Home » Typisch Brits » Boeken » Boekrecensie: Wanderlust, Groot-Brittannië en Ierland – Gestalten

Gepubliceerd op 6 juli 2024 | Laatst aangepast op 9 juli 2024

Wie wandelt er nu niet graag door het Verenigd Koninkrijk? Dat moeten ze ook bij Gestalten hebben gedacht. Na verschillende Wanderlust boeken, is er nu Wanderlust, Groot-Brittannië en Ierland uitgekomen. Een prachtig tafelboek met de mooiste wandelingen op de Britse eilanden.

Wanderlust, Groot-Brittannië en Ierland

In Wanderlust, Groot-Brittannië en Ierland staan 27 wandelroutes in Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland en Ierland. De kortste route is 28,4 km en de langste is 1014 km. Iedere wandeling opent met een foto over twee pagina’s met de titel en regio van de wandelroute.

Per wandeling staat er duidelijk hoeveel kilometer deze is, de duur van de wandeling, het totaal aantal hoogtemeters en het niveau. Daarna wordt de route besproken op (meestal) zes pagina’s (drie spreads), met de hoogtepunten uitgeschreven, vergezeld door prachtige foto’s van locaties op de route.

Na iedere wandeling zit er een informatiepagina in. Hier vind je praktische informatie zoals het begin- en eindpunt, het beste seizoen voor de wandeling, accommodatietips en de hoogtepunten van de route. Onder het kopje ’toptips’ staan tips over wat mee te nemen, je schoenen, openbaar vervoer, navigatie en veiligheid. Op deze pagina staat ook nog wat achtergrondinformatie, flora & fauna en een bonustrack (een kleinere route in de buurt). Daarnaast staat een kaart van de route met de belangrijkste punten erop.

Serie

Gestalten is een Duitse uitgeverij die zich focust op architectuur, eetcultuur, reizen, motorfietsen en fietsen. Dit Groot-Brittannië en Ierland boek is deel van de Wanderlust serie van Gestalten. Er zijn al boeken over Scandinavië, USA, Cabin Fever, Alpen en Europa uitgegeven. Binnenkort komt er ook een wereldeditie uit (daar zal vast toch ook wel een van deze VK-wandelroutes instaan?).

Conclusie Wanderlust, Groot-Brittannië en Ierland

Wanderlust is een mooi en groot boek, het is dus goed om thuis voor te bereiden. Minder praktisch om al wandelend mee te nemen (waar het dus ook niet voor is gemaakt). Het is een echt tafelboek, waar je inspiratie uit opdoet voor je volgende wandelvakantie.

Als je het boek openslaat krijg je een duidelijke kaart te zien met de wandelroutes. Hier staan de bonuswandelingen niet op, maar deze worden slechts kort achterin het boek benoemd (zonder kaart).

Het boek bevat lange afstandswandelingen, waar je dus meerdere dagen tot weken over doet. Al kun je er natuurlijk voor kiezen om slechts een gedeelte van de wandeling te doen, of het te verdelen over meerdere vakanties. Ik vind het wel fijn dat er ook kortere alternatieven bij de wandelingen staan (die in de buurt zijn van de lange afstandswandelingen), al kosten deze je meestal ook een paar dagen.

Bij de foto’s staan bijschriften, helaas niet altijd even duidelijk waar het dan is. Zo staat er ‘Een van de vele vuurtorens die je passeert op het South West Coast Path’ bij een foto van Hartland Point Lighthouse. Bij andere foto’s staat het dan wel weer duidelijk, dit is dus wat wisselvallig.

Ik krijg wel echt zin om mijn wandelschoenen te pakken en een mooie trektocht uit te zoeken. De foto’s zijn echt een mooie toevoeging. De informatie is duidelijk en handig, al mis ik de informatie waar ik de gedetailleerde kaarten kan vinden (dit staat niet onder het kopje navigatie). Al is het ook niet lastig om dit zelf online te vinden.

Het boek is een prachtig boek om cadeau (aan jezelf) te doen.

Wanderlust, Groot-Brittannië en Ierland - Gestalten

Win Wanderlust!

Zoals we al hierboven vermelden, het is een ideaal boek als cadeau, en daarom mogen we een exemplaar van dit boek weggeven van Kosmos Uitgevers. Wij hebben een bericht gepubliceerd op onze Facebookpagina en het daarna weggeven als we 1500 volgers hebben op de Britblog Facebookpagina . Dus volg ons daar om kans te maken op dit boek!

Details Wanderlust, Groot-Brittannië en Ierland

Koop nu Wanderlust, Groot-Brittannië en Ierland op Bol .

Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
Aantal pagina’s: 304
EAN: 9789043933872
Prijs: € 45

Lees meer over boeken over het Verenigd Koninkrijk.


Categorieën:

,

Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Verenigd Koninkrijk

Ben je je reis naar het VK aan het plannen? Of gewoon inspiratie aan het opdoen? Kijk hier voor meer reisinspiratie naar het Verenigd Koninkrijk.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Social Media
Zoeken