Home » Typisch Brits » Boeken » Recensie: De moord op Windsor Castle – SJ Bennett

Gepubliceerd op 23 april 2021 | Laatst aangepast op 13 november 2023

Een boek met een opvallende titel, maar we kunnen je gerust stellen: het is fictie! Toch waren we nieuwsgierig naar het boek, al is het alleen maar vanwege de frisse, opvallende en originele kaft.

De moord op Windsor Castle - SJ Bennett

Er wordt een moord gepleegd op een zeer speciale plek: Windsor Castle.

Na een feestje wordt één van de gasten dood aangetroffen in zijn kamer. De autoriteiten denken dat één of meer bedienden bij de moord betrokken zijn. Maar koningin Elizabeth II is het hier niet mee eens en neemt het onderzoek stiekem in eigen handen.

Het is een heerlijk verhaal met een mengeling van bestaande en fictieve personages. Het is een warm, grappig en spannend boek geworden. Zowel liefhebbers van de monarchie, als de liefhebbers van moordmysteries zullen er van genieten.

De Queen (the Boss) lost graag mysteries op. Ze is hier al mee begonnen op twaalfjarige leeftijd. Haar ontgaat niets, zij ziet dingen die andere mensen niet zien. Ze weet over heel veel dingen heel veel en heeft ‘arendsogen’, een neus voor onzin en een fantastisch geheugen. Ze merkt dingen op en ziet het als er iets niet klopt, ze zoekt dan uit waarom dat zo is. Daar is ze heel goed in, maar ze heeft wel hulp nodig: in dit geval van Rozie, haar assistent-secretaris.

Haar stijl/werkwijze wordt als volgt omschreven: “ze laat je als een gek rondrennen – allerlei informatie inwinnen en liegen als de beste als dat nodig is; en als puntje bij paaltje komt…. Dan is er volgens haar niks gebeurd”. Maar de vraag is natuurlijk: wie heeft de gast in Windsor Castle gedood? Daarvoor moet je toch echt het boek lezen.

Hare Majesteit the Queen onderzoekt ‘De moord op Windsor Castle’ van SJ Bennett wordt uitgegeven door Nieuw Amsterdam en telt 286 bladzijden. Het kwam uit op de 95e verjaardag van de koningin. SJ Bennett woont in Londen en is van origine onder andere kinderboekenschrijfster.

Lees hier meer boekrecensies met een Britse twist.

Leon | 2021 

Categorieën:

,

Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.