Home » Groot-Brittannië » Engeland » Steden » Londen » Notting Hill wandelroute, de kleurrijke wijk van Londen (3 of 6 km)

Gepubliceerd op 28 oktober 2022 | Laatst aangepast op 13 november 2023

De kleurrijke wijk Notting Hill is altijd fijn om te bezoeken. Qua attracties is er dan misschien wel niet heel veel te doen, je vervelen hoeft hier zeker niet. Wij hebben alle highlights omgezet naar een 3 of 6 km lange Notting Hill wandelroute.

We geven je de keuze tussen 3 en 6 km. De korte route loopt tussen de metrostations Ladbroke Grove (Circle en Hammersmith & City) en Notting Hill Gate (Central, Circle en District Line). De lange route is een rondje, en kan dus vanaf beide metrostations gedaan worden. Natuurlijk kan de route van 3 km ook vanaf beide stations gelopen worden, maar in onze omschrijving gaan we vanaf Ladbroke Grove. Wil je toch vanaf Notting Hill Gate vertrekken loop je hem dus in tegengestelde richting en kun je je beter focussen op het kaartje dan op de routeomschrijving in de tekst.
Wil je het Museum of Brands bezoeken? Deze ligt vlak bij het beginpunt van onze wandelroute. Loop je de 6 km versie? Dan loop je hier nog langs. Anders kun je hem wellicht bezoeken voordat je de route begint.

Notting Hill wandelroute, Londen

De wijk Notting Hill, Londen

Notting Hill is vooral bekend dankzij de gelijknamige film uit 1999. Maar het is niet alleen dankzij deze film dat de wijk zo’n succes is bij toeristen (en bewoners). De Victoriaanse huizen in pastelkleuren zijn een droom voor iedereen die wel in Londen zou willen wonen. En anders doen ze het nog steeds goed op foto’s (voor Instagram bijvoorbeeld). Ook de antiekmarkt op Portobello Road is inmiddels wereldberoemd. Heerlijk struinen tussen de winkeltjes en marktkraampjes. In het weekend kan het hier dus zeer druk worden, maar wij hebben ook wat rustigere straatjes op deze Notting Hill wandelroute voor je.

Eind augustus (bank holiday) kun je de wijk beter mijden als je deze route wil lopen. Al kun je er wel heen gaan voor één van de grootste feesten van de stad. Het Caribische feest Notting Hill Carnival wordt hier dan traditiegetrouw sinds 1966 gehouden.

Video Notting Hill wandelroute

Notting Hill wandelroute kaart

Close
Routebeschrijving
‘; ‘;
opties weergeven Verberg de opties
Print Reset
Ophalen van de route…

Klik hier als de kaart van de Notting Hill wandelroute niet zichtbaar is.

Notting Hill wandelroute

We beginnen de wandelroute bij metrostation Ladbroke Grove, waar je makkelijk met de Circle en Hammersmith & City lijnen kan komen. Het is wellicht niet het mooiste stukje om deze wandelroute te beginnen, maar wel de meest praktische.

Wanneer je het metrostation uitkomt ga je direct naar links, het viaduct onderdeur. De eerste straat, Cambridge Gardens, ga je rechtsaf.

Hier loop je langs Portobello Green, waar je goed eekhoorntjes kan spotten.

Bij het kruispunt ga je linksaf.

Graffik Gallery London

Aan je rechterzijde zie Graffik Gallery London. Een kleine galerie waar je binnen kan gaan kijken, maar die aan de buitenzijde al gaaf is om te zien. De muur wordt hier namelijk als canvas gebruikt en er staat altijd een mooi kunstwerk op de gevel.

Steek de weg over en loop terug.

Graffik Gallery London, Notting Hill
Acklam Village Market
Portobello Road Market

Acklam Village Market

Misschien was het je net al opgevallen, maar op het kruispunt zie je nu aan je linkerkant Acklam Village Market. Als het je al was opgevallen was het waarschijnlijk weekend, want dan is deze open. Het is een streetfood market, met vele standjes met heerlijk eten. Is het tijd voor een hapje dan is dit de locatie bij uitstek.

Uitgegeten of is de markt dicht? Loop door over Portobello Road.

