Home » Typisch Brits » Boeken » Boekrecensie: De Wilde Stilte – Raynor Winn

Gepubliceerd op 26 maart 2021 | Laatst aangepast op 13 november 2023

Raynor Winn - De Wilde Stilte

Eerder schreven we al een recensie over Het Zoutpad van Raynor Winn. Op dat boek is ook een vervolg gekomen: De Wilde Stilte. Natuurlijk konden we het niet laten om deze ook te lezen.

Raynor Winn beschrijft in Het Zoutpad haar wandeltocht over de South West Coast Path. Maar meer nog besprak ze de lijdensweg van haar man die aan CPD lijdt en hun strijd daartegen. Het beroemde wandelpad kwam niet zo maar op hun pad. Ze waren een beetje gedwongen omdat ze door vertrouwen in de verkeerde persoon hun huis waren kwijtgeraakt. Dakloos en met een chronisch zieke man gaat Raynor Winn de ruim 1.000km lange wandelroute lopen. Een prachtig verhaal over de strijd die ze leveren, maar ook over de natuur en de wandelroute op zich.

Na het lezen van het boek was ik gelijk nieuwsgierig naar hoe het nu met ze was. Moth (de man van Raynor) had een levensverwachting van twee jaar namelijk. En zouden ze nog een dak boven hun hoofd hebben? Gelukkig was daar De Wilde Stilte. Een boek waar je eerst Het Zoutpad voor gelezen moet hebben.

Ben je net zoals ik nieuwsgierig naar het vervolg? Naar wat Het Zoutpad hen heeft gebracht? En kon je Het Zoutpad ook niet wegleggen? Dan is De Wilde Stilte zeker een aanrader.

Raynor Winn - De Wilde Stilte

Hierin lees je hoe het verlies van haar moeder Raynor ook dichter bij het verlies van Moth brengt. Welke keuzes moet ze gaan maken als het zo ver is? En hoe kan ze voorkomen dat het zo ver komt? Het is een gevecht tegen de tijd, en tegen de ziekte.

Want het wandelen had Moth goed gedaan, waardoor hij al jaren in ‘reservetijd’ leeft. Hoe kan deze tijd zo lang mogelijk gerekt worden? En kunnen ze, na alles, nog vertrouwen in mensen? Hun leven weer oppakken en genieten van de mooie momenten die het leven hen nog te bieden heeft. En van een nieuwe wandeltocht?

Het boek leest weer lekker weg en je leest met iedere regel de liefde van Raynor Winn voor de natuur en voor haar man Moth.

Meer informatie De Wilde Stilte

De Wilde Stilte en Het Zoutpad van Raynor Winn zijn nu te koop.

Lees hier onze recensie van Raynor Winn – Het Zoutpad. In 2022 zal Raynor Winn met een derde boek komen. Ook gaat het boek Het Zoutpad verfilmd worden.

Lees hier meer boekrecensies met een Britse twist.

Janie | 2021

Categorieën:

,

Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.