You are here
Home > Groot-Brittannië > Engeland > The Postal Museum: Mail Rail

The Postal Museum: Mail Rail

The Postal Museum gaat terug in de tijd en besteed aandacht aan de post. Tegenwoordig alleen nog maar het terrein van de bedrijven en wens- en ansichtkaarten en vaak vervangen door de mail. Vroeger echter een groot, complex en populair communicatiemiddel. Onder de grond van Londen raasde de post langs de metro met zijn eigen Mail Rail. Deze zomer opent het museum, met de posttrein als attractie.

Geschiedenis Mail Rail

De posttrein rijdt van 1927 tot 2003 over smalspoor over een traject van 10,5 kilometer zo’n 21 meter onder Londen door. Dit gebeurde zonder machinist, maar wel met enkele haltes onder zes postsorteerkantoren. Dit was de beste manier om de drukte van de stad te omzeilen. Vooral als je je bedenkt dat de hoofdstations Liverpool Street en Paddington zijn. Voor de gewone mens bleef de posttrein onzichtbaar, waardoor het ook een goede verstopplek was. Zo werd er in de Eerste Wereldoorlog de Rosetta Stone (een Egyptische steen uit 196 v.C.) bewaard.
Op zijn hoogtepunt vervoerde de Rail Mail zo’n vier miljoen poststukken per dag en werkte er over 22 uur per dag 220 mensen. Na 75 jaar was het echter gedaan met de lijn. De kosten wogen niet meer op tegen de baten, de mail koste de Mail Rail zijn kop.

 The Postal Museum and Mail Rail tunnels

Attractie Mail Rail

Waar de karretjes vroeger zonder machinist onder de stad doorgingen worden de toeristen niet alleen gelaten. De rit van ongeveer een kilometer zal 15 minuten duren, inclusief een bezoekje aan de Mount Pleasant postsorteerstation.
Je vertrekt vanaf het originele wagendepot, hier waren de ingenieurs de klok rond bezig met reparaties. Daar is een interactieve tentoonstelling over het ingenieuze systeem achter de wagens en hoe de pakketjes bij de mensen op de deurmat kwamen.

Tijdens de rit ga je dankzij audio-visuele technieken terug in de tijd om te begrijpen hoe en waarom de posttrein opereerde. Grote gebeurtenissen uit de geschiedenis, waaronder de Blitz, hadden invloed op de Rail Mail en krijgen dus de aandacht. Een theatrale ervaring zal er voor zorgen dat je de levendige dagen uit de jaren dertig weer herleefd.

Na de rit heb je nog alle tijd om je verder te verdiepen in de Rail Mail in het museum. Het verhaal begint in 1863 wanneer de voorganger, een pneumatisch railsysteem, de post onder de straten van Londen vervoerd. Dit gaat met behulp van kleine rail auto’s aangedreven door lucht in de tunnels. Het eerste stuk ging van Euston Station en Eversholt Street. De mannen van de post moesten regelmatig verzoeken van dronkenlappen afwijzen die wel een ritje richting huis wilde.

Door een verscheidenheid aan interactieve tentoonstellingen, audio verslagen en nieuwe technieken wordt het verhaal van de trein en zijn mensen verteld. Dit wordt door middel van zeven zones gedaan. Dit zijn: Early Schemes, Birth of the Post Office Railway, Engineering and Maintenance, Controlling the Line, Rebranding and Computerisation, The Railway and the TPO en Legacy.

 

Meer informatie: www.postalmuseum.org

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top