Notting Hill wandelroute: Portobello Road Market

Portobello Road is de bekende straat van Notting Hill, dit komt dankzij de Portobello Road Market. Op zaterdag is hier vanaf 9 uur ’s ochtends tot zo’n 19 uur een antiekmarkt. De mooiste koopjes vind je natuurlijk ’s ochtends, en daarom is het dan ook op zijn drukst. Ook op de andere dagen is hier markt, wat varieert van fruit tot kleding.

Na de eerste kruising zie je aan je linkerkant een klein steegje, Alba Place. Een mooi plekje wat voor de rust van de bewoners echter is afgesloten. Gelukkig komen we nog genoeg gezellige straatjes tegen.

Ga bij de stoplichten rechtsaf.

Notting Hill’s blauwe deur
All Saints’ Church Notting Hill

Notting Hill’s blauwe deur

Na een paar meter zie je aan je rechterhand een blauwe deur. Voor iedereen die de film Notting Hill heeft gezien zal dit een herkenbaar punt zijn. Hier woont de hoofdpersoon William Thacker (Hugh Grant). Wanneer hij deze deur opendoet wordt hij aangevallen door paparazzi. De originele deur is geveild, maar er is opnieuw een blauwe deur geplaatst.

Keer weer om en loop Westbourne Park Road verder in de andere kant op. Ga de eerste straat (Basing Street) linksaf en dan gelijk rechts (St Lukes Mews). Steek All Saints Road over en vervolg St Lukes Mews.

Notting Hill mews

In deze wijk, en ook op andere plekken in Londen, vind je mews. Deze straten zijn gebouwd in de 18e en 19e eeuw. Mews zijn oorspronkelijk bedoeld om paarden te stallen. Boven de stallen is een appartement voor de bedienden. Tegenwoordig zijn het zeer gewilde plekken om in te wonen. En dat begrijp je wel als je door St Lukes Mews loopt.

Ga de poort onderdoor en naar rechts (St Lukes Road), steek de weg over bij het zebrapad en ga de eerste straat in (Powis Terrace) (rechts en gelijk links dus).

Hier zie je de huizen waar de eigenaren vroeger dus ook eigenaar waren van de paarden.

Ga de eerste straat (Powis square) rechtsaf.

All Saints’ Church Notting Hill

Halverwege de 19e-eeuw bouwde dominee Dr. Samuel Walker deze kerk als gedekteken voor zijn ouders. Hij liet architect William White een bijzondere toren ontwerpen, deze moest net zo hoog worden als de toren van de kathedraal van Salisbury. Toen de toren klaar was bleek de drassige grond deze echter niet te kunnen dragen. Toen is het dus de kleinere toren geworden die je vandaag de dag nog kan zien.

Loop rechtdoor langs de kerk, de naam van de straat veranderd (Colville Square en dan Talbot Road).

Rechts zit Buns from Home, waar ze heerlijke zoete broodjes verkopen, mocht je nog trek hebben 😉.

Steek Portobello Road over en loop Blenheim Cres in, tot je aan je linkerkant The Notting Hill bookshop ziet.

The Notting Hill bookshop
The Travel Book shop, Notting Hill, Londen

The Notting Hill bookshop

Dit zal weer een bekende plek zijn voor de liefhebbers van de romcom uit 1999. In de film Notting Hill staat een boekwinkel centraal als ontmoetingsplek. De boekenwinkel uit de film is geïnspireerd op het interieur van deze boekenwinkel. Het is echter gefilmd in een studio. Er hangt ook een blue plaque aan de buitenkant van de winkel.

Loop weer terug en ga nu rechtsaf Portobello Road in.

Electric Cinima

De Electric Cinema is op 24 februari 1910 geopend en is daarmee één van de eerste gebouwen in Groot-Brittannië die speciaal is ontworpen voor het vertonen van films. Ook is het een van de eerste gebouwen in de omgeving die van elektriciteit is voorzien. De eerste film draaide op 23 februari 1911 en was Henry VIII.

Vervolg de weg en steek de kruising over.

