Home » Groot-Brittannië » Engeland » Steden » Londen » ZSL London Zoo: de dierentuin van Londen

Gepubliceerd op 26 juni 2015 | Laatst aangepast op 5 juli 2024

De London Zoo is één van de oudste in de wereld en vooral daarom beroemd. Ook heeft het vaak als decor gediend voor films, zoals het reptielenhuis in Harry Potter en de Steen der Wijzen. Maar natuurlijk zijn de 760 verschillende diersoorten ook gewoon voor de toerist te bekijken.

Geschiedenis London Zoo

De dierentuin is in 1828 vooral opgezet voor wetenschappelijke onderzoek (de eerste), sinds 1847 is het ook opengesteld voor het publiek. Het park ligt ten noorden van Regent’s Park en valt onder de Zoological Society of London (waaronder ook Whipsnade Zoo valt). Hier opende ook het eerste reptielenhuis (1849), aquarium (1853) en insectenhuis (1881). Sindsdien is de dierentuin uitgegroeid tot een belangrijk wetenschappelijk centrum, waar dierenartsen, biologen en verzorgers werken aan het behoud en bescherming van bedreigde diersoorten. Maar het is vooral een leuk uitje in de Britse hoofdstad.

London Zoo

Bezoek de dierentuin van Londen

Je kan in de dierentuin natuurlijk genieten van verschillende verblijven, waaronder de giraffen, pinguïns, leeuwen, olifanten en apen. Er zijn ook vele leuke en interactieve activiteiten voor kinderen, zoals het aaien van geiten en schapen in de kinderboerderij. Er zijn ook regelmatig presentaties bij de dieren, zoals bij de leeuwen, stokstaartjes, pinguïns en reuze schildpad. Daarnaast is er ook een prachtig terrarium, waar je kan leren over de bijzondere en zeldzame reptielen en amfibieën die er verblijven.

Regelmatig kun je in London Zoo meekijken bij de dierenartsen. Of tegen betaling meelopen met de verzorgers, waar je meer kan leren over hun verzorging en voeding en ze ook zelf eten mag geven. Dit kan bijvoorbeeld bij de pinguïns en giraffen.

London Zoo is ook betrokken bij verschillende conserverings- en beschermingsprojecten over de hele wereld. Je kunt er leren over deze projecten en hoe ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan de bescherming van bedreigde diersoorten.

Filmopnames

In de loop der jaren heeft het park verschillende films, televisieseries en reclames onderdak geboden. Zo is er Doctor Dolittle (1967), met Rex Harrison in de hoofdrol, opgenomen. Dit was een van de eerste films die gebruik maakte van de Londense dierentuin. Ook The Plague Dogs (1982) is grotendeels in de zoo opgenomen, dit is een animatiefilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Adams. In 2004 kwam de film Closer uit, met scènes in London Zoo en bekende acteurs zoals Julia Roberts, Jude Law en Natalie Portman. Absolutely Fabulous: The Movie (2016), een film gebaseerd op de gelijknamige televisieserie, is opgenomen in het reptielenhuis en de apensectie.

De bekenste film is echter Harry Potter en de Steen der Wijzen. Het is de locatie voor een scène waarin het personage Hagrid (gespeeld door Robbie Coltrane) een schouwspel geeft met een reusachtige schildpad. Deze opnames vonden plaats in het Reptile House van London Zoo. Het is daarna wel omgebouwd tot een moderner en interactiever verblijf voor de dieren en bezoekers.

Foto’s London Zoo

  • London Zoo
  • Stokstaartjes in de Londense dierentuin
  • Vlinder in de Londense dierentuin
  • London Zoo
  • London Zoo

Bereikbaarheid

De dierentuin is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, met metrostation Camden Town op loopafstand. Daarnaast is er volop parkeergelegenheden beschikbaar in de omgeving van de dierentuin.

Adres: Regent’s Park, Londen, NW1 4RY
Parkeerplek: NW1 4SX (buiten congestion charging zone)

Metro: Northern Line: Camden Town station (16 minuten lopen) en Chalk Farm (18 minuten)
Bakerloo, Circle, Metropolitan and Hammersmith & City Lines: Baker Street (21 minuten)
London Overground: Camden Road station (21 minuten)
Bus: 88 (halte: Albany Street) en 274 (halte Prince Albert Road)

Openingstijden en tickets

De dierentuin opent om 10.00 uur. De sluitingstijd hangt af van het seizoen.

Winter (+/- november t/m januari): 16.00 uur
Voorjaar (+/- februari t/m maart) en najaar (+/- september t/m oktober): 17.00 uur
Zomer (+/- april t/m augustus): 18.00 uur

Op Eerste kerstdag zijn ze gesloten.

Tickets kun je aan de kassa kopen of online . De prijs is afhankelijk van de verwachte drukte.

Meer informatie London Zoo

Meer informatie (openingstijden en prijzen): www.zsl.org

Lees meer over bezienswaardigheden in Londen.


Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Londen

Ben je je reis naar Londen aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Londen.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Social Media
Zoeken