Home » Reizen » Praktisch » Wat neem ik mee op vakantie? Onmisbare reisgadgets

Gepubliceerd op 25 maart 2024 | Laatst aangepast op 5 juli 2024

Bij het plannen van een vakantie is het kiezen van de juiste uitrusting net zo belangrijk als het selecteren van de bestemming zelf. Als gepassioneerd reiziger met een voorliefde voor fotografie en videografie, zijn er een paar onmisbare reisgadgets die altijd een plekje verdienen in mijn bagage. Hieronder geef ik je een kijkje in mijn tas.

Nieuwsgierig naar waar ik mijn foto’s en video’s mee maak die je op deze website en op onze social media kan zien? Ik heb het voor je op een rij gezet. Naast nog wat andere handige reisgadgets voor onderweg en thuis.

Canon 80D: betrouwbare werkpaard

Toen mijn trouwe Canon 450D met pensioen ging, heeft zijn opvolger, de Canon 80D, zijn plaats ingenomen als mijn go-to camera voor reisfotografie. Met zijn uitstekende beeldkwaliteit, snelle autofocus en robuuste bouw, is de 80D een betrouwbare camera voor elke reis. Ik heb verschillende lenzen voor deze camera, maar reis meestal met de 15-85 mm.

Helaas is de 80D niet meer verkrijgbaar, maar de opvolger, de Canon 90D, is nog wel verkrijgbaar bij o.a. Coolblue .

South West England/Zuidwest Engeland
Foto gemaakt met mijn Canon spiegelreflex camera

Sony Cybershot DSC-RX10 Mark IV: de alles-in-één oplossing

Voor momenten waarop ik liever licht reis maar niet wil inleveren op beeldkwaliteit, vertrouw ik op de Sony Cybershot DSC-RX10 Mark IV. Met zijn indrukwekkende zoombereik, snelle prestaties en 4K-video-opnamecapaciteiten, biedt deze compacte camera een uitstekende combinatie van veelzijdigheid en kwaliteit. Of het nu gaat om het vastleggen van wilde dieren of stadsgezichten, de RX10 Mark IV stelt nooit teleur.

Ondanks dat de Sony Cybershot DSC-RX10 Mark IV al oud is, is deze nog niet vervangen door een nieuwere versie en nog verkrijgbaar bij o.a. Coolblue .

Liverpool Albert Dock
Foto gemaakt met Sony Cybershot DSC-RX10 Mark IV

DJI Mini 2 Fly More Combo: de kleine drone

Voor luchtfotografie en -videografie is de DJI Mini 2 Fly More Combo mijn keuze. Met zijn compacte formaat, uitstekende vliegprestaties en indrukwekkende beeldkwaliteit, is deze drone perfect geschikt voor het vastleggen van luchtperspectieven tijdens mijn reizen. Of het nu gaat om het filmen van uitgestrekte landschappen vanuit de lucht of het vastleggen van unieke gezichtspunten van iconische bezienswaardigheden. Het voordeel is dat de DJI Mini 2 minder dan 250 gram weegt. Hierdoor je ook in steden mag vliegen (indien er geen no fly zone is).

De DJI Mini 2 heeft de opvolgers DJI Mini 3 en de DJI Mini 4 , alle drie te verkrijgen via Coolblue .

Albert Dock
Foto gemaakt met DJI Mini 2 Fly More Combo

DJI Osmo Pocket 3: de stabiele videocamera

Mijn laatste aanwinst is de DJI Osmo Pocket 3, voor vloeiende en gestabiliseerde opnames onderweg. Met zijn compacte en draagbare ontwerp en geavanceerde stabilisatietechnologie, levert deze handheld gimbalcamera moeiteloos professionele resultaten, zelfs in uitdagende omstandigheden. Of ik nu wandel door smalle steegjes of mijn bezoekjes opneem in musea en kerken deze camera kan het aan.

De DJI Osmo Pocket 3 is te koop bij Coolblue .