The Travel Book shop

Links zie je nog een Notting Hill ‘boekwinkel’, deze is gebruikt voor het exterieur van de boekwinkel in de film. Er zit hier echter geen boekwinkel en deze zat er destijds ook niet. Alles voor de film. Het reclamebord van de film hebben ze nog laten hangen.

Loop verder en ga bij de stoplichten rechtsaf Westbourne Grove in. Ga bij de eerste straat (bij de stoplichten) linksaf (Kensington Park Road).

St Peter's Church
Alice’s, Notting Hill wandelroute
Alice’s, Notting Hill wandelroute

Notting Hill wandelroute: St Peter’s Church

Kijk de eerste straat rechts (Stanley Gardens) in. Hoe prachtig is het als je hier zou wonen?

Aan je linkerhand zie je St Peter’s Church, een Victoriaanse Anglicaanse kerk. Architect Thomas Allom heeft deze in de klassieke stijl ontworpen. Het werk aan de kerk begon in 1855 en deze is voltooid in 1857. Op maandag worden hier de Notting Hill lunchtime concerts gegeven.

Loop Kensington Park Road verder af en ga de eerste linksaf (Chepstow Villas) en dan weer linksaf, terug Portobello Road op.

Alice’s

Een bekende antiekshop die er erg aanlokkelijk uitziet als deze open staat. Hier kun je heerlijk snuffelen tussen de oude spullen. Deze winkel is helaas dicht op zondag en maandag en sluit op zaterdag al om 16 uur. Naast Alice’s heb je nog een gezellig steegje. Bekijk ook de andere kleurrijke winkels aan de andere kant van de straat.

Keer om en loop Portobello Road af. Ga aan het einde rechtsaf Pembridge Road op. Bij de rotonde vervolg je de weg door links aan te houden. Je komt nu op de drukke weg Notting Hill Gate uit. Hier zie je links al het metrostation, maar we raden je toch aan om ook nog even verder mee te lopen als je de korte route doet. Steek de Notting Hill Gate over.

Extra: The Churchill Arms (10 minuten extra wandelen)

Wanneer je graag naar The Churchill Arms wil is dit het ideale moment. Dit is een kleine uitstap uit de route en kan dus overgeslagen worden.

Ga linksaf en ga de eerste rechtsaf (Kensington Church Street). Hier kom je op een gegeven moment rechts The Churchill Arms tegen. Het café ligt op de hoek met Campden Street.

De pub bestaat al sinds, maar had toen nog de naam Church-on-the-Hill. De huidige naam kreeg het na de Tweede Wereldoorlog. De grootouders van Churchill, de 7e hertog van Marlborough en Lady Frances Anne Emily Vane, waren in de 19e eeuw beschermheren van de pub. De pub staat vooral bekend vanwege de vele bloemen (hanging baskets) aan de buitenkant, maar ook de binnenkant is de moeite waard. Je drinkt zo een paar pintjes weg voordat je alle prullaria hebt bekeken. Er is ook een Thais restaurant in de pub.

Loop dezelfde weg weer terug om de route weer op te pakken.

The Churchill Arms, Londen

Notting Hill wandelroute vervolg

Ga vanuit Pembridge Road gezien rechtdoor. Dat is bij de stoplichten het steegje in.

Hier ga je een rustiger gedeelte van de wijk Notting Hill in, met leuke kleurrijke huizen. Wanneer je rechts kijkt nadat je het steegje uitkomt zie je nog net een topje van The Coronet Theatre, gebouwd in 1898.

Loop rechtdoor door Farmer Street. Ga aan het einde rechtsaf Hillgate Place in, ga aan het einde rechtsaf om deze straat te blijven volgen. Aan het einde linksaf Uxbridge Street in.

Rechts van je zie je oude fabriekshallen, deze waren van Dunhill. Een pijp- en sigarettenfabriek tussen 1916 en 1946.

Ga rechtsaf Campden Hill Road op. Je komt nu weer op de drukke weg uit, die hier Holland Park Avenue heet. Als je de korte route loopt kun je hier rechtsaf naar het Notting Hill Gate metrostation.

Wil je de langere route lopen ga dan linksaf. En ga bij de stoplichten (na Campden Hill Square) rechtsaf Ladbroke Grove op. Ga naar de derde weg in links (St John’s Gardens).

