Home » Groot-Brittannië » Wales » Cardiff » Animal Wall – Je bekeken voelen door wilde beesten in Cardiff

Als je richting het kasteel in Cardiff loopt kun je je erg bekeken voelen, over de muur hangen een paar beesten je toe te kijken. Te staren zelfs. De ogen lijken echt en vroeger hadden ze ook een mooie verflaag, deze is echter verwijderd, maar de Animal Wall blijft een bezoekje waard.

Animal Wall, Cardiff

De dieren die het dichtst bij het kasteel hangen werden gesneden door Thomas Nicholls rond 1890. Dit deed hij naar het idee van architect William Burges.  De architect had de opdracht gekregen van de derde Markies van Bute, maar was op dat moment al overleden. Hij ontwierp negen dieren.

De Animal Wall stond oorspronkelijk aan de voorkant van de klokkentoren en tuin van het kasteel, direct ten westen van de ingang van het kasteel. Het is verplaatst naar de huidige locatie in 1922-1923 zodat de Duke Street verbreed kon worden. Hierdoor kwam er plaats voor meer dieren. Het nieuwe gedeelte van de Animal Wall is door Alexander Carrick gesneden. Deze zes dieren zijn in een strakkere stijl, omdat dat toentertijd in was en hebben geen glazen ogen.

De beesten die je kan spotten: pelikaan, miereneter, wasbeer, luipaard, bever, gier, hyena, wolf, twee apen, zeehond, beer, leeuwin (foto), lynx en twee leeuwen met wapen.

Verhalen over de Animal Wall

In de jaren 1930 schreef Dorothy Howard Rowlands over de ingebeelde capriolen van de dieren. Deze verhalen zijn geplaatst in de South Wales Echo en Evening Express. Later zijn deze verhalen verzameld en gepubliceerd in een boekje. Een suggestie om de beesten van de muur te verwijderen voor een andere wegverbreding leidde in 1970 tot een publieke verontwaardiging. De beesten bleven gelukkig en verdedigen nog steeds Cardiff Castle.

In 2010 zijn de dieren weer eens gewassen en heeft de miereneter zijn neus weer terug gekregen. Ze hebben af en toe een zwaar leven in de drukke stad.

Foto’s Animal Wall

  • Cardiff Castle, Wales
  • Animal Wall
  • Animal Wall, Cardiff Castle, Wales
  • Animal Wall, Cardiff Castle, Wales
  • Animal Wall, Cardiff Castle, Wales

Meer informatie

Lees hier meer over Cardiff Castle, Cardiff of Wales.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.