Home » Groot-Brittannië » Engeland » Regio’s » South West » Abbey House Manor and Gardens in Wiltshire

Gepubliceerd op 2 april 2016 | Laatst aangepast op 17 juli 2023

Ooit stond The Abbey House Gardens bekend vanwege zijn Naked Gardeners, het echtpaar Ian en Barbara Pollard. Zij maakte (naakt!) de tuinen op orde. Tegenwoordig moet het huis en de tuin het zonder het stel doen. Whit and Kim Hanks namen de boel over (zonder naakt!) en noemen het nu Abbey House Manor.  

Wanneer je in Wiltshire bent is een bezoekje aan Abbey House in Malmesbury zeker een bezoekje waard. De tuinen zijn een lust voor het oog en er komen jaarlijks veel bezoekers.

Abbey House Manor Cotswolds

Geschiedenis Abbey House Manor

In de 13e eeuw bouwt abt Walter van Colerne hier een bijgebouw van de Malmesbury Abbey. In 1539 sluit Malmesbury Abbey en William Stumpe, producent van wollen stoffen, neemt het over. Hij schenkt de abdij aan de stad en bouwt op de overblijfselen van het bijgebouw zijn huis. Stumpe was dol op tuinieren, en begon dan ook al met de aanleg van de tuin. Het bleef een tijdje in de handen van de familie Stumpe. In de 18e eeuw ging het echter over op een andere familie en wisselde het daarna regelmatig van eigenaar.

Elliott en Eva Mackirdy, kocht Abbey House in 1906 en bouwen een stuk aan aan de oostkant van het huis. In 1968 kochten een groep nonnen het huis, die het als bejaardenhuis voor oude nonnen gebruiken. Waarna het huis in 1996 over gaat op Ian en Barbara Pollard.

Naked Gardeners
Foto: Visit England

Naked Gardeners Abbey House Gardens

Britblog bezocht te tuinen nog toen ze in handen waren van het echtpaar Ian en Barbara Pollard. Het stel kocht het huis en de tuinen in 1994 en opende het voor het publiek in 1996. Zij liepen geregeld (half)naakt rond, de tuin is dan een soort Garden of Eden dus. Ons ontvingen ze redelijk gekleed in hun prachtige House in het midden van het park.

Ian Pollard sterft in 2019 wat ervoor zorgt dat het huis verkocht moest worden. Eind 2021 verkoopt Barbara Pollard het aan een Amerikaans stel en was het gedaan met het naakt tuinieren bij Abbey House.

Abbey House Manor

Whit and Kim Hanks Abbey House nemen het huis in Malmesbury over. Eerder hadden zij al het naastgelegen The Old Bell Hotel gekocht. Ze passen de tuin aan en hopen van het huis ooit, na verbouwing, een hotel te maken. De weg naar het nieuwe tuinontwerp wordt geleid door Freya Langford, bekend van BBC TV Gardeners’ World. In 2022 openden de Hanks weer de tuinen voor het publiek. Omdat ze de tuinen aan het herindelen zijn is dit echter maar op één zaterdag per maand. Alles om in de toekomst weer een spectaculaire tuin te kunnen laten zien aan de bezoekers.

Abbey House Manor, Malmesbury

Ligging en bereikbaarheid

Old Sharum, Stonehenge, Lacock Abbey, Salisbury, allemaal liggen ze in Wiltshire. Dit gebied ligt in en ten zuiden van de Cotswolds en ten oosten van Bath en Bristol. Vanuit Londen ben je er met de trein in een uurtje.

Adres: Market Cross, Malmesbury SN16 9AS, Verenigd Koninkrijk
Gratis parkeren (max. 2 uur): Station Long Stay SN16 0DY, met toegang tot de tuinen via een steile trap.
Parkeren: (langer en voor mindervalide): Cross Hayes SN16 9BZ

Abbey House Manor, Malmesbury, Wiltshire

Tickets en openingstijden

De tuinen zijn tegenwoordig alleen de tweede zaterdag van mij geopend tussen mei en oktober. Je bent dan welkom van 10:00 – 16:00 uur.

Kaartjes kun je ter plaatse kopen, maar zijn online een paar pond goedkoper. Tickets zijn te koop via Eventbrite.co.uk . De opbrengst gaat naar lokale goede doelen.

Meer informatie

Bezoek de officiële website voor de laatste bezoekmogelijkheden: www.abbeyhousemanor.com

Vind hier meer informatie over EngelandZuid-West Engeland, Wiltshire of de Cotswolds in het bijzonder.


Categorieën:

, ,

Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Engeland

Ben je je reis naar Engeland aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Engeland.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Social Media
Zoeken