Home » Groot-Brittannië » Engeland » Regio’s » South East » Margate – modelbouw en cultuur

Gepubliceerd op 19 maart 2019 | Laatst aangepast op 5 juli 2024

Margate heeft ruim 40.000 inwoners en ligt het noordoostelijkste van alle plaatsen in Kent. Het is een plaats in ontwikkeling , vooral op cultuurgebied. Wij togen er naar toe in onze trip door Thanet van Ramsgate via Broadstairs.

We gaan eerst op bezoek bij het Hornby Museum Visitor Centre . Hornby is een Engelse firma die alle tegenslagen in de ‘modelbouwsector’ heeft doorstaan, en zelfs namen als Corgi Toys heeft ingelijfd. Wat voor ons merken als Faller en Fleischmann is, is Hornby hier. Niet alleen leuk voor modelbouwfanaten: je ziet ook de geschiedenis van jezelf, want ook jij groeide op met speelgoed als meccano, poppen, autootjes en treintjes. Peter Oliver was er de machinist of chauffeur en toert met ons door ‘zijn’ museum.

Uiteraard bespreekt Peter ook de tegenwoordige jeugd aan, die ook geïnteresseerd lijkt in modelbouw, maar dan met de iPhone als afstandsbediening. Een minpunt bij deze hobby zijn de kosten om een modelbaan te starten of uit te breiden. Daar heb je veel geld voor nodig. Bij de expo merk je ook dat veel vroegere merken zoals Jouef en Lima weliswaar nog wel bestaan, maar erg klein zijn en overgenomen door grotere fabrieken die de markt (die er nog is) in handen hebben.

In elk geval word je weer even kind hier, word je gestimuleerd om je treintjes van de zolder te halen of je autobaan weer op te bouwen….

The Turner Contemporary Centre.

Turner Contemporary

Foto’s: Thanet District Council

Vervolgens brengt Julie Edwards van de toeristische dienst van Thanet ons naar het centrum van Margate, aan de zee. Daar is een cultuurtempel gebouwd: Turner Contemporary .
We ontmoeten er Fiona die ons het gebouw en de tentoonstelling toont en erover vertelt. Het gebouw kostte bijna twintig miljoen euro en is vernoemd naar landschapsschilder John Turner die hier opgroeide, woonde en er later ook vaak kwam. De gallery werd in 2011 geopend en twee jaar later passeerde de miljoenste bezoeker al. Sterk punt is de gratis toegang, het hele gebouw is letterlijk laagdrempelig…

Lees meer over onze belevenissen in Ramsgate en Broadstairs.

Meer informatie en tips vind je op de website www.visitthanet.co.uk en www.visitkent.co.uk .


Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Engeland

Ben je je reis naar Engeland aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Engeland.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Social Media
Zoeken