Samsung S21: de multifunctionele smartphone

Als onmisbare metgezel voor communicatie, navigatie en snelle kiekjes, mag de Samsung S21 niet ontbreken in mijn reisuitrusting. Deze smartphone biedt een breed scala aan mogelijkheden voor het vastleggen van momenten. Maar ook het delen van ervaringen en het verkennen van nieuwe bestemmingen. Ik gebruik hem om foto’s te maken, video’s opnemen, routes te plannen en voor het in contact blijven met vrienden en familie. Ik heb deze telefoon al een aantal jaar, maar hij doet nog steeds zijn werk.

Inmiddels is de S21 niet meer te koop, maar je kunt nog wel de S23 en de nieuwe S24 kopen, bijvoorbeeld via Coolblue .

Sommige foto’s kun je alleen maken met je telefoon door de kleine lens, gemaakt met de Samsung S21.

Samsung Powerbank – 10.000 mAh: overal laden

Voor extra stroomvoorziening onderweg vertrouw ik op mijn Samsung Powerbank. Met de hoge capaciteit van 10.000 mAh biedt deze powerbank voldoende energie om mijn apparaten op te laden. Of ik nu onderweg ben naar afgelegen locaties of gewoon extra batterijvermogen nodig heb voor mijn smartphone, camera of andere elektronische apparaten. De Samsung Powerbank kan meerdere apparaten volledig opladen. Het is fijn om deze zekerheid op zak te hebben, ook al is het misschien niet eens nodig.

Ik kocht mijn Samsung Powerbank bij Bol .

DesignNest PowerCube ReWirable: handige reisstekker

Om om te laden in het Verenigd Koninkrijk maak ik gebruik van de DesignNest PowerCube ReWirable reisstekker. Met zijn compacte ontwerp en meerdere stopcontacten, biedt deze reisstekker een praktische oplossing voor het opladen van al mijn elektronische apparaten. Thuis wissel ik de UK-plug gewoon weer in voor de normale stekker en gebruik ik hem als verlengsnoer.

Ik kocht mijn DesignNest PowerCube ReWirable reisstekker bij Bol .

Handige reisgadgets: reisstekker UK

WANDRD THE PRVKE Lite 11L Blauw: de perfecte tas

Om mijn reisuitrusting veilig en georganiseerd te houden, kies ik voor de WANDRD THE PRVKE Lite 11L. Deze veelzijdige rugzak biedt niet alleen voldoende ruimte voor al mijn apparatuur, maar is ook comfortabel en functioneel tijdens lange dagen op pad. Dit dankzij zijn slimme compartimenten en aanpasbare interieur. Hierdoor kan ik alles wat ik nodig heb moeiteloos dragen en snel bij de hand hebben. Daarnaast is er nog een handig verstelbaar vak. Hierdoor kan ik ook gekochte souvenirs of een lunchpakketje opbergen zonder altijd een grote rugzak bij me te hoeven dragen.

De WANDRD THE PRVKE Lite 11L Blauw is te koop bij Coolblue .

Eufy deurbel: controle op afstand

Hij hoort niet echt bij reisgadgets, maar wel fijn op reis. Om dan te weten wie er voor mijn deur staat maak ik gebruik van de Eufy deurbel. Het zorgt toch voor wat gemoedsrust door de geavanceerde functies voor videobewaking en slimme meldingen. Of het nu gaat om het ontvangen van pakketten tijdens mijn afwezigheid of het controleren van verdachte activiteiten rond mijn woning, de Eufy deurbel houdt me op de hoogte op reis. Het handige aan de Eufy is dat je niet vastzit aan een abonnement. Daarnaast kun je er ook veiligheidscamera’s aan kan toevoegen.

Ik kocht mijn Eufy deurbel bij Coolblue .

Meer tips

Wil je meer tips voor je reis? Bekijk hier onze praktische tips Verenigd Koninkrijk.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.