1.82.84.05.67.17.77.97.46.03.82.01.6
Let op: Deze gegevens zijn gebaseerd op gemiddelden en kunnen variëren.

Ontdek Kent

Stap binnen in de betoverende wereld van Kent, waar geschiedenis, natuur en cultuur samenkomen. Verken historische steden, adembenemende natuurgebieden en geniet van de vele bezienswaardigheden die dit graafschap te bieden heeft. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, wandelen, geschiedenis of gewoon wilt genieten van het prachtige landschap, Kent zal je zeker niet teleurstellen.

Meer informatie

Lees meer over de regio South East England.

Artikelen over Kent