Notting Hill wandelroute, Londen
Notting Hill wandelroute, Londen

St John’s Church

Deze kerk is gebouwd in 1845 naar het idee van de architecten John Hargrave Stevens en George Alexander. Daarvoor werd de heuvel waar de kerk op staat nog als tribune gebruikt voor de paardenrenbaan die hier lag. Deze sloot in 1841, waardoor er ruimte kwam voor deze woonwijk en kerk.

Loop een stukje om de kerk en ga de eerste linksaf (nog steeds St John’s Gardens) en dan de eerste rechtsaf Lansdowne Road. Ga de tweede linksaf (Rosmead Road)

Rosmead Gardens

Rechts zie je de Rosmead Gardens, dit zijn privétuinen van de aansluitende woningen. Hier zijn opnames geweest voor de film Notting Hill. Ook in de film is het een privétuin waar de hoofdrolspelers stiekem inbreken. Wij raden je aan om dit niet te doen en hooguit even door het hek te kijken.

Sla rechtsaf Elgin Crescent in.

Deze straat is vernoemd naar de Schotse plaats Elgin en kent vele bekende (ex-)bewoners. Zo woonde Boris Johnson hier ook ooit. Een huis zal hier ook niet bepaald goedkoop zijn, maar gelukkig is er doorheen lopen gratis.

Je komt weer terug op Ladbroke Grove (bij de stoplichten), ga linksaf.

Je kunt hier sowieso bekende mensen tegen het lijf lopen. Naast dat dit een prachtige plek is om te wonen staan hier ook verschillende muziekstudio’s. Zo vind je de opnamestudio Sarm Music Village aan je linkerhand op nummer 105.

Wij gaan bij de tweede stoplichten naar links, Lancaster Crescent in. Hier bevindt zich aan de linkerkant Museum of Brands.

eekhoorn in Notting Hill, Londen
Museum of Brands, Notting Hill
Rosmead Gardens, Notting Hill

Museum of Brands

Merken weten precies hoe ze zichzelf moeten promoten. Want wie wil er nou niet alles hebben van de Minions of One Direction? Maar ook Colman’s Mustard en Apple doen er alles aan zodat jij hun product wil hebben. Dit museum is gefocused op hoe ze dit aanpakken en hoe reclame in de jaren is veranderd. Geen gratis museum, maar wel de moeite waard als je dit interessant vindt.

Loop terug naar Ladbroke Grove, ga linksaf. Je bent nu weer bij het metrostation Ladbroke Grove, waar onze Notting Hill wandelroute eindigt.

We hopen dat je hebt genoten van de wijk en deze wandelroute. Laat vooral hieronder weten als je de route hebt gelopen.

Foto’s Notting Hill wandelroute

 • Graffik Gallery London
 • Portobello, Notting Hill wandelroute
 • Acklam Village Market
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill’s blauwe deur
 • Portobello Road Market
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • mews, Notting Hill
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • All Saints’ Church Notting Hill
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • The Travel Book shop, Notting Hill, Londen
 • Notting Hill wandelroute
 • The Notting Hill bookshop
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • St Peter's Church
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • Alice’s, Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • Alice’s, Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • The Churchill Arms, Londen
 • The Churchill Arms, Londen
 • Notting Hill wandelroute, Londen
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • Kleurrijke huizen in Londen
 • gezellige wijk Londen, Engeland
 • café in Notting Hill
 • Notting Hill wandelroute, Londen
 • Notting Hill wandelroute
 • eekhoorn in Notting Hill, Londen
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • Rosmead Gardens, Notting Hill
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • Notting Hill wandelroute
 • Museum of Brands, Notting Hill
 • Notting Hill wandelroute, Londen

Meer informatie

Als je toch in Londen bent, wil je vast meer zien en weten? Bekijk hier onze Londen pagina.


Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Londen

Ben je je reis naar Londen aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Londen.

Nieuwsbrief
 • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
 • Nooit meer zonder reisinspiratie 
 • Leuke winacties
 • De verrassendste bestemmingen
 • Zonder reclame
Social Media
Zoeken