Home » Typisch Brits » Boeken » Boekrecensie: Terug naar Cornwall – Marelle Boersma

Gepubliceerd op 28 mei 2020 | Laatst aangepast op 5 juli 2024

Marelle Boersma heeft al vele thrillers geschreven, boeken die we normaal niet op Britblog bespreken. Maar zoals de titel Terug naar Cornwall al suggereert, is dit meer onze cup of tea.

Terug naar Cornwall - Marelle Boersma

Terug naar Cornwall is een mysterieuze thriller. Jill Skewes is de hoofdpersoon, maar het verhaal wordt deels ook verteld door anderen (het lettertype is dan anders, dus je komt niet in de war.) Als Jill’s vader overlijdt gaat ze op onderzoek uit: naar haar roots, naar haar familie in Cornwall die ze niet kent.

Ondertussen word je via flashbacks deelgenoot gemaakt van de vriendschap tussen drie vrienden en hun relatie met twee zussen en een andere vriendin. Het boekt blijft boeien en ietwat geheimzinnig omdat je pas aan het eind weet hoe de familie van Jill in elkaar zit: een heuse puzzel, dit verhaal van Marelle Boersma. Bijzonder is dat je (mocht je het nog niet weten) dat er in Cornwall ‘echte’ Engelse thee wordt geteeld… Zo leer je de streek ook nog kennen met dit spannende boek.

Marelle Boersma heeft al verschillende ‘vertrek’ boeken geschreven. Chateau de Provence, Ciao Sicilia, Enkele reis naar de Algarve en nu dus Terug naar Cornwall. In al deze boeken vertrekken Nederlanders steeds naar bestemming om verschillende redenen. Marelle verdiept zich in de locatie van het boek, waardoor het haar boeken iets extra’s geeft.
Daarnaast heeft ze de bestsellers Ik volg je en Vals alarm geschreven.

Wil je zelf ook mee op literaire reis? Je kunt het boek op de Britblog Facebook pagina  winnen (t/m 14 juni 2020). Daarnaast is Terug naar Cornwall van Marelle Boersma  ook gewoon te koop.

Lees hier meer boekrecensies met een Britse twist.

Leon | 2020

Categorieën:

,

Tags:

Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.