Home » Groot-Brittannië » Engeland » Steden » Londen » Bezienswaardigheid Londen: BAPS Shri Swaminarayan Mandir (Neasden Temple)

Gepubliceerd op 26 maart 2017 | Laatst aangepast op 5 juli 2024

BAPS Shri Swaminarayan Mandir, beter bekend als Neasden Temple, in Londen is een opvallende verschijning. Het is een enorme Hindu tempel vlak bij het Wembley Stadion en gebouwd op de traditionele manier met traditionele materiaal (zonder staal en ijzer).

BAPS Shri Swaminarayan Mandir London (Neasden Temple)

Het gebouw

In 1995 gebouwd en in 2000 nog de grootste Hindu tempel buiten India, inmiddels wel ingehaald door andere tempels. Het kostte 12 miljoen pond om de Neasden Temple te laten bouwen, dit geld is bij elkaar gebracht door de Hindoe-gemeenschap. Het geld is o.a. opgegaan aan 2.828 ton Bulgaars kalksteen en 2.000 ton Italiaans marmer. Dit laatste is door 1.526 beeldhouwers in India in de juiste vorm gesneden.

Het complex bestaat uit de tempel (Mandir), een permanente tentoonstelling ‘Inzicht in het hindoeïsme’ en een cultuurcentrum (BAPS Shri Swaminarayan Haveli, met vergaderzaal, fitnessruimte, boekhandel en kantoren).

Bezoek Neasden Temple

De Mandir staat open voor iedereen. Toegang is gratis, met uitzondering van de tentoonstelling ‘Understanding Hinduism’ waar sprake is van een kleine vergoeding.
Bij het betreden van de tempel wordt er wel verwacht dat je je aan de ‘huisregels’ houdt. Zo wordt het op prijs gesteld als je netjes gekleed gaat, dit hoeft geen chique kleding te zijn, maar niet te bloot (van knie t/m schouder). In een gedeelte van het (Haveli) complex is de vraag of je je schoenen uit wil doen, deze kun je in de daar voor bedoelde rekken plaatsen.

Voordat je de tempel in gaat, controleren beveiligers je en verwachten ze dat je je telefoon uitzet (of op stil). In de tempel mogen geen foto’s gemaakt worden (tassen en camera’s dienen dan ook voor het bezoek in een kluisje te worden gedaan). Gelukkig heeft BAPS een mooie preview online gezet:

Binnen kun je gebruik maken van een gratis gids of audio tour. Na je bezoek binnen kun je genieten van de tuinen buiten. Hier mag je wel foto’s nemen.

Bereikbaarheid Neasden Temple

Underground/metro: Stonebridge Park, Harlesden, Neasden
Trein: Stonebridge Park, Wembley Stadium, Harlesden
Bus: 224: Wembley Stadium Station – Mitchell Way
206: The Paddocks to Kilburn Park Station
Ook 112, 611, 232, 18 stoppen redelijk dichtbij.

Meer informatie

Wil je meer informatie hebben over Neasden Temple? Bekijk hun website: londonmandir.baps.org

Meer informatie over Londen: Britblog.nl/Londen


Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Londen

Ben je je reis naar Londen aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Londen.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Social Media
Zoeken