Home » Typisch Brits » Boeken » Boekrecensie: De mooiste whiskyroutes door Schotland
Hans Offringa & Becky Offringa: De mooiste whiskyroutes door Schotland

Hans Offringa en Becky Offringa staan bekend als The Whisky Couple en schreven al verschillende boeken. In hun laatste boek nemen ze ons mee met verschillende routes langs de Schotse distilleerderijen in De mooiste whiskyroutes door Schotland.

Het is niet het eerste routeboek van Hans Offringa, net voordat hij zijn Becky leerde kennen schreef hij het boek De Weg (2004). Hierin zijn al drie whiskyroutes te vinden. Maar drie routes zijn natuurlijk snel gemaakt en van Schotland (en whisky) krijg je nooit genoeg. Na vele vragen was het voor Hans Offringa, nu met zijn vrouw en whiskykenner Becky Offringa, tijd voor een nieuw boek.

In De mooiste whiskyroutes door Schotland vind je acht auto- of camperroutes en twee zeilroutes langs de distilleerderijen. Je hoeft de reizen niet helemaal volgens het boekje te doen, combineren is goed mogelijk. Bij alle reizen staan de afstanden (vanaf de boot bij Newcastle of grote steden zoals Aberdeen en Inverness) en de reistijd in uren (om en nabij). Natuurlijk staat er een duidelijke kaart bij en is het boek rijkelijk geïllustreerd. Niet alleen met foto’s van whisky’s, want het boek gaat zo veel verder dan dat.

The whisky couple boek

Want de schrijvers zien in Schotland niet alleen hun beloofde whiskyland, met alleen maar distilleerderijen, maar ook de geschiedenis en de prachtige natuur eromheen. Voor iedereen interessant, ook als je niet van whisky houdt.

Na een uitgebreide beschrijving van de route met de meest interessante plekken (Historie) krijg je nog een apart gedeelte over de distilleerderijen die je onderweg tegenkomt (Distilleerderijen). Ook hier word je weer getrakteerd op extra informatie over de plekken zoals geschiedenis en de website. En, natuurlijk niet geheel onbelangrijk, de whisky’s die uit de distilleerderijen komt.

Na de uitgebreide omschrijving van de toeristische punten en de distilleerderijen krijg je nog extra tips voor onderweg (Wat is er nog meer te doen?) en een duidelijke routeomschrijving (Hoe kom je er?). Bij deze omschrijving staan niet alle details, er wordt er vanuit gegaan dat je een navigatiesysteem hebt.

route langs de Schotse distilleerderijen

Het boek bevat acht routes die je met auto of camper kan ontdekken, maar er staan ook twee routes op het water in. Deze zijn blijkbaar ook te doen voor mensen zonder boot, met een georganiseerde reis. Deze reizen zijn kort omschreven met foto’s erbij waardoor je toch meer wil ontdekken.

De mooiste whiskyroutes door Schotland is een echte aanrader voor iedereen die dol is op Schotland, whisky of een combi hiervan. Maar ook voor degene die niet van whisky houdt kan dit boek inspireren tot een mooie reis door het prachtige Schotland.

De mooiste whiskyroutes door Schotland van Hans Offringa en Becky Offringa is nu te koop. Daarnaast zijn er nog meer boeken van Hans Offringa over whisky te koop.

Lees hier meer over whisky distilleerderijen in Schotland of boekrecensies met een Britse twist.

Janie | 2020


Categorieën:

,

